Grote Clubactie

DSC09454Dem doet al jaren mee aan de Grote Clubactie. De vereniging heeft in de afgelopen jaren, een leuk bedrag hieraan verdiend. De pupillen gaan trouw elk jaar langs de deuren, om zoveel mogelijk loten te verkopen. Waarom doen zij dit nou? Natuurlijk om de club hiermee te steunen, maar vooral om een zakcentje hieraan te verdienen. Voor elk verkocht lot krijgt de jeugd 50 eurocent. Sommige kinderen zie je met een vol boekje terugkomen, de andere kinderen met wat minder en toch ook een groot aantal die er niets mee doet. Zonde
De Grote Clubactie wordt door Dem nog steeds op de oude manier gedaan. Je gaat langs de deur met een boekje, laat deze invullen en je komt later weer aan de deur om het lot af te leveren en geld op te halen. Bij sommige mensen moet je vaker langs gaan, omdat zij niet thuis zijn.

Toch willen wij dit gaan veranderen. Misschien dat men daardoor meer geprikkeld wordt om langs de deuren te gaan. De verandering is dat dit maar eenmalig hoeft te gebeuren. Mensen vullen hun gegevens in en alles wordt middels automatische inschrijving gedaan. Ook het lot wordt automatisch gedaan. Krijgt de jeugd dan niet hun 50 eurocent? Natuurlijk wel, maar niet meteen. Elke verkoper wordt op een bepaalde manier in de computer van de Grote Clubactie vermeld. Na invoering blijft te zien, wie wat verkocht heeft. Op een later tijdstip krijgt een ieder nog steeds zijn 50 eurocent per verkocht lot.

Wij zien de afgelopen jaar een terugloop aan verkoop van loten. Zal dit zijn omdat men te vaak langs de deuren moet gaan? Ik denk het wel. Ik denk dat als het makkelijker wordt gemaakt, dat de verkoop dan stijgt. In 2013 willen wij dit middels automatische incasso gaan doen. Alle nadere informatie wordt nog verstrekt.

Dan 2012, de uitslag. Koen Lith was degene met de meeste loten. Als extraatje heeft Koen hiervoor 10 euro gekregen. Als goede 2e was dit jaar Meike de Vries. Zij kreeg 7,50 euro. En als 3e Noa Engel. Zij kreeg nog een extraatje van 5 euro. Alle overige lotenverkopers bedankt voor jullie inzet. Dem heeft totaal bijna 500 loten verkocht. Helaas bleven wij dit jaar met wat onverkochte loten zitten. Desalniettemin is er een leuk bedrag binnengehaald.

Organisator Grote Clubactie
Jacques Niesten

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op