Finale masterscompetitie Enschede

mastersfinale 1 600 x 434De damesploeg van DEM had zich op grond van de eerste twee wedstrijden geplaatst voor deze finale; het was een tegenvaller dat de finale (na een eerste wedstrijd in Steenwijk) helemaal in Enschede werd gehouden. Gelukkig werd het een gezellige wedstrijd met mooie prestaties en wel heel erg mooi weer.

Hoewel het team door de onverwachte afzegging van Simone Geel behoorlijk verzwakt was presteerden de atletes van DEM (in sommige gevallen meer dan) naar behoren; jammer genoeg wisten ze geen ereplaats te bemachtigen.

Enkele wisselingen in de ploegopstelling ten opzichte van de voorgaande wedstrijden zorgden voor een aanzienlijke puntenwinst op de werpnummers. Met name het speerwerpen van "nieuwkomer" Judith Meijer was uitstekend, juist boven de 30 meter met een worp van 30.13 meter, maar ook haar discusworp van 25.65 meter en het kogelstoten (9.48 meter) van Anja Akkerman, die daarnaast als vaste hoog- en verspringster voor de punten op die nummers zorgde, waren prima.

Claudia (foto links, baan 2) had de ondankbare taak om Simone te vervangen op de 800 meter, zij liep vrijwel geheel solo naar een tijd van 3.00.29 nadat zij eerder op de 100 meter al een tijd van 13.84 had laten noteren. Die tijd was eindelijk "ranglijstrijp" nadat er bij de vorige wedstrijd telkens te veel rugwind was geweest.

Op de langere loopnummers zorgde Renate Schellevis (foto onder,  in het wit) voor – opnieuw – een verbetering van haar prestatie van de vorige wedstrijd, zij liep de 3000 meter in 12.41.09 minuten, een knappe tijd zeker gezien de na de tweede wedstrijd opgelopen achillespeesproblemen. Ook Judith van Hesselingen, zelf niet tevreden (maar de rest van de ploeg wel!) was met haar tijd van 6.03.27 op de 1500 meter sneller dan de vorige wedstrijd; met die afstand al in de benen liep zij daarna nog de zware 400 meter in de Zweedse estafette. Aangevuld met Renate op de 300 meter, Claudia op de 200 meter en slotloopster Judith Meijer op de 100 meter wist deze ploeg een heel behoorlijke tijd van 2.50.84 op de klokken te brengen.

Niet alleen DEM presteerde uitstekend, ook de andere ploegen haalden aanzienlijk hogere puntentotalen dan in de voorafgaande wedstrijden. Voor een deel was dit te danken aan de inzet van oudere atleten waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de age-grading (puntencorrectie op basis van leeftijd) waardoor oudere atleten (soms te veel) bevoordeeld worden. Aangezien DEM een relatief jonge ploeg had viel hier niet tegen op te boksen. Het eindresultaat was een nette 9e plaats met een puntentotaal van 6184 punten. Samen met jurylid Henk Martens en ploegleidster Els Sondervan (allebei bedankt) werd de dag afgesloten in hartje Enschede met een gezellig Italiaans etentje, waardoor we uiteindelijk wel heel erg laat in Beverwijk terug waren.

Niet alleen de dames-masters hadden een druk weekend, ook bij de heren was er actie. Roelf Akkerman heeft afgelopen vrijdag (5 september) in Den Bosch een uitstekende 200 meter gelopen. Bij volstrekt windstil weer liep hij een tijd van 30.05 sec. Dat is opnieuw een clubrecord in zijn leeftijdsklasse.

mastersfinale 2 600 x 434

 

 

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op