DEM pupillen bij NK atletiek

DEM atletiek 20120616-2Bij de Nederlandse atlertiek kampioenschappen zijn altijd een groep kinderen aanwezig die de mandjes met de trainingspakken van de atleten van start nar finish brengen. Al jaren lang bestaat een groot deel van die mandjesdragers uit DEM pupillen. Op de eerste dag maar liefst een twintigtal. Op de tweede dag wat minder, omdat toen ook de Marquetteloop gehouden werd.
Voor de kinderen een spannend gebeuren, omdat ze het kampioenschap wel van heel erg dichtbij meemaken, en ook omdat ze handtekeningen kunnen vragen aan de atleten, en zelfs na afloop van de finales, de startnummers van de kampioenen kunnen krijgen. Vaak kwamen ze nog in beeld op de grote video-wall in het stadion als ze bij de start stonden.
Met een van de kampioenen, Jerrel Feller, die zijn atletiekloopbaan als pupil bij DEM begon ging zelfs met een aantal DEM pupillen op de foto, en hij ging ook nog even een sprintje met hen lopen.

 

Mogen meerijden op het karretje waarop een TV camera staat, is natuurlijk ook iets wat je niet iedere dag meemaakt.
Op de tweede dag is er ook altijd tijdens het NK, een 1000 meter voor pupillen. In voorgaande jaren vaak met DEM pupillen op het podium. Deze keer hadden we minder succes. Omdat onze beste lange afstands lopers bij de Marquetteloop waren, deze keer geen prijzen voor DEM. De snelste DEM jongen was Sahid, en het snelste meisje Deborah.
In voorgaande jaren werd het kampioenschap altijd afgesloten met een pizza maaltijd op het middenveld van het stadion. Omdat dit jaar de TV uitzending wat later begon, en net bezig was toen de pizza's gebracht werden, werden ze dit keer in de kantine van het stadion opgegeten. Maar ze waren er niet minder lekker door.

 

Foto's van de pupillen en van het NK: klik hier

Meer foto's         Nog meer foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op