Dortmund 2014, 5x goud, 4x zilver en 5x brons

004Eigenlijk zouden we dit jaar helemaal niet naar Dortmund gaan......Maar tegen de smekende blikken van Renee en Alexander is natuurlijk niemand opgewassen. Dus werd er op het laatste moment een busje (en een auto)geregeld, werd het wereldberoemde hostel Aleppo gereserveerd, werd er een Bochumse bowlingbaan besproken en gingen we uiteindelijk met een select gezelschap (een grotere groep dan alle voorgaande jaren) de zaterdag voor de wedstrijd naar Dortmund. Voor mensen die het "geheim" van DEM inzake de goede prestaties in Dortmund niet kennen: Je moet altijd al een dag voor de wedstrijd naar Dortmund gaan. Als je namelijk op de dag zelf 2,5 uur in een auto gaat zitten, ben je natuurlijk veel te stijf en te moe om goed te kunnen presteren.....
Nu hou je spieren soepel op bijvoorbeeld de Bochumse bowlingbaan. Toen we bij het bowlingcentrum binnen kwamen werd Jordy direct herkend door de eigenaar. Vorig jaar had Jordy namelijk heel mooi gezongen. Een lied dat hij van zijn vader heeft geleerd. Iets over bier en PIEP (censuur). Deze keer had Jordy een andere methode om indruk te maken. Als hij moest gooien nam hij een aanloop tot 3 meter voor de kegels en vanaf dat punt probeerde hij dan alle kegels om te krijgen. Jordy had zich namelijk tot doel gesteld de titel van Bochumse Bowling Boy 2014 op te eisen. En als Jordy een doel voor ogen heeft, is alles geoorloofd. Helaas was dit niet het weekend van Jordy en wist Alexander voor de tweede achtereenvolgende keer ondanks de grappen en grollen van Jordy toch de titel voor zich op te eisen.
Terug in het hostel bleef het natuurlijk nog lang onrustig. Onze DEM atleten doen in het hostel altijd een soort kamer en beddendans die overigens totaal niet op de welbekende stoelendans lijkt. Hoogtepunt van een wilde nacht was dat Yael, Jamaal, Renee en Amy een eenpersoonsbed met speels gemak wisten om te toveren in een vierpersoonsbed. Verdere slaap(kamer)geheimen zullen wij niet onthullen!!
Dan de wedstrijd zelf. Nou, dat was gewoon een kwestie van "met 10 atleten 14 medailles winnen". DEM was goed voor 5x goud, 4x zilver en 5x brons.

Meisjes B:
De beste prestaties kwamen op naam van Renee en Nikki en wel bij het onderdeel verspringen. Als je uitgesloten wordt van deelname aan het NK op grond van belachelijke regelgeving van de atletiekunie, zit er maar 1 ding op. Keihard terugslaan met goede prestaties. En dat deden onze dames. Alle frustraties sprongen zij er uit. Uiteindelijk won Renee de wedstrijd met 5,43 meter en werd Nikki tweede met 5,37 meter. Goed voor plaats vijf en negen op de nationale ranglijst en allebei een pr.
Nikki had helemaal een top dag. Zij won zowel de 60 meter (8,24 sec) als de 200 meter (27,20 sec) en werd ook nog eens tweede op de 60 horden. Met name haar 8,24 seconden op de 60 meter getuigde weer van grote klasse. Ook met deze prestatie stijgt zij met stip op de nationale ranglijst.
Renee werd met 27,27 seconden tweede op de 200 meter. Aan deze tijd kan zij zien dat het met de snelheid en kracht wel goed zit en dat het op de 60 meter dus met name "mis" gaat op het eerste stuk. We hebben nog even tot er buiten gepresteerd moet worden Renee, ook die start komt goed!!
Twee keer brons was er voor Amy, zowel bij het kogelstoten als de 60 horden.

Jongens B:
Hier was Alexander de topper van de dag. In een supersnelle serie (samen met de jongens A en mannen) ging Alexander goed mee en liep naar een persoonlijk record van 2.10,22 minuten. Hij won hiermee het zilver. Jordy volgde op de derde plaats.
Jamaal liep een razendsnelle 60 meter. Hij verbeterde zijn pr tot 7,83 seconden. Hij denkt nu al aan deelname aan het NK indoor van 2015.
Op de 200 meter waren Jordy en Jamaal aan elkaar gewaagd. Jordy werd zevende in 25,58 seconden en Jamaal achtste in 25,76 seconden.

Meisjes C:
De enige DEM deelnemer bij de meisjes C was Mariska. Zij kende een wat vreemde dag. Terwijl zij wel keurig netjes bij de start stond mistte zij haar serie op de 800 meter. Uiteindelijk mocht zij drie kwartier later alsnog starten bij de D junioren. Mariska lag een straatlengte voor, kreeg zelfs een staande ovatie, maar liep in deze solo race uiteraard niet naar een geweldige tijd. Op de 300 meter greep zij net naast de medailles. Met haar tijd van 47,71 seconden werd zij vierde.

Jongens C:
Koert won met een afstand van 5,39 weliswaar het verspringen (en werd ook nog eens vierde op de 60 meter) maar toch was hij niet helemaal tevreden. Koert draait zoals hij zelf aangeeft "een gedegen, maar net niet indoorseizoen". Koert mist nog een beetje scherpte, maar is zeker van plan om het zomerseizoen te gaan vlammen.
Yael wist in zijn eerste wedstrijd voor DEM direct een nationale titel voor zich op te eisen. Hij maakte namelijk onderdeel uit van het gouden estafette team op de4x50 meter. In Dortmund debuteerde Yael op de individuele onderdelen. Dit debuut leverde hem direct twee bronzen medailles op. Yael werd derde op de 60 meter (8,03 sec) en derde op de 300 meter (43,17 sec). Vyron werd vijfde op deze 300 meter.
Met een bus vol medailles keerde de DEM delegatie terug naar Beverwijk. Tijdens de terugreis werden alweer plannen gemaakt voor volgend jaar. De dames en heren hebben het al over Londen of Parijs, wilde ideeën genoeg. Sponsors mogen zich uiteraard melden! Maar eerst gaan wij ons opmaken voor het komende zomerseizoen.... De verwachtingen zijn na deze mooie afsluiting van het indoorseizoen hoog gespannen!!

 

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op