Start to Run editie najaar 2013

P1130214Hardlopen voor beginners, het landelijke loopfestijn van de Atletiek Unie, start weer op zaterdag 7 september 2013. Net als op 127 plaatsen in Nederland gaat ook AV DEM met 6 enthousiaste trainers lesgeven. In 6 weken bouw je een basisconditie op en leer je de eerste kneepjes van het hardlopen.

Sommigen schrikken bij het woord hardlopen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je het maar op je eigen tempo doet. Dat kan met Start to Run (STR). Tip: Kom gezellig samen met een buurman(vrouw), kennis, vriend(in)of partner. Kinderen tussen 12/15 jaar mogen mee met een ouder. 

De 6 STR trainers zorgen ervoor dat ieder op zijn of haar eigen tempo kan lopen, want het hoeft niet hard te gaan!

Je trainers en loopmaatjes wachten je iedere zaterdag op voor een energieke training in het park, het bos of op de atletiekbaan en je voelt je steeds fitter worden. Elke training verbrandt je een flinke hoeveelheid calorieën. Speciaal bij STR editie Beverwijk geven we ook de mogelijkheid doordeweeks met dezelfde groep gratis op de atletiekbaan te trainen. Je krijgt op papier loopschema's voor de trainingsdagen doordeweeks. Zo wordt je goed begeleid en is alles tot in de puntjes verzorgd.

Als STR coördinator is Peter Veldhuis erin geslaagd op de zaterdagen korte presentaties te organiseren over diverse onderwerpen zoals: sportfysiotherapie (door Menno van Lieshout), een voedingsdeskundige en voorlichting over schoeisel en kleding.

Na de laatste STR training (zaterdag 12 oktober) gaat AV DEM met een aantal STR trainers nog eens 4 weken door met Continue to Run (CTR). Dan gaan we met dezelfde groep in hetzelfde ritme gratis verder, in de duinen en op de atletiekbaan. Na de in totaal 10 weken basis hardloopervaring is er de mogelijkheid bij de Startersgroep als recreantlid van AV DEM in te stromen. Deze opzet hanteren we al jaren bij AV DEM en de vorige groepen startten rond de 85 personen. Probeer vooral iemand mee te nemen, want niets is gezelliger en motiverender dan met een groepje of loopmaatje te komen trainen.

KORTOM:
We beginnen op 7 september om 09.30 uur, bij Atletiekvereniging DEM, Adrichemlaan 1a, Beverwijk (ingang bij voetbalvereniging De Kennemers).
Je kunt je inschrijven voor € 45,- via de site van de Atletiekunie.
Na 6 weken mag elke STR'er kosteloos 4 weken doorgaan met trainen via CTR van AV DEM.
Je ontvangt een functioneel hardloopshirt, 3 edities van het tijdschrift Runners World en het speciale STR magazine. De STR slagzin luidt: Ik zie je Zaterdag.

Groetjes van de trainers,
Theo van Grevenhof (STR hoofdtrainer)
Els Sondervan (Kand. coordinator Technische Commissie voor Recreatie Atletiek)
Simone Geel
Henno de Jong
Hans Grapendaal
Ralph Apeldoorn

Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reacties

# Saskia Dekker 09-08-2013 11:04
Beste start to runners,

Enige tijd geleden ben ik gestart en na 3 weken gestopt,wegens bekkenproblemen.

Graag zou ik nog eens meedoen(en dus op 7 september willen starten) om de eindstreep wel te halen. Is dat mogelijk?

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op