Baanseizoen losgebarsten

Castricum 15-04-2012

DEM atletiek 20120415

In een koud Castricum lieten de pupillen van atletiekvereniging DEM zien, dat hun successen bij eerdere wedstrijden dit jaar, geen toevalstreffers waren. Er werd weer volop gescoord op het prijzen front.

Mini pupil Boris Borgmann (zie foto) won in de meerkamp met grote overmacht zowel het balwerpen als het verspringen. Op de sprint kwam hij slechts 0,1 seconde tekort om ook daar eerste te worden. Een en ander resulteerde wel in een hele fraaie overwinning op de meerkamp. Hij completeerde zijn succesdag door ook de afsluitende 600 meter te winnen.

Bij de JPA.1 was Harm Janssens weer als vanouds bezig. Een razendsnelle sprint, 9.31 sec over de 60 meter legde de basis van zijn succes. Bij het verspringen was hij de enige die over de 4 meter sprong. 4.09 meter werd het deze keer. Ook het balwerpen was met ruim 27 meter van een hoog gehalte. Alles met elkaar waren zijn prestaties goed voor een eerste plaats op de meerkamp. Bij de oudste pupillen, de JPA.2 realiseerde Dre Pinas de snelste sprinttijd van de dag. Hij liet de klokken op 9,19 sec stoppen. Daarna volgde een eerste plaats bij het hoogspringen, waar hij tot 1.30 m kwam. Het kogelstoten ging met ruim 8 meter iets minder goed dan verwacht, en daardoor miste hij in de meerkamp op enkele punten na, nipt de eerste plaats. Vierde werd hier Alex Ngofor die slechts enkele punten tekort kwam voor een bronzen medaille.

Bij de meisjes moesten de prijzen vooral van de lange afstand komen. Deborah Leguit ging bij de MPA.1 op de 1000 meter vanaf de start aan de leiding, en ze wist met een tijd van 3 minuten en 58.61 sec. ruim binnen de 4 minuten te blijven, iets wat geen van haar concurrentes lukte. Ook voor Alba Sanna was er eremetaal op de 1000 meter. Zij liep bij de MPB en wist daar derde te worden. Bij de oudste meisjes tenslotte, de MPA.2 kwam Femke Janssen met een sprong van 1.10 m tot een tweede plaats bij het hoogspringen.

Ook de DEM junioren kwamen in actie in Castricum. Er was wederom sprintgoud voor Koert Remijn en Renee van Rookhuizen. Isis Beentjes sprong bij de meisjes D junioren over 1,35 meter wat haar een derde plaats opleverde. Koert Remijn kwam bij de D jongens tot 1,43 meter wat goed was voor goud. Ook goud bij het hoogspringen was er wederom voor Noelle Kreijsig met 1,50 meter bij het hoogspringen. Vyron Saridin won deze keer zilver bij het discuswerpen met 22,61 meter.

C/D eveninggames 13-04-2012

Bij de C/D evening games op onze eigen baan was het met name Koert Remijn die opzien baarde met zijn snelle sprinttijd van 10,4 seconden op de 80 meter bij de jongens junioren D. Vyron Saridin was in dezelfde leeftijdscategorie goed voor een dubbele overwinning. Hij won het discuswerpen met een afstand van 23,45 meter en het kogelstoten met een afstand van 8,95 meter. Onze C junioren Nikki Kraaijeveld en Renee van Rookhuizen snelden naar 10,8 seconden op de 80 meter. Lisanne Glorie kwam tot 1.46,0 op de 600 meter. Noelle Kreijsig kwam tot 1,50 meter bij het hoogspringen.

B junioren competitie

IMG 4205Onze B junioren gingen voor hun eerste competitie naar Heiloo. De meisjes hebben zich plaatsing voor de landelijke finale als doel gesteld. De jongens hebben een nog jonge onervaren ploeg. Zij gebruikten deze wedstrijd met name om ervaring op te doen die zij straks in de C junioren competitie goed kunnen gebruiken. Ondanks het gure weer kwamen onze atleten tot een aantal opzienbarende prestaties. Demi van Noort verbeterde het DEM clubrecord bij het speerwerpen. Zij kwam tot een afstand van 36,44 meter. Rosanna Tatti stootte de kogel naar een nieuw persoonlijk record van 10,28 meter. Iris Schlundt Bodien was met haar tijd van 13,75 seconden op de 100 meter nog niet eerder zo snel.

 

Onze twee C junioren in het team zorgden ook voor de nodige punten. Lisanne Glorie snelde naar 61,94 seconden op de 400 meter. Nikki Kraaijeveld kwam tot een fraai persoonlijk record van 4,61 meter bij het verspringen. De estafetteploeg bestaande uit Iris Schlundt Bodien, Ilona Poel, Romy Spruit en Nikki Kraaijeveld won ruimschoots de serie in een tijd van 52,50 seconden.

IMG 4203Bij de jongens waren het met name de midden lange afstandlopers van trainer Frans van der Kolk die de nodige punten verzamelden. Stan Niesten werd derde op de 1500 meter in een nieuw persoonlijk record van 4.20,53. Tim van der Heide kwam tot 2.17,86 op de 800 meter en Jordy Kluft liep de 400 meter in 59,05 seconden. Luuk Stal verraste door een hoogte van 1,65 meter te overschrijden bij het hoogspringen. Lars Mensink debuteerde verdienstelijk bij het hink-stap-springen met een afstand van 9,47 meter. Alexander Soethout kwam tijdens zijn eerste polsstokhoog wedstrijd tot 2,00 meter.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op