Cross competitie van start

DEM atletiek 20121117Hoewel er in de afgelopen weken al diverse crossen gelopen werden, is pas afgelopen zaterdag het cross seizoen echt begonnen met de competitie cross van de atletiekunie.
Deze competitie gaat tussen de verenigingen uit de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland en is verdeeld over 3 poules waar per wedstrijddag rond de 1700 lopers aan mee doen.
De atleten van DEM moesten voor hun wedstrijd naar Uithoorn en er werden uitstekende prestaties behaald. Bij de jongste groep meisjes was er een duidelijke overwinning voor Isa Schram. Ze bleef de Hilversumse Jiska Welp ruim 5 seconden voor. Jelle Schaap moest het bij de jongens pupillen A, in de eindsprint nipt afleggen tegen een van de deelnemers van het Amsterdamse Phanos. Een tweede plaats dus, en met Job Zandberg en Rowan Tuinstra die in deze categorie in de middenmoot eindigden, lijken ze als ploeg al verzekerd te zijn voor een finaleplaats.

Bij de meisjes pupillen B bleef Danique Schram goed voorin het deelnemersveld meelopen, wat uiteindelijk in een achtste plaats resulteerde. En dat kan ook van Marit van de Kamp gezegd worden die bij de meisjes pupillen A bij de eerste tien wist te eindigen.
Bij de junioren dit jaar jammer genoeg maar weinig deelnemers van DEM. Mariska Poel liep bij de C junioren een sterke race, waarmee ze als vijfde binnenkwam, en haar zus Ilona deed het bij de meisjes B vrijwel even goed, door daar als zesde te eindigen. Voor Dylan Langeveld die bij de D junioren meeliep, deze keer geen top-tien notering, maar hij lijkt al wel verzekerd van een finaleplaats.
Er volgen nu nog wedstrijden in Bussum en Amsterdam, waarna de finale wedstrijd in Castricum gelopen zal worden.

Bijgaande foto: De ploeg van de jongens pupillen A

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op