Renee wint in Gent en Kevin noteert 53 seconden op de 400 meter!!

004Na alle kerstontbijtjes, kerstbrunches en kersdiners was het weer de hoogste tijd voor onze junioren sprinters om een wedstrijdje te lopen. Onder het welbekende motto "Je gaat internationaal, of je gaat niet" kozen we er deze keer voor om naar Gent af te reizen. Een reis van bijna drie uur, dus uiteraard hadden we een Mac tussenstop ingepland. We hadden een groot (en goed) gezelschap. Met 5 DEM meisjes en 6 DEM jongens kleurde de topsporthal in Gent als snel blauwwit....
De Cedric Branteghem meeting in Gent is een sterke en goed bezette wedstrijd. Zowel op de 60 meter als de 400 meter waren er in elke leeftijdscategorie meer dan 10 series. En bij het verspringen meisjes B (in België de categorie Scholieren) stonden meer dan 40 springers op de deelnemerslijst. Des te knapper dus dat Renee in dit sterke deelnemersveld de wedstrijd wist te winnen. Meteen in haar eerste poging was het al raak, bam, 5.45 meter, goed voor een pr indoor en evenaring van haar pr buiten. Nikki veroverde in deze wedstrijd een 5e plaats. Renee was in bloedvorm want direct na het verspringen verbeterde zij haar pr op de 60 meter van 8.24 seconden naar 8.11 seconden!!
Ook Yael was goed voor een pr op de 60 meter. Yael was naar Gent afgereisd na een flink avondje stappen in Amsterdam. Dat kan natuurlijk niet voor een topatleet, maar we mochten niet meer tegen hem zeuren als hij een pr zou lopen.... En zoals het een echte Yael betaamt, verbeterde hij dus vervolgens zijn pr met 0.01 seconden van 7.75 seconden naar 7.74 seconden! Voor Kevin en Justen was het hun eerste 60 meter. Justen had een starttraining bij Rob Moen gevold, dus hij zat keurig in zijn startblok en snelde als C junior (in België Cadet) naar 8.07 seconden. Kevin daarentegen zat bij de B junioren als een debiel in zijn startblok, wurmde zich hier uit, maar kwam wel tot 7.61 seconden. De verklaring van Kevin was dat zijn startblok heel dicht bij de startlijn stond en hij wist niet dat hij het hele startblok gerust een stukje naar achteren mocht verplaatsen. Leermomentje Kevin!!!! Darlin is nog steeds gefocust op het clubrecord bij de jongens C. Deze keer schoot zijn startblok echter los bij de start, en ja dan krijg je een struikelpartij en toch nog 7.90 seconden. Ook een leermomentje, volgende keer ff goed "aanstampen" dat blok! Jamaal was met 7.52 seconden wederom de snelste sprinter, maar hij voelt de hete adem van Kevin in de nek. Want wat gebeurt er als Kevin wel een goede start heeft?? Mariska waagde zich als middenafstandloopster ook eens aan een sprintje. Zij zette 9.24 seconden op de klokken (blijf snelheid trainen Mariska, dat doet ook wonderen voor je 800 meter). Lisanne kwam compleet met rolmaat tot 8.49 seconden. Dat pr komt de volgende keer Lisanne!
Amy deed als B meisje mee aan het kogelstoten bij de A junioren (4 kilo kogel). Bij het instoten liet Amy zien dat zij loeisterk is en de hele wereld aankan. Bij de wedstrijd kwam dit er helaas niet helemaal uit en bleef zij steken op 9.64 meter. Yael en Vyron zien het leven als een grote grap en dus deden zij voor de grap mee aan het verspringen. Vyron had zijn smoezenboek mee, hij kwam niet uit, hij had een zere hiel etc. etc. Hij kwam tenslotte tot een D junioren afstand van 4.38 meter. Yael sprong voor de allereerste keer een meter voor de balk naar 4.88 meter. Yael kan dus eigenlijk gewoon heel goed springen. Wanneer gaan we trainen Yael??
Nikki beweerde vandaag pap in haar benen te hebben. Dat geloofden we bijna na het hordelopen. Zij eindigde weliswaar voor in het deelnemersveld, maar met 9.50 seconden was zij absoluut niet tevreden. (Volgende keer wat meer assertief en agressief met inlopen en proefstartjes maken Nikki!!). Op de 400 meter, die zij eerst helemaal niet meer wilde lopen, vlamde zij echter weer als vanouds. Met 60.90 seconden eindigde Nikki net buiten de prijzen , maar deze race maakte wel haar hele dag goed. Lisanne vocht zich keurig naar 62.83 seconden. Het zit er echt weer aan te komen Lisanne, nog een klein beetje geduld en wintertraining..... Mariska baalde van haar 65.73 seconden en Renee geloofde het wel met 70.24 seconden. Maar haar dag kon toch al niet meer stuk.
Dan het 400 meter geweld bij de jongens. Onze Kevin knalde er als eerste jaars B junior gewoon een 53 seconden uit! Voor het eerst kwam Kevin een keer niet lachend over de finish, want het was een echte "kots 400". Volgens Kevin kwam dat omdar hij snik verkouden was. Volgens Lisanne hoort hij er nu echt bij en is hij ingewijd in het leven van een 400 meter loper. Het commentaar van Koert, die mee supporterde vanuit Beverwijk was: "Precies zoals het hoort". Darlin vond de 400 meter maar een hoofdpijn afstand (waarom wordt mij dit aangedaan), Jamaal doet het noooooooiiiiiiiit meer en Justen wil het nog wel een keer proberen want hij had kunnen winnen..... De heren kwamen respectievelijk tot 59.10 seconden, 59.89 seconden en 59.78 seconden.
Natuurlijk bleven wij weer overnachten in Gent. Gent heeft namelijk een mooi historisch stadscentrum. Dit centrum werd ook nog eens opgeluisterd door een romantische kerstmarkt. Dus dat werd cultuur snuiven voor onze DEM jeugd. Deze keer hadden wij een super hostel geregeld met een 11 persoons kamer midden in het centrum. Bij de receptie kregen wij een tip voor een gezellig betaalbaar restaurantje. Maar wat denkt zo'n receptionist nou eigenlijk wel, we moeten natuurlijk gewoon naar een McDonald's !!!
Het was koud in Gent en iedereen was moe van de 400 meter (die hebben we jullie natuurlijk expres laten lopen slimmerds) dus na de Mac en een sprintje over de kerstmarkt ging iedereen braaf terug naar het hostel. Wellicht scheelde het ook dat in het hostel een bar aanwezig was....... Nu dachten wij als leiding dat het een rustige nacht was geweest omdat iedereen keurig binnen was gebleven. Natuurlijk bleek achteraf dat Yael wederom zijn charmes in de strijd had moeten gooien om het allemaal weer een beetje goed te maken met de nachtbewaking. En natuurlijk mogen wij daarom een volgende keer (graag zelfs) gewoon weer terugkomen.
Zonder schoen van Renee en zonder horloge van Darlin gingen wij de volgende dag na het ontbijt (met heerlijke Belgische wafels) weer richting Beverwijk. Uiteraard hadden wij halverwege nog even een tussenstop met Mac momentje. Alwaar we hoorden dat met name Renee en Lisanne Jordy zo gemist hadden dit weekend.
Samenvatting van het weekend: drie keer Mac in twee dagen, veel vuren, top Kevin en super Renee. Next stop: C junioren Apeldoorn 18 januari en B junioren Apeldoorn 24 januari!!

Klik voor de uitslag van de DEM-atleten

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op