DEM jeugd weer volop in de prijzen

DEM atletiek20130209De jeugd van atletiekvereniging DEM was dit weekend op een breed front actief.
Zo was er in Amsterdam de derde wedstrijd van de cross competitie. Deze competitie is voor de pupillen en junioren uit de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland en er wordt door ruim 1700 atleten aan deelgenomen.
Isa Schram, die de vorige wedstrijd eerste werd bij de mini meisjes, was ook deze keer weer duidelijk de snelste. Ze kwam met afstand voor de eerstvolgende loopster binnen. Andere ereplaatsen waren er voor Mariska Poel, die bij de meisjes junioren een gedegen race liep, en daar de derde plaats voor zich opeiste, en voor Jelle Schaap, die bij de A pupillen ook naar een derde plaats liep.
Danique Schram, die doorgaans ook in de voorste gelederen meeloopt, had deze keer de pech dat ze ten val kwam, maar ondanks dat wist ze toch nog zesde te worden.
Dylan Langeveld loopt al een tijdje met een pijnlijke knie rond, en deed het daarom deze keer rustig aan. Ondanks dat wist hij nog veertiende te worden. Ook net buiten de top-tien finishte Marit van de Kamp, die als elfde de finishlijn passeerde.

Op een heel ander aspect van de atletiek zijn de indoorwedstrijden.
In Zoetermeer werd een indoorwedstrijd voor pupillen georganiseerd. Slechts 1 DEM deelnemer was hier naar toe gereisd, maar het resultaat mocht er dan ook zijn.
Leone de Graaf deed hier mee bij de mini meisjes. De 40 meter sprint liep ze in een tijd van 7.94 seconden, beduidend sneller dan ooit een mini meisje van DEM voor haar deed. Ook het hoogspringen ging als een trein. 0.75 meter werd het, even hoog als er ooit in het verleden al eens door een DEM mini meisje gesprongen was. Tot slot was er nog balwerpen, een onderdeel wat anders alleen bij baanwedstrijden gehouden wordt. Hier kwam ze tot 13,50 meter. Aangezien alle onderdelen in een overwinning geëindigd waren, was een gouden medaille op de meerkamp hier een logisch gevolg van.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op