Record meerkamp

DSC00678Tijdens een zonovergoten meerkampwedstrijd in Tilburg afgelopen zondag is Anja Akkerman er in geslaagd het record vijfkamp voor masters V55 op haar naam te brengen. Het oude record stond al sinds 1999 met 3579 punten op naam van Laura Blommesteijn van Rotterdam Atletiek; omdat er maar weinig vijfkampen worden gehouden (hoewel het nog altijd een officieel nummer is voor masters) is er nauwelijks gelegenheid om een vijfkamp te doen en moet het bij die enkele wedstrijd ook allemaal kloppen om een record te kunnen verbeteren.
De vijfkamp (op 1 dag) begon met een hordenrace waaraan nog van alles mankeerde maar die desondanks een redelijke tijd opleverde: 15.79 sec., maar net boven de beste tijd van vorig seizoen. Daarna het hoogspringen, opnieuw 1.27 meter, vervolgens het kogelstoten. Na een redelijke beginstoot volgde een explosie in de laatste poging: een p.r. met 9.97 meter, nét geen 10 meter dus maar wellicht zit die er in de loop van het seizoen nog in. Vrijwel direct daarna het verspringen, door de wisselende wind werd dat spannender dan de bedoeling was, beginnen met 2 ongeldige pogingen (als je er maar 3 hebt) is niet fijn; de laatste was desondanks scherp en goed met een afstand van 4.16 meter, met geldige rugwind exact gelijk aan de beste prestatie van vorig jaar.
Tot slot de 800 meter die rond de 3.10 minuten gelopen moest worden om het record te kunnen verbeteren. Dankzij aardig "haaswerk" van één van de concurrentes lukte dat heel goed en kwam Anja uit op een tijd van 3.09.62, haar beste tijd op de 800 sinds 2005 (en zeker nog voor verbetering vatbaar).
Uiteindelijk bleek het puntentotaal uit te komen op 3610 punten; een mooie verbetering van het oude record en een geruime verbetering van Anja's eigen record van 3397 punten uit 2012.

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op