3 pupillen ploegen van DEM kampioen

DEM atletiek 20130914Bij de finale van de pupillen competitie die op de splinternieuwe atletiekbaan in Edam gehouden werd, zijn maar liefst 3 ploegen van DEM kampioen geworden. De jongens pupillen A2, de jongens mini en de meisjes mini, mochten allen op de hoogste plaats van het erepodium plaatsnemen. Met 9 ploegen was DEM de vereniging met het grootste aantal deelnemers. En dat weerspiegelde zich ook in de prestaties. Naast de 3 eerste plaatsen was er nog een tweede plaats voor de meisje B. De jongens B en de meisjes A2 misten beiden nipt het podium. Ze werden vierde, waarbij de jongens B wel heel close waren, had een van de jongens 0,1 sec sneller gesprint, dan waren ze derde geweest. Saillant detail: aanvankelijk kregen ze de derde prijs uitgereikt, maar later (toen sommige jongens al op weg naar huis waren) bleek dat er een rekenfout gemaakt was, en konden we de beker en de medailles weer inleveren. De meisjes A1 en de jongens C wisten beiden vijfde te worden en de meisjes C eindigden als achtste. Daarbij mag niet onvermeld blijven dat Marit van de Kamp enkele dagen voor de wedstrijd viel, en met haar arm in het gips jammer genoeg niet mee kon doen.
Ook individueel werd het nodige eremetaal binnengehaald. Bij de JPA2, stonden Harm Janssens en Jelle Schaap met een 2 e en een 3 e plaats beiden op het ereschavot. Bij de meisjes mini werd Leone de Graaf derde. De jongens mini waren ook goed voor twee prijzen. Sam van der Aar kreeg de bronzen plak omgehangen voor zijn derde plaats en ook brons voor Boris Borgmann die er vierde werd. Noteringen bij de top-10 waren er verder voor Eline Brouwer bij de MPB en voor Chris van der Meij bij de JPC
Het regende vrijwel de hele dag, en dat had wel een negatief effect op de prestaties. Toch kon er nog een clubrecord genoteerd worden. De jongens mini liepen hun estafette in een tijd van 29.56 sec. Ruim een seconde sneller dan het bestaande record. Deze estafetteploeg bestond uit: Tijl Oostendorp, Syp Luitwieler, Boris Borgmann en Sam van der Aar. De meisjes mini zaten met hun tijd van 31.58 sec slechts 0,02 seconden van het clubrecord verwijderd. En dat terwijl ze moesten overlopen, omdat ze eerst gevallen waren. Ook de meeste andere estafettes liepen gesmeerd, zodat we nog iets moois tegemoet mogen zien binnenkort bij de NK estafettes.
Voor heel veel foto's en de complete uitslag even klikken op: deze link

P.s.: Achteraf blijkt dat niet alleen bij de JPB een rekenfout is gemaakt, ook bij de MPC is het niet goed gegaan. Het blijkt dat de MPC van DEM geen achtste geworden zijn, maar op een hele fraaie vijfde plaats geeindigd zijn. En er is zelfs nog een tweede clubrecord verbeterd. Leon de Graaf liep bij de meisjes mini een tijd van 7.60 sec over de 40 meter. Dat zit ruim onder het clubrecord wat ze zelf al in haar bezit had. En dat ondanks de regen en de tegenwind.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op