DEM atleten maken Antwerpen onveilig

001Omdat we vorig jaar het indoorseizoen in Dortmund hadden beëindigd, moesten we dit seizoen in Antwerpen starten. Je gaat namelijk internationaal of je gaat niet is het motto van onze DEM B junioren. Zaterdag 29 november stond dus de eerste indoorwedstrijd voor onze sprinters en springers op het programma. Pechvogel van de dag was Jordy. Hij was op de training van dinsdag licht geblesseerd geraakt en had van Menno een sprintverbod opgelegd gekregen. En dan baal je natuurlijk enorm als je trainingsmaatjes dikke pr's lopen, terwijl jij aan de kant moet blijven. Van narigheid deed Jordy daarom maar mee aan het kogelstoten. Jordy ging eigenlijk voor een clubrecord maar bleef uiteindelijk steken op 8,02 meter....
De sprintwedstrijden werden een enorm DEM succes. Onze jongste deelnemer Darlin, nog C junior, liep in de series al een knappe 7,92 seconden op de 60 meter. In de finale ging hij helemaal los en zette hij 7,76 seconden op de klokken. Uiteraard won hij met deze tijd de wedstrijd, een dergelijke tijd is namelijk goed genoeg voor een finaleplaats bij de nationale C spelen!!
Bij de jongens B hadden we twee deelnemers in de finale. Jamaal zette twee keer exact dezelfde tijd neer. Zowel in de series als in de finale snelde hij naar 7,50 seconden. Dit leverde hem een tweede plaats op en een dik pr want vorig jaar was zijn snelste tijd 7,81 seconden. Ook Yael kwam tot een knap persoonlijk record. Vorig jaar was hij goed voor 8,03 seconden en nu in Antwerpen had hij 7,78 seconden nodig. Yael eindigde hiermee net naast het podium op plaats vier.
Ook Renee liep met 8,24 seconden naar een nieuw pr (was 8,30 seconden). Zij won hiermee met overmacht de wedstrijd. Renee was niet alleen goed voor goud op de sprint, zij won eveneens het verspringen. En wat was Renee goed aan het springen..... !!!! Zij liet allemaal sprongen zien van ruim 5,50 meter, maar allemaal echt een millimeter ongeldig..... Eén geldige poging van 5,19 meter een voet voor de balk leverde haar toch de winst op.
Vyron tenslotte hinkte stapte en sprong naar 9,54 meter. Dit was goed voor een zilveren medaille.
Tja, en wat doe je na de wedstrijd als je dan toch in Antwerpen bent? Natuurlijk blijf je dan een nachtje om de stad onveilig te maken.
De Koerdische eigenaar van restaurant Omar had al heel snel door hoe hij onze groep moest aanpakken. Binnen 5 minuten had hij de mond van onze grootste praatjesmaker Jordy dichtgeplakt met een stuk oranje tape. Ja hij was wel Nederlands gezind toch Renee?!
Aangekomen in het appartement/hotel werden eerst alle matrassen naar één kamer gesleept. Uiteraard bleef het lang (tot 's ochtends zeven uur) onrustig.... Zo onrustig dat de eigenaresse zowat uit haar Belgische vel sprong..... Maar natuurlijk verdween de boze bui van deze mevrouw direct toen Yael zijn charmes in de strijd gooide. Yael was zo met haar aan het slijmen dat ze nu al hoopt dat wij weer een keer terug komen.
Omdat we 's avonds niet bij Mc Donald's hadden gegeten, moesten we daar dan maar ontbijten. En nee, onze topatleten gaan dan niet voor een croissantje of een chemisch broodje ei, die zitten gewoon om 10 uur al aan de patat met een hamburger!
Dodelijk vermoeid maar super tevreden met alle records en prijzen kwamen we terug in Beverwijk, alwaar de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd in Gent alweer in gang zijn gezet!
Hulde overigens voor onze Renee, die zich als enige meisje prima staande wist te houden tussen het verbale geweld van onze DEM gangsters!! Maar of ze nog een keer alleen met al die jongens op pad wil......

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op