Weekend 2/3 maart 2012

Robert Moen opnieuw kampioen van Nederland en een geslaagde afsluiting van het Tata-steel/Runnersworld cross-circuit voor DEM

Rob Moen NK 200 meter

Met het Nederlands Kampioenschap indooratletiek voor masters, de finale van het Tata Steel Runnersworld crosscircuit en indoorwedstrijden voor junioren op het programma, was het een druk weekend voor onze DEM atleten. 

Robert Moen slaagde er opnieuw in twee nationale master titels in de wacht te slepen. De 47 jarige sprinter won overtuigend de 200 meter in de klasse 40-49 jaar met een tijd van 23,59 seconden. Bij de 60 meter was de strijd spannender. Na een prima start, gevolgd door een minder sterke de laatste 20 meter hield Robert slechts een paar duizendste van seconden voorsprong over. Robert liep in een tijd van 7,51 seconden ook naar het goud op deze afstand.

Tijdens de finale van het Tata Steel Runnersworld crosscircuit heeft de DEM ploeg onder leiding van trainer Frans van der Kolk een ijzersterke indruk achter gelaten. Onze atleten gingen bij de jongens junioren zelfs met twee titels naar huis. Bij de jongens AB en NEO senioren was de winst van het crosscircuit voor Ronald Poel, Stan Niesten werd vierde in dit totaalklassement. De wedstrijd bij de jongens CD junioren beloofde de meeste spanning. Vooraf waren er nog een drietal kanshebbers voor de titel. Tim van der Heide en Jordy Kluft van DEM en Sven Schoonebeek van Lycurgus maakten alle drie nog aanspraak op de eindoverwinning. Na een bloedstollende strijd was het Tim van der Heide die er met het goud vandoor ging, Jordy Kluft moest genoegen nemen met het brons. Deze leeftijdscategorie kende maar liefst 79 deelnemers en DEM wist met vijf atleten in de top 20 te eindigen. Alexander Soethout werd na Tim en Jordy zevende, Vyron Saridin eindigde als dertiende en Max van Rookhuizen als negentiende.

Bij de vrouwen was er een zilveren medaille in het eindklassement voor Hester van Roode. Ook zilver was er voor Femke Janssen maar dan bij de pupillen. Zij werd op de voet gevolgd door zus Mirte die vijfde werd. Broer Lars werd werd dertiende bij de jongens pupillen. Ilona Poel werd vierde bij de meisjes AB junioren en NEO senioren. Mariska Poel was met een zesde plaats de beste DEM atleet bij de meisjes CD junioren. Zij werd gevolgd door Lisanne Glorie, Renee van Rookhuizen en Esmee Bakker. Bij indoorwedstrijden in Zoetermeer was er een vierde plaats bij het verspringen voor C juniore Nikki Kraaijeveld. Nikki kwam tot een afstand van 4,47 meter. Amy Vermeer stootte de kogel naar precies 9 meter. 

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op