Karrevracht prijzen voor DEM pupillen

DEM atletiek 20141213Afgelopen weekend was het sportpaleis in Alkmaar omgetoverd tot een atletiekbaan. Al jaren is het een zeer druk bezochte wedstrijd, deze keer met ruim 600 deelnemers uit heel Nederland, van oost Groningen tot Brabant. Ook van DEM was er een flinke afvaardiging die duchtig van zich deed spreken.
Vooral voor de mini's van DEM was het prijsschieten. Bij de jongens was er op de meerkamp een eerste plaats voor Sam van Ooijen, en Kas Commandeur werd daar tweede. Bij de meisjes eenzelfde beeld. Khyra van Schooten kreeg er goud omgehangen en Anne Kuijer was goed voor het zilver. En ook op de lange afstand was er eremetaal voor de mini's. Yoeri Lammers werd er derde bij de jongens en Khyra van Schooten werd derde bij de meisjes.
In de oudere groepen ook volop DEM op het podium. Bij de C pupillen meisjes was Britt de Graaf goed voor 2 maal een tweede plaats, zowel op de meerkamp als op de 1000 meter. Dennis Schaap liet opnieuw een gedegen meerkamp zien. Bij de oudste jongens mocht hij op de hoogste plaats op het podium plaatsnemen, en dat was vooral te danken aan een uitstekende prestatie bij het kogelstoten. Hij kwam er tot 8.14 meter.
Voor Tijl Oostendorp was er een fraaie tweede plaats op de 600 meter bij de C jongens . Op de meerkamp had hij flink pech, hij werd er vijfde, maar dat was slechts 5 punten minder dan de nummer twee. En dat op een puntentotaal van ruim 1000 punten. Een paar honderdsten sneller op de sprint, of een paar centimeter verder met de kogel maakt dan een heel verschil. Voor Sam van der Aar was het zelfs twee maal nipt naast de prijzen. Zowel op de meerkamp als op de 1000 meter werd hij vierde.
De oudste meisjes moesten het vooral van de lange afstand hebben. Danique Schram haalde de tweede plaats op de 1000 meter, en ook voor Zoe Lammertink was er voor haar vierde plaats een medaille. (de groepen waren erg groot en daardoor waren er vaak meer dan 3 prijzen). Tot slot was er voor Isa Schram (het blijft in de familie) een bronzen medaille voor haar derde plaats op de 1000 meter bij de B meisjes.

Pupillentrainer Gerrit Tigchelaar wilde niet voor zijn pupillen onderdoen. Bij de veteranen deed hij mee aan het kogelstoten. Hij kwam er tot een afstand van 8.34 meter. In zijn leeftijdsklasse (mannen 70) was het goed voor een eerste plaats, en een clubrecord
Op de foto: de succesvolle DEM mini's
Meer foto's op de pupillenpagina's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op