Nikki en Kevin snel in Apeldoorn

Twee estafette clubrecords

image2Zaterdagochtend waren de DEM atleten al vroeg actief op de “groepsapp”. Nikki moest vroeg van start bij de “7e PEC 1910 vijf landenwedstrijd indoor in Apeldoorn” en adviseerde iedereen om wat eerder te vertrekken want het was vanwege de ijzel bar en boos onderweg. Nikki kwam, samen met de andere hordelopers, dan ook te laat aan in Apeldoorn, maar gelukkig ging de organisatie soepel om met de meldtijden. Na een prima warming up, met dank aan Rob, kwam Nikki zowel in de serie als de finale tot supertijden. In 9,21 seconden en 9,13 seconden liep zij twee keer naar een persoonlijk record en een derde plaats. De start was nu in orde, en dit was precies wat Nikki nu even nodig had. Ondertussen waren de overige DEM atleten ook in Apeldoorn gearriveerd en met de top prestatie van Nikki was de toon direct gezet voor een mooi sport weekend in Apeldoorn.
Onze jongens sprinters maakten natuurlijk weer een opvallend entree. Yael was zo slim geweest om op zijn badslippers met zijn sportsokken door de sneeuw te gaan lopen en niemand had droge sokken mee… De enige oplossing was dat Vyron zijn sokken af zou staan want hij moest toch niet lopen. Nu hebben de jongens het constant over “broederliefde” dus je zou verwachten dat Vyron zijn sokken met liefde af zou geven. Mooi niet natuurlijk, de enige oplossing was dat onze vier sprinters Vyron met geweld van zijn sokken gingen ontdoen. Dit overval spektakel speelde zich af in een overvolle kantine en het was dus iedereen direct duidelijk dat DEM aanwezig was!
De wedstrijden gingen inmiddels verder met de 60 meter sprint. De afgelopen weken ging het maar sneller en sneller, dus eigenlijk waren onze sprinters en sprintsters verbaasd en teleurgesteld dat dit deze week nu net een keer niet gebeurde. Het kan echter niet iedere week feest zijn en alle tijden zaten wel rond de persoonlijke records dus er mocht echt niet getreurd worden. Wel was het zo dat Jordy en Kevin wel erg met elkaar bezig waren tijdens hun 60 meter race, dit heeft ze misschien kostbare honderdsten gekost en dus kunnen we spreken van een leermomentje! Lisanne had wel heel erg veel mazzel want zij was tot tweemaal toe betrokken bij een”valse start incident” maar mocht gelukkig twee maal opnieuw starten. Na afloop verklaarde zij geen moment getwijfeld te hebben, ze baalde zelfs, want ze had gewoon telkens een zeer scherpe start gehad…. Renee en Jamaal wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale. Renee eindigde bij de meisjes als zesde in 8,17 seconden (de nummers 4 tot en met 6 kregen dezelfde tijd) en Jamaal werd met 7,50 seconden zesde bij de jongens.
We gingen direct door met het verspringen bij de meisjes. Zowel Renee als Nikki hadden weinig (geen) oog voor de aanwijzingen vanaf de tribune. Ook weer een leermomentje! Nikki werd vijfde en Renee zesde, op zich mooie klasseringen maar beide dames waren absoluut niet tevreden met hun afstanden.
De 400 meter werd met name een succes voor Kevin. In Gent had hij tot verbazing van vriend en vijand al 53,64 seconden gelopen. In Apeldoorn werd het zelfs 52,95 seconden en winst in zijn serie met mooie snoekduikfinish. Uiteindelijk bleek deze tijd zelfs goed voor het brons en een vierde plaats op de nationale ranglijst. Het clubrecord van Bernd Andeweg uit 1990 komt inmiddels ook wel heel dichtbij, nog 0,3 seconde!! Helaas is Kevin met het NK op ski vakantie…. Jordy was met 55,19 seconden absoluut niet tevreden. Hij is echter al een paar weken niet fit (grieperig) maar wilde dit niet als excuus aanvoeren…. Lisanne liep met 61,44 seconden weer een 400 meter op haar “oude”niveau en was dan ook terecht erg blij met haar achtste plaats!
Ook Koert had de afgelopen weken wat last van griep gehad. Zijn sprongen bij het verspringen zagen er goed uit, maar Koert miste duidelijk wat kracht. Met 5,47 meter werd hij netjes twaalfde in de wedstrijd. Broer Lars liep voor het eerst van zijn leven een 800 meter indoor. Hij ging net iets te langzaam van start en dan is het vervolgens lastig inhalen met al die bochtjes. Lars eindigde in een tijd net iets boven de 2 minuten (2.00,24 minuten)toch als vierde in zijn serie.
Mariska had in haar hoofd om de 1.500 meter onder de vijf minuten te willen lopen en ging voortvarend van start. Het was echter benauwd en warm in de hal en dit brak haar duidelijk op. Uiteindelijk finishte Mariska helemaal stuk in 5.12,87 minuten.
Amy liet bij het kogelstoten een wisselende serie zien. Meteen goede uithaal kwam zei tot 11,77 meter wat haar een pr en plaats zes opleverde.
Slotonderdeel van de zaterdag was de altijd spectaculaire 4x200 meter. Bij de meisjes AB liep onze B meisjes ploeg naar een derde plek en een clubrecord in 1.48,61. Amy mag nooooooit meer zeggen dat zij geen 200 meter kan lopen want met soepele passen vloog zij door de bochten! Ook onze jongens kwamen met 1.39,05 tot een clubrecord. Zij waren goed voor plaats twee. En dat terwijl Jamaal van start ging alsof hij een marathon ging lopen en Yael bijna wandelend over de finish kwam omdat hij zo nodig naar de wc moest?!
De jongens bleven vervolgens in Apeldoorn slapen omdat zij de volgende dag een 200 meter moesten lopen. Nikki ging naar huis, waarschijnlijk omdat zij een nachtje met al die jongens geen verstandige voorbereiding vond!! Nu is er in Apeldoorn een KFC, een Burger King en een Mac dus…..gingen we eindelijk eens normaal eten bij een wok restaurant. Hulde aan Kevin die onze jongens wat culinaire wijsheden bijbracht met zijn sushi, garnalen en andere heerlijkheden.
Onze jongens worden nog eens echte professionele atleten, want na het eten hebben zij nog een drankje in het hostel gedaan en vervolgens zijn zij keurig gaan slapen. Het was zo eng stil dat de begeleiding dacht dat er iets aan de hand was….. Zouden de voorgaande wilde nachten dan toch veroorzaakt zijn door de aanwezigheid van de DEM dames??????
Zondag stond dus de 200 meter op het programma. Het is het vermelden waard dat van de twintig gekwalificeerde B jongens er vier van DEM kwamen!! Maar genoeg over de jongens want uiteindelijk was het een DEM meisje dat de show stal. Nikki liep heel gemakkelijk naar een razendsnelle 26,29 seconden wat Vyron de uitspraak ontlokte “het lijkt wel of het bij haar vanzelf gaat…”. Dit leverde Nikki het zilver op, Nikki kan zich met veel zelfvertrouwen nu rustig gaan voorbereiden op het NK. Bij de jongens zagen we een mooie strijd tussen Jamaal en Jordy. Tot ongenoegen van Jordy werd deze race met 0,04 seconden beslist in het voordeel van Jamaal. Kevin mocht ervaren hoe lastig het is om binnen een 200 meter te lopen. Hij struikelde twee keer in de schuine buitenbaan en gaf uiteindelijk de strijd in de laatste 50 meter maar moedeloos op. Uiteindelijk finishte hij al uitlopend nog precies 0,01 seconde voor Yael.
Simone werd bij de meisjes A, luid aangemoedigd door Renee, Anja en Siem, keurig vijfde op de 800 meter.
Op de terugweg hebben we stiekem toch nog even een tussenstop gemaakt bij de KFC in Amsterdam. Al met al was het een prima DEM atletiekweekend in Apeldoorn, een mooie voorbereiding op de komende NK’s.

Klik voor de DEM-uitslagen

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op