Het gaat sneller en sneller….

006Donderdag kreeg de sprint juniorenploeg van DEM nog een laatste start training van de "oude meester" Rob Moen om de puntjes op de i te zetten. In Antwerpen hadden onze junioren hard gelopen, maar ze zijn nooit tevreden en wilden opnieuw sneller en pr's verbeteren bij de sprintwedstrijden in Amsterdam... Na afloop van de training werden de rolmaten bij de Gamma geplunderd, want een centimeter verkeerd bij de startpositie kan weleens een verschil van een paar honderdsten opleveren bij de finish. Rob was bij de training al onder de indruk van de vorderingen van de jonkies en hij had het gevoel dat hij in Amsterdam wel eens van een van zijn leerlingen kon gaan verliezen. Helaas is de confrontatie in Amsterdam uitgebleven, want Rob lag met griep op bed (of durfde hij soms niet meer)!!
En sneller en sneller ging het uiteindelijk in Amsterdam op de 60 meter. Jamaal verbeterde zichzelf met 0,01 seconden naar 7,49 seconden. Jordy was tot het uiterste getergd omdat hij in Antwerpen niet had kunnen lopen. Jordy knalde er met 7,73 seconden een dik pr uit want hij kwam van 8,03 af. Yael bleef niet ver achter en verbeterde zichzelf van 7,78 naar 7,75 seconden. Darlin had de lat voor zichzelf hoog gelegd. Na 7,76 seconden op zijn allereerste 60 meter in Antwerpen, zonder enige ervaring met een startblok, wilde hij een aanval doen op het clubrecord bij de jongens C. Dat staat met 7,66 seconden op naam van Mike Rumping. Waarschijnlijk wilde Darlin net iets te graag, hij worstelde zichzelf naar een "teleurstellende" 7,90 seconden. Er volgen nog kansen genoeg Darlin, maar blijf ontspannen lopen!
De strijd tussen Nikki en Renee werd deze keer een overwinning voor Nikki. Compleet met struikelpas snelde zij naar een pr van 8,18 seconden, waar Renee 8,26 seconden nodig had. Nikki kwam bij het hordelopen, zonder specifieke training vooraf, tot een zeer respectabele 9,37 seconden.
Na afloop was Darlin de levende TomTom. Hij leidde ons naar de dichtstbijzijnde KFC, alwaar de sprintwedstrijd moeiteloos overging in een eetwedstrijd. De buckets met 63 stuks waren niet aan te slepen. En, nee Renee, je hoort niet met mes en vork te eten.
Omdat Lisanne naar Denemarken ging, en daarom niet in Amsterdam kon lopen, koos zij voor een vrijdagavondwedstrijd in Utrecht. Dit resulteerde in een pr op de 50 meter van 7,24 seconden en 8,47 seconden op de 60 meter.
Volgende week gaat het DEM sprintgeweld verder in België. Wij slaan ons kamp op in Gent waar we mee gaan doen aan de Cedric van Branteghem meeting. Helaas is in Gent geen KFC, maar gelukkig wel een McDonalds......

Klik voor de uitslagen

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op