Dag 2 NK estafette: Goud, zilver en brons

008Dag 2 van het NK estafette begon zoals gebruikelijk met de Zweedse estafettes. Voor DEM altijd een goed onderdeel met vaak veel medailles. Deze keer zat het echter niet mee. We begonnen met de meisjes C. Slotloper Isis had nog nooit op een Nederlands kampioenschap gelopen en stond stijf van de zenuwen. Tijdens de wedstrijd was daar gelukkig niets meer van te merken want Isis liep een uitstekende 100 meter. Mariska, Esmee, Kim en Isis wonnen met overmacht hun serie, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met plaats vijf in een tijd van 2.27,04 minuten. De jongens C openden met een knaller van een 400 meter van Kevin, hij liep een tussentijd net onder de 54 seconden. Met Koert, Yael en Vyron snelde hij naar een nieuw clubrecord van 2.15,02 seconden, maar ook dit was niet goed genoeg voor een medaille. Ook de meisjes B (Nikki, Lisanne, Renee en Amy) liepen een nieuw clubrecord in 2.22,95 minuten, maar zelfs met deze tijd haalden zij het podium net niet. De laatste kans voor DEM succes op dit onderdeel was voor het meisjes A team. Simone, Ilona, Iris en Lotte maakten het gelukkig helemaal waar en wonnen brons op dit spectaculaire onderdeel.
De volgende DEM atleten die in actie kwamen waren de 800 meter vrouwen en mannen van Frans van der Kolk. De meisjes A liepen met Esmee, Shelley, Simone en Mariska naar een vierde plaats in 9.58,50 minuten. Het veld lag ver uit elkaar en al vroeg in de wedstrijd waren alle posities duidelijk. De jongens waren er de afgelopen weken steeds meer van overtuigd geraakt dat zij de wedstrijd over 4x800 meter konden gaan winnen. De tegenstanders waren geanalyseerd, maar gisterenavond kwam Lars ineens met het verhaal dat de mannen van Leiden Atletiek toch ook wel heel erg snel waren.... Onder luide aanmoediging van alle aanwezige DEM atleten en supporters opende Thom de wedstrijd in een keurige 2 minuten en 11 seconden. Na een mooie race van Alexander, gevolgd door een net zo mooie race van Lars lag het DEM team op een tweede plaats. Jawel, achter het eerder genoemde Leiden Atletiek.... Nu heeft DEM in de persoon van Stan Niesten natuurlijk een uitstekende slotloper, maar het gat met de loper van Leiden was wel erg groot...... Toen ook de nummer drie van de wedstrijd Stan nog eens naderde sloeg bij sommige toeschouwers de twijfel toe. Maar niet bij Stan, met een geweldige eindsprint verschalkte hij op de laatste 100 meter al zijn concurrenten. Goud dus voor het 4x800 JA DEM team in een droomtijd van 8.11,09 minuten.
Op de korte sprintafstanden zagen we de jongens D (zonder Jelle en Harm) naar 45,51 seconden sprinten op de 4x80 meter. De jongens C (Kevin, Koert, Vyrin en Yael) hoopten na het goud op de 4x50 meter indoor en de vierde plaats op de nationale C spelen ook nu op een goede klassering. Zelf vonden zij hun tijd van 49,28 seconden teleurstellend. Zij hadden echter wel genoten van de enorme snoekduik die Vyron maakte na zijn wissel op Yael.
Slotstuk van de dag was de 4x200 meter. Onze meisjes B liepen de race van hun leven. Renee, Lisanne en Kim lagen de hele race op plek twee. Slotloper Nikki, die in bloedvorm verkeert, moest een gaatje dicht lopen. Het was echt een waanzinnig spannend slot, maar uiteindelijk kwam Nikki 0,06 seconden tekort. De wedstrijd had twee meter langer moeten zijn..... Natuurlijk was het team uiteindelijk ook heel blij met de zilveren medaille in een tijd van 1.45,61 minuten. Het jongens B team moest het helaas stellen zonder de geblesseerde Jordy. Zij liepen naast Jamaal daarom met drie C junioren, te weten Kevin, Koert en Yael. Koert werd tijdens zijn race nog een flink gehinderd (dat is hem geloof ik wel eens eerder gebeurd) en toch kwam dit nog hele jonge team tot een keurige zesde plaats in 1.41,01 minuten.
Al met al heeft DEM wederom een uitstekend estafettekampioenschap beleefd. Een kampioenschap waar veel familiefeestjes gevierd konden worden, Zo is er vanavond vast groot feest in huize Niesten, Poel, van Rookhuizen en Remijn. Broer Stan Niesten won goud en zus Kim won zilver. Zus Mariska Poel won zilver en zus Ilona was goed voor brons. Bart van Rookhuizen liep met het nationale Master team een nieuw Nederlands record op de 4x400 meter mannen 50+, dochter Simone won brons en nichtje Renee zilver. Lars Remijn won goud en broer Koert was goed voor een clubrecord......

Klik voor de foto's

Zilver voor 4x400 meisjes junioren B

003De aller leukste wedstrijd van het jaar is natuurlijk het NK estafette. Bij alle, normaal gesproken zeer individueel ingestelde atleten, wordt ineens de teamgeest aangewakkerd, wat altijd zorgt voor mooie prestaties. Dit twee daagse estafette festijn wordt ook dit weekend weer georganiseerd door AV Startbaan in Amstelveen. De zaterdag is niet alleen de dag van de pupillen, voor de junioren vielen vandaag al twee officiële NK medailles te verdienen, namelijk op de 4x100 meter en de 4x400 meter. Op beide afstanden had DEM een meisjes B junioren team in de strijd. De 4x100 meter werd gelopen door Renee, Lisanne Nikki en Kim. Exact hetzelfde kwartet was vorig jaar nog goed voor goud op de 4x80 meter bij de meisjes C. In de B junioren leeftijdscategorie zijn deze meiden dus nu de jongste deelnemers, Kim is zelfs nog C junior. Vooraf was besproken dat er dit jaar gezaaid moest worden, om volgend jaar te kunnen oogsten. Het behalen van een finaleplaats zou al een succes betekenen. En een finaleplaats werd het….. Eerder dit seizoen hadden de meiden een tijd van net boven de 51 seconden gelopen. In de series van dit NK werd een snelle 50,16 seconden genoteerd, wat zelfs betekende dat DEM als vierde geplaatst was voor de finale. De dames roken al een medaille, maar dat was net iets te hoog gegrepen. In de finale ging het weliswaar nog sneller, maar een medaille werd het net niet. Renee, Lisanne, Nikki en Kim liepen een droomtijd van 49,81 seconden en werden hiermee uiteindelijk zesde van Nederland.

Lisanne en Nikki mochten nog een keer in actie komen, samen met Mariska en Shelley vormden zei het DEM 4x400 meter kwartet. Na brons twee jaar geleden en zilver vorig jaar hoopten de meiden   ook nu op een medaille. Natuurlijk werd Ilona, die A junior geworden is, gemist, maar met Shelley hadden we toch een prima vervangster gevonden. Even was er nog paniek want de spikes van Lisanne lagen helemaal uit elkaar, maar met een paar geleende spikes van Nikki kon Lisanne toch zorgeloos van start gaan. Mariska bezorgde DEM als startloopster direct de koppositie en meteen was al duidelijk dat de strijd zou gaan tussen DEM en AV23. Onze Shelley had het zwaar tegen Tara van AV23, maar met name het laatste deel van de 400 meter van Shelley maakte een sterke indruk. DEM wisselde als tweede, maar toen kwam Nikki.….Zij vocht zich terug en als een hazewind liep zij BAM gewoon een 400 meter in 58 seconden!! De strijd lag weer helemaal open en de slotloopsters Janke van AV23 en Lisanne namens DEM moesten het dus echt beslissen. Lisanne was slim en zocht positie achter Janke. Natuurlijk hoopte iedereen dat Lisanne de laatste 100 meter toe zou slaan, ook al wisten we dat Janke een snellere 400 meter tijd achter haar naam had staan. Onze Lisanne is een vechter en een bijter maar moest de laatste 100 meter toch een gaatje laten vallen…. Wederom zilver dus voor het DEM 4x400 meter team in een tijd van 4.05,53 minuten. En dat is dus gewoon vier seconden sneller dan vorig jaar!!!! Ook dit team is nog jong, want ook Mariska is nog C junior en alleen Shelley gaat volgend jaar over naar de A junioren. Ook volgend jaar hebben we voor deze 4x400 meter dus weer een goede basis voor een top team.

Morgen is het vervolg van dit kampioenschap. DEM zal in alle junioren categorieën vertegenwoordigd zijn (van D junioren tot A junioren) en heeft op diverse afstanden weer medaillekansen.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op