Uitleg over crosswedstrijden

DEM atletiek20130209Naar aanleiding van vragen van pupillenouders via de mail hierbij even wat uitleg over de verschillende crosswedstrijden die georganiseerd worden tijdens het winterseizoen.

Cross competitie

Dit is vergelijkbaar met de competitiewedstrijden tijdens het baanseizoen. Er zijn 3 voorrondes:

  • Zaterdag 9 november in Uithoorn
  • Zaterdag 11 januari in Santpoort
  • Zaterdag 1 februari in Amsterdam

Zaterdag 8 maart is er dan de finale wedstrijd in Warmenhuizen
Om aan de finalewedstrijd mee te doen moet je 2 van de 3 voorwedstrijden uitgelopen hebben. Bij de finalewedstrijd zijn er prijzen voor de beste ploegen en de beste individuele lopers. Omdat het competitiewedstrijden zijn hoef je geen inschrijfgeld te betalen. Inschrijven kan via een mail aan Tigch.

Runnersworld Cross Circuit

Dit is een reeks crosses, steeds op de zondag, waarbij lopers punten kunnen scoren voor het klassement. om opgenomen te worden in het eindklassement moet je aan minimaal 4 crosses meedoen. De beste loper op een race (er wordt alleen onderscheid gemaakt tussen meisjes en jongenspupillen, niet op leeftijdscategorie) krijgt 100 punten, nummer 2 99 punten, nummer 3 98 punten, etc.
Zie voor alle wedstrijden en info over inschrijven: http://shop.runnersworld.nl/stores/haarlem/9700-runnersworld-cross-circuit-2013-14.html

Alleen voor de cross die DEM organiseert op 24-11 in Wijk aan Zee kun je je via Tigch inschrijven, voor de overige crosses dien je zelf in te schrijven.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op