Crosscompetitie van start

DEM atletiek 20141129Op een drie tal plaatsen is zaterdag de cross competitie van de atletiek unie van start gegaan.
De atleten van DEM moesten daarvoor naar Amsterdam. Rond de atletiekbaan van AV 23 was daar een zeer pittig parcours uitgezet, met flink wat hoogteverschillen. Er was zelfs een slootje gemaakt, waar overheen gesprongen moest worden
Het was een zeer druk bezochte wedstrijd, met sommige groepen van rond de 100 deelnemers. Bij de grootste groep, de JPA1 waren zelfs ver over de honderd inschrijvingen.
Van DEM hadden er een twintig tal deelnemers ingeschreven, en ze wisten in dit geweld een aantal fraaie plaatsen te behalen. Het hoogste eindigde Britt de Graaf, die bij de C pupillen meisjes een tweede plaats wist te bereiken. Bijna even succesvol van Khyra van Schooten die bij de mini meisjes als derde binnenkwam.
Bij de junioren liep alleen Mariska Poel van DEM mee. Ze startte in de categorie meisjes junioren B. Na een sterke race, wist ze als derde over de finish te komen.
In het ploegenklassement deden de jongens pupillen B goede zaken. Van DEM liepen daar: Luca Westen, Bram Braak, Stijn Wilbrink en Jesper Pluut. Vrijwel tegelijkertijd kwamen ze voorin in het lopers veld binnen, en ze lijken daarmee nu al verzekerd van een plek in de finalewedstrijd.
Een dag later waren de meesten weer present bij de Runnersworld Cross in Wijk aan Zee. In totaal kwamer daar ruim dertig DEM pupillen aan de start. Voor Danique Schram was daar een podium plaats bij de meisjes pupillen. Ze eindigde er als derde. Toon van Vuuren was vierde van de jongens pupillen B. (Hij kwam als vijfde binnen, maar er liep een junior bij de jongens pupillen mee)
Op de foto: de ploeg van de jongens pupillen B in Amsterdam
Meer foto's van de competitiecross in Amsterdam : klik hier

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op