Lezing op vrijdagavond 9 november

ademen in open lucht2Atletiekvereniging DEM nodigt leden en geinteresseerden uit voor de lezing 'Verademing'. Spreker is Koen de Jong, hij heeft het boek Verademing geschreven samen met Dr. Bram Bakker en leert je om met je ademhaling en sport aan de slag te gaan.

De boeddhistische monnik, de topsporter en de gezonde mens hebben met elkaar gemeen dat ze, in rust, niet te snel ademhalen. Zonder een fysieke inspanning is een gezonde ademfrequentie namelijk vier tot acht keer per minuut. Veel mensen echter ademen continu sneller, tot meer dan twintig keer per minuut.

Dat is zinloos en energievretend en het is oorzaak van uiteenlopende klachten als burn-out, depressie, overgewicht, hartkloppingen, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen, obstipatie en angststoornissen.

Hoe komt dit?

Wat gebeurt er dan in je lijf en in je hoofd?
En wat kun je er zelf aan doen om het op te lossen?
Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de presentatie die Koen de Jong komt houden.

Over Koen de Jong

Koen de JongKoen de Jong (1979) is bedenker van Sportrusten, een 100 dagen plan met sporten en ademhalingsoefeningen. Zijn boeken Verademing, Ik, de wielrenner en Bewegen voor beginners zijn samen meer dan 20.000 x verkocht en hij hoopt nog vaker gelezen. Zelf ervaart hij dagelijks wat de voordelen zijn van rustig ademen en drie keer in de week bewegen. Koen fietst graag en beoefent Vipassana-meditatie.
Meer informatie over zijn praktijk staat op de site www.kiwinederland.nl

Toegang: Deze lezing is gratis toegankelijk voor DEM leden en voor een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp.
Tijden: Inloop vanaf 20.00 uur, de lezing start om 20.15 uur en duurt tot circa 22.15 uur.
Locatie: clubhuis van Atletiekvereniging DEM, Adrichemlaan 1/A, Beverwijk

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op