Van de bestuurstafel – november 2014

Athletics like never before compBeste leden, ouders & begeleiders,

Vanwege de jaarlijkse categorie-overgang van onze baanatleten per 1 november en de start van het indoor winterseizoen, een korte terugblik op het afgelopen seizoen.

Fraaie nationale & internationale AV DEM prestaties, vele gesneuvelde PR's & clubrecords en een gezond doorzettende ledengroei (*prognose 647 leden per 1.1.2015). Alsook een meer tastbare spanningsboog op de vrijwilligers, en het ontbreken van een technische bestuursfactor waardoor helaas perikelen rondom een aantal juniorentrainers zijn ontstaan. In de beleving van het bestuur zijn dat de kernzaken om het afgelopen zomerseizoen het best te beschrijven. Het bestuur doet er alles aan om de aandachtspunten op te lossen. M.b.t. het tekort aan vrijwilligers zijn maatregelen in voorbereiding. Voor wat betreft de ontbrekende technische factor in het bestuur hebben we hulp van de Atletiekunie ingeroepen. Later meer daarover.

Het plezier in de atletieksport en de individuele doorontwikkeling van onze atleten blijven de belangrijkste graadmeters voor onze vereniging, conform onze visie "AV DEM brengt je in beweging". We willen onze doelstellingen graag koppelen aan de voorbereidingen op het EK Atletiek 2016 in Nederland. Vanuit Beverwijk zijn wij er trots op onze bijdrage te kunnen leveren aan de belangrijke maatschappelijke, sportieve doelstelling om zowel jeugd als volwassenen aan het sporten te krijgen en te houden. Wij sluiten ons daarom graag aan bij de slogan van de Atletiekunie "Athletics like never before", welke wij in 2015 zelf willen gebruiken voor de aanwas van leden, maar zeker ook vrijwilligers.

ledenontwikkeling-2014In het afgelopen jaar heeft het bestuur veel tijd besteed om de rust in ons trainerscorps te bewaren, met als doel verder te kunnen met de ontwikkeling en het uitrollen van het technisch beleid. Door het nog altijd ontbreken van een bestuurlijk technische kartrekker en het gebrek aan onderling vertrouwen en respect bij een aantal trainers, is het afgelopen jaar als "nogal turbulent" te beschrijven.
Dit is de reden waarom het bestuur in november 2014 heeft besloten professioneel advies en hulp van de Atletiekunie in te roepen. Wilt u graag een keer meepraten over het technisch beleid van AV DEM? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat u informeren over de mogelijkheden.

Het werven van meer vrijwilligers is belangrijk, zodat we de explosieve ledengroei in goede banen kunnen blijven leiden. Het afgelopen jaar hebben we er bewust voor gekozen de ledenwerving op een laag pitje te zetten. Het gevolg is een beperktere ledengroei (50 leden*, +8%) in 2014 t.o.v. 2013 (74 leden, +14%). Van 435 leden eind 2009 naar 647 leden eind 2014 voldoet prima aan de groeidoelstelling welke we in maart 2012 overeen kwamen. Uitbreiding van ons vrijwilligerscorps en structurele doorontwikkeling van ons trainerscorps blijft echter achter. Het bestuur denkt daarom dat het aantrekken van een verenigingsmanager (met name voor technisch beleid) de belangrijkste doelstelling voor 2015 moet zijn. Immers, met voldoende goede begeleiders en trainers krijg je gemiddeld gezien betere prestaties, waardoor vrijwel automatisch plezier bij de atleten.

Met sportieve groet,

Rob Tuinstra
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op