WK masters Budapest

WK budapest Simone

 

UPDATE 31/3: Simone Geel-Herlaar (links op de foto, foto via Robert Moen) heeft zondag 30 maart op het WK Masters Indoor in Budapest de 2e plaats behaald op de 400m in een werkelijk schitterde tijd van 62.43 waarmee ze haar onlangs verbeterde Nederlands Record verpulverde met ruim een seconde (63.55s). Bij de heren zette Richard Janssens ook zijn snelste tijd neer van dit indoorseizoen en eindigde met 53.01s in zijn 400m finale. Hij behaalde daarmee de 5e plaats.


UPDATE 27/3: Roelf heeft vanochtend zijn 200 meter gelopen en die ging heel goed, hij liep 30.77. Dat was meer dan een seconde sneller dan tijdens het NK in Apeldoorn, half februari, en zijn beste tijd sinds 4 jaar in deze leeftijdsklasse (M65). Het zag er goed uit, helaas haalde hij er niet de halve finales mee maar er wordt ook ontzettend hard gelopen op dit WK. Morgen zal Anja zich nog wagen aan het onderdeel verspringen.

 


 

Tijdens de wereldkampioenschappen indoor, die van 25 tot en met 30 maart in Boedapest worden gehouden, is Anja Akkerman (foto: archief) erin geslaagd haar eigen Nederlands record op de vijfkamp in de leeftijdsklasse V 55 met ruim 100 punten te verbeteren tot 3534 punten.
Al enige tijd gehinderd door een vervelende knieblessure, opgelopen tijdens een ongelukkige val tijdens een training begin januari, was het de vraag of Anja Akkerman de vijfkamp überhaupt wel tot een goed einde zou kunnen brengen. Het begin van de meerkamp was mede daardoor stroef met een tijd van 11.73 op de 60 meter horden, daarna was er een evenaring van de prestatie tijdens het vorige record bij het hoogspringen, namelijk 1.27 meter. Daarna volgden maar liefst 3 prestaties die beter waren dan tijdens het oude record, namelijk kogelstoten met 9.30 meter, een uitstekende vertesprong van 4.15 meter en tot slot de slopende 800 meter na een lange vermoeiende dag in 3.17.34 minuut, eveneens een persoonlijk indoorrecord.

In de totaalrangschikking van deze zeer sterk bezette meerkamp leverde het totaal een vierde plaats op, zeer verdienstelijk gezien de 7e plaats op de ranglijst als uitgangspositie.

Roelf Akkerman liep de serie 60 meter in de klasse M 65, zijn tijd van 9.31 sec. bracht hem niet in de halve finales maar was in elk geval wel een ruime verbetering van zijn tijdens de NK in Apeldoorn gelopen tijd van 9.42 sec. Hij heeft de komende dagen nog de 200 meter voor de boeg.

 

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op