Nationale C spelen; Darlin sprint naar 7,70 seconden en Dylan stoot 10,55 meter

017Nadat ze zaterdag via de PC (live-uitslagen) en Whatsapp hadden genoten van de prestaties van de collega D junioren was het zondag de beurt aan onze C junioren voor hun Nationale C spelen (officieus Nederlands Kampioenschap). Een klein maar select DEM gezelschap maakte al vanaf 9.00 uur het Omnisportcentrum onveilig. Hulde aan Jordy en Jamaal die meegereisd waren om hun jongere trainingsmaatjes Justen en Darlin aan te moedigen. Of waren ze gewoon aanwezig om atletes op hun uiterlijk te beoordelen en telefoonnummers te scoren????? In ieder geval zijn zij er inmiddels allebei van overtuigd dat de mooiste atletes bij U-track rondlopen.....
Dre was als eerste aan de beurt voor het hordelopen. Dre had echter bij de laatste hordetraining een behoorlijke smak gemaakt en daar een pijnlijke knie aan overgehouden. Maar Dre is een bikkel, dus hij wilde van start gaan bij de naar zijn zeggen "belangrijkste wedstrijd van het jaar". Niet helemaal soepel kwam Dre toch tot 11,27 seconden.
Ondertussen moest Dylan zich zien te kwalificeren voor het kogelstoten. Dat had, gezien zijn plek op de nationale ranglijst, geen enkel probleem moeten zijn. Dylan liet ons echter lang in spanning, maar gelukkig wist hij zich met een stoot van 9,14 meter (ruim een meter onder zijn pr) toch als laatste atleet te kwalificeren voor de wedstrijd.
Femke was vandaag het enige meisje binnen het DEM gezelschap. Zij kwam op de 600 meter tot 2.02,74 minuten en sprong 3,82 meter ver. Volgens vader Ron was zij hiermee niet echt tevreden.
Justen en Darlin maakten zich ondertussen op voor hun series 60 meter. Vooraf stond Darlin als vijfde op de plaatsingslijst en Justen als dertiende. Beide heren sprintten dan ook makkelijk naar de halve finale. Darlin noteerde 7,79 seconden en Justen liep naar een pr van 8,03 seconden.
Vervolgens kreeg Dre het erg druk, want het hoogspringen en de estafettes zouden tegelijkertijd afgewerkt worden. De afgelopen twee jaar was het DEM team kampioen geworden op de 4x50 meter estafette, dus we hoopten ook dit jaar weer op een medaille..... Darlin, Dylan, Dre en Justen stonden tot de laatste serie nog op plaats drie. Maar helaas, in de laatste serie werd DEM nog door twee teams voorbij gestreefd. De jongens liepen met 26,02 seconden wel een mooie tijd. Om even te vergelijken, vorig jaar was deze tijd goed geweest voor het zilver! DEM zal met deze jongens de komende zomer in ieder geval weer beschikken over een supersnel 4x100 meter team! Hoogspringen, tegelijkertijd estafette lopen en dat ook nog met een pijnlijke knie was iets teveel gevraagd voor onze Dre. Hij bleef steken op 1,40 meter.
Dylan revancheerde zich bij de wedstrijd kogelstoten voor zijn magere kwalificatie. Met 10,55 meter stootte hij een pr en werd hij achtste van Nederland.
De halve finale 60 meter beloofde bijzonder spannend te worden, want wat stonden de eerste 10 tijden dicht bij elkaar. Darlin kwalificeerde zich echter koelbloedig als vijfde voor de finale met een nieuw pr van 7,70 seconden. Justen strandde met 8,10 seconden.
In de catacomben van Apeldoorn werd door de aanwezige coaches en atleten inmiddels druk gespeculeerd waar die Darlin nu eigenlijk ineens vandaan kwam en wat ze nog van hem konden verwachten.... Leuk was dat bijna iedereen aan zijn loopstijl meende te zien dat we hier te maken hadden met een voetballer!! Darlin is inmiddels beroemd om zijn bliksemstart. Als het NK over 40 meter zou gaan, zou hij favoriet zijn geweest..... Darlin zelf bleef rustig onder alle consternatie. Hij stelde zichzelf simpelweg tot doel om in de finale een clubrecord (7,66 seconden op naam van Mike Rumping) te lopen.
De finale was bloedstollend. Darlin kreeg (tot woede van Jamaal en Jordy) een valse start toegekend , en dat pas op het moment dat de lopers al zo'n 30 meter onderweg waren. ... Ook de tweede start was Darlin gelukkig als een duveltje uit een doosje weg. Helaas verkrampte hij wat op de laatste 20 meter, maar met wederom 7,70 seconden en een vijfde plaats mag Darlin na amper drie maanden training alles behalve ontevreden zijn!! Vooraf hadden we in ieder geval voor plek vijf getekend. Doel voor dit seizoen blijft het clubrecord.....
De dag werd deze keer niet afgesloten bij de Mac of de KFC maar bij de Burger King. Volgende week zal een grote groep DEM atleten wederom in het Omnisportcentrum in Apeldoorn aan de start staan in het bij-programma van de Internationale Meerkamp. (tevens selectiewedstrijden voor het NK A/B junioren).

Klik voor de DEM-uitslagen

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op