Compleet DEM podium 60 meter JB in Utrecht

006Omdat Jordy het in zijn hoofd had gehaald dat hij op zaterdagochtend wel een wedstrijdje wilde sprinten in Utrecht, en iedereen vervolgens trouw met zo'n wild idee meegaat, stonden we in het weekend met z'n allen om half 8 naast ons bed om keurig om 10.00 uur in Utrecht te kunnen starten....
Bij ons verzamelpunt, het sportfondsenbad, was uiteindelijk iedereen op tijd aanwezig, zelfs Jamaal. Behalve.... juist Jordy, die lag nog lekker in zijn bedje. Dat terwijl hij als echte kaaskop natuurlijk helemaal niets hoort te snappen van "Surinaamse tijden ". En dan zijn wij natuurlijk zo goed om hem maar van huis op te halen. Maar Jordy, jij moet voorlopig echt je mond houden als iemand (we zullen geen naam noemen) vijf minuten te laat op trainen komt....
De eerste die in Utrecht aan de bak mocht was Vyron. Hij ging hink-stap-springen bij de jongens B. Halverwege de wedstrijd begon hij te klagen dat hij last van zijn maag had. Niet zo gek toch als je nog niet ontbeten hebt! Toen hij toch maar op zoek ging naar zijn brood bleek dat Yael, Jamaal en Daniel zich hieraan reeds tegoed hadden gedaan!! Want ook zij waren zonder te ontbijten uit Beverwijk vertrokken. Op een lege maag kwam Vyron toch tot 10,34 meter. Dat betekende maar liefst een pr met bijna een meter. Tevens was deze afstand goed voor een zilveren medaille.
Dan het DEM sprintgeweld. Justen won bij de jongens C dik zijn serie in een tijd van 8,08 seconden. Dat was slechts 0,01 seconde boven zijn pr. In totaal werd hij vierde en belandde hij helaas net naast het podium. Onze jongens B toonden wederom hun klasse in Utrecht. De startcommissaris was zo onder de indruk van het gebruik van de rolmaatjes dat hij spontaan concludeerde dat zonder de aanwezigheid van deze jongens in Beverwijk de hele Corus wel op zijn gat zou liggen..... Alle overige deelnemers keken behoorlijk op hun neus want het werd goud, zilver en brons voor DEM. Jamaal was de snelste met 7,45 seconden, tweede werd Jordy met 7,61 seconden en derde Yael met 7,73 seconden. Alle drie de jongens liepen (alweer) een pr. Yael heeft er een abonnement op zijn pr met 0,01 seconden te verbeteren. Zo ging hij van 7,75 seconden in Amsterdam naar 7,74 seconden in Gent en nu dan naar 7,73 seconden. Daniel was voor het eerst mee. Onder luide aanmoediging van zijn neef Vimpie Dossantos van U Track kwam hij direct (na één training) al tot 8,23 seconden. Deze tijd was goed voor plaats acht.
Na afloop van de sprint moesten we er als een haas vandoor om Justen op tijd af te zetten bij AFC voetbal. Het was ook echt lekker voetbalweer (arme Justen). Maar Justen was niet de enige die in dit hondenweer buiten ging sporten. Onze Amy waagde zich aan een wedstrijd kogelslingeren in Apeldoorn. Ondanks de regen, storm en de spekgladde en modderige ring kwam zij toch tot ruim 32 meter.
De ochtend werd traditiegetrouw afgesloten met een lunch bij de Mac want een DEM wedstrijd zonder McDonald's is natuurlijk geen echte DEM wedstrijd!!

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op