Flyer-actie goed op weg!

brievenbus flyer 303 x 204De Werkgroep Communicatie & PR heeft samen met twee 3e jaars Kennemer College scholieren vanuit hun Maatschappelijke Stage een ledenwervingsproject voor Atletiekvereniging DEM opgezet. De twee scholieren betreft C2-Junioren Alexander Soethout en Sean Tuinstra. Ze hebben een flyer-actie bedacht die uit 2 delen bestaat.
Aan de ene kant verspreiding via de brievenbus in april. Aan de andere kant verspreiding onder scholieren via gymleraren van lokale onderwijs instellingen van april t/m juni. Voor verspreiding via de brievenbus in april wordt de medewerking van onze 84 Junioren gevraagd. Sinds 25 maart liggen de nieuwe flyers in de AV DEM bestuurskamer gesorteerd klaar op naam en straatindeling. De meeste zijn inmiddels opgehaald.

De flyers kunnen ook daarna nog worden opgepikt, zolang ze maar voor 25 april worden verspreid. Vanaf 8 april wordt hier een lijstje gepubliceerd met junioren die nog niet in de gelegenheid waren de flyers af te halen.

Verspreiding via eigen leden
Om hoge verspreidingskosten te vermijden vraagt het bestuur - namens de twee stagiaires - alle A, B, C en D-Junioren gemiddeld slechts 150 flyers in hun eigen straat te verspreiden. Soms zijn dit er iets meer, bijvoorbeeld bij flatgebouwen. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken, zijn de straten voor alle 84 Junioren ingedeeld op basis van zijn/haar eigen adres. Alle wijken met jonge gezinnen zijn meegenomen in de adresselectie (Broekpolder, Waterakkers, etc). Sean en Alexander verspreiden zelf ook mee en doen steekproefsgewijze controle op weggooien. Bij Nee/Ja en Nee/Nee stickers mag niet geflyerd worden. Gooi resterende flyers beslist niet weg maar lever ze in bij de bar in de kantine.

Betrokkenheid
Betekent dat een kleine inspanning wordt gevraagd aan onze eigen AV DEM jeugd. Bij deelname leveren onze junioren een belangrijke bijdrage aan onze vereniging en ledengroeidoelstelling. Bijkomend voordeel is dat de bestede tijd op kan worden gevoerd als 2 uur 'Maatschappelijke Stage'. Het leuke is verder dat ook een aantal Senior leden en trainers al spontaan hebben aangegeven flyers te willen verspreiden. Hiervoor kan contact worden gezocht met Alexander en Sean zodat wordt vermeden dat straten dubbel geflyerd worden. Mocht iemand bezwaren maken tegen deze flyer-actie, stuur dan even een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doel
In dit kader is een nieuwe pupillen wervingsflyer (A5 formaat) ontworpen als verbeterde opvolger van de flyer in 2012. De flyers worden via de brievenbus verspreid onder bijna 13 000 (van in totaal 45 000) particuliere huishoudens in Beverwijk, Heemskerk, Velsen-Noord en Uitgeest. Via bijna 30 onderwijsinstellingen zijn dat er nog eens 5 000. Doel is minstens 20 potentiële jeugdleden over te halen een maand lang gratis mee te trainen bij AV DEM. Betreft de doelgroepen jeugd 6 t/m 11 jaar (Pupillen) en 12 t/m 18 jaar (Junioren). De verwachting is dat minstens de helft daarvan het zo leuk vindt bij onze vereniging, dat ze in samenspraak met hun ouders / begeleiders besluiten lid te worden. Alvast dank voor jullie medewerking en succes bij verspreiding van de flyers!

Alexander Soethout & Sean Tuinstra

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op