Hardlopen voor beginners weer van start

Start to Run najaar 2012 600 x 338'Hardlopen, zou dat iets voor mij zijn?', vroeg ik me af toen ik de aankondiging van Start to Run in 2003 zag. Ik was eigenlijk niet zo'n beweger. Aan het woord is Els Sondervan, oud-deelnemer van Start to Run. 'Ik heb me aangemeld en ik ben aan de gang gegaan. De eerste keer zonder hardloopschoenen; Hollandse zuinigheid - stel dat ik het niet leuk vond - want hardloopschoenen zijn de basis voor probleemloos hardlopen. En nu loop ik nog steeds. Sterker nog, als gediplomeerd trainer van de Start to Runners probeer ik mijn enthousiasme over te brengen op de nieuwe deelnemers.'

Compleet aanbod
Start to Run Beverwijk is een samenwerking tussen Intersport Veldhuis, Atletiekvereniging DEM en de Kennemer Loopgroep. Deze mensen slaan twee keer per jaar de handen ineen om de 6 weken durende loopcursus een goede basis te laten zijn voor de hardloopsport, waarbij blessureleed wordt vermeden. Els legt het even uit: 'Tijdens de Start to Run zaterdagtrainingen zijn er naast de hardlooptraining ook telkens korte presentaties over diverse onderwerpen, zoals schoeisel en kleding. Daarbij horen ook presentaties van een sportfysiotherapeut en een voedingsdeskundige. We hebben in Beverwijk een uitgekiend schema met 'huiswerktrainingen'. Een van de huiswerktrainingen is op woensdagavond, die door dezelfde Start to Run groep vrijblijvend gevolgd kan worden op de atletiekbaan in Beverwijk.

Locaties
Start to Run begint weer op zaterdag 8 september a.s. om 09.30 uur. Het startschot wordt gegeven op de atletiekbaan van Atletiekvereniging DEM. Deze is toegankelijk bij de ingang van voetbalvereniging De Kennemers, waar ruim voldoende parkeergelegenheid is. 'Eerst maken we kennis met elkaar, we leggen het schema uit en dan volgt de eerste training. Beverwijk is gezegend met verschillende ondergronden, dus we nemen de lopers in de 6 weken ook mee naar park Westerhout en de duinen,' zo vertelt Els. 'Ik en mijn 4 gediplomeerde collega-trainers vinden het iedere keer weer fantastisch om de ontwikkeling van de nieuwe hardlopers mee te maken.' Start to Run wordt ook op de atletiekbaan afgesloten. Deelnemers die door willen gaan, krijgen vier weken de mogelijkheid om met dezelfde groep in hetzelfde ritme gratis bij DEM door te trainen op de atletiekbaan en in het duin. Daarna kan men een keuze maken uit het reguliere hardloopaanbod van de vereniging, waarbij via een Startersgroep de aansluiting vlekkeloos verloopt. 'Maar de deelnemers mogen natuurlijk zelf kiezen wat ze willen na die tijd. Als ze maar blijven lopen, want daar doen we het toch voor!' aldus Els. Inschrijven kan via starttorun.atletiekunie.nl.

Reacties

# jolijn 09-04-2015 16:41
Hai,

Start er binnen kort nog een nieuwe hardloop training?
Hebben jullie ook hardloopgroepen waar je je bij aan kan sluiten ? en dan met voorkeur in de avond.

Hoor graag groetjes jolijn

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op