Woord van de voorzitter - september 2012

Rob Tuinstra witrandBeste AV DEM leden,

Na een fraaie zomervakantie staan een kleine 400 atleten en 120 vrijwilligers al weer klaar in de startblokken voor het winterseizoen. Het vernieuwde bestuur is inmiddels bijna een half jaar onderweg, tijd voor een tussentijdse evaluatie.

We mogen tevreden zijn met de bereikte resultaten tot dusver, op zowel wedstrijdtechnisch als organisatorisch gebied. Qua wedstrijdresultaten kunnen we nu al spreken over een succesvol jaar, met het behalen van meerdere finales, prijzen en PR's.

De juiste basis voor goede sportieve resultaten is - naast een dosis talent en de juiste verenigingscultuur - een goed ingerichte Werkgroep Technische Zaken waaronder alle trainers van wedstrijdatleten en recreatieve atleten vallen. De kwaliteit en continuïteit van ons trainingsaanbod worden het komende jaar sterk verbeterd door extra trainersopleidingen en invulling van de betreffende bestuurspositie.

Het bestuur verheugt zich te kunnen melden dat Rob Moen zich tijdens de ALV in maart 2013 kandidaat zal stellen als Algemeen Bestuurslid Werkgroep Technische Zaken. Rob is niet alleen een goede bekende binnen en buiten AV DEM, hij beschikt bovenal over een juiste mix van sportiviteit, professionaliteit & inhoudelijke kennis van de atletieksport. Dit is noodzakelijk om samen met de trainingscoördinatoren Ruud Waayer (TCWA) en Mart van Hoolwerff (TCRA) de juiste sportieve visie te kunnen ontwikkelen en voldoende draagvlak bij alle trainers te kunnen bereiken. Vooruitlopend op Rob's beoogde verkiezing tijdens de ALV zal hij vanaf oktober 2012 alvast als toehoorder deelnemen aan de 2-maandelijkse Algemeen Bestuursvergaderingen voor training- en wedstrijd werkgroepen.

Qua strategisch en organisatorisch beleid heeft de vernieuwde werkgroep- en overlegstructuur ook op andere vlakken zijn vruchten afgeworpen. De Werkgroep Communicatie & PR heeft gezorgd voor een fraaie nieuwe website avdem.nl, die volledig op sociale media is ingericht en veel actueel nieuws en relevante informatie bevat. Het proces van interne communicatie en persberichtgeving door het versterkte redactieteam is verder geoptimaliseerd, met als resultaat een beter contact met onze leden en derden.

De kledingcommissie presenteert binnenkort de fraaie nieuwe AV DEM kledinglijn, verkrijgbaar bij Intersport Veldhuis. Tegen interessante prijzen en een hogere clubkorting, meer nieuws hierover volgt. De nieuwe Jeugdraad is met haar vele leuke activiteiten voor junioren en pupillen voortvarend te werk gegaan en heeft nog veel meer in het verschiet liggen. De Werkgroep Accommodatie heeft samen met de Kantineploeg, de Klusploeg, Jeugdraad & enkele enthousiaste ouders gezorgd voor een fraaie upgrade van de kantine. Sterker nog, de verfriste, moderne uitstraling van AV DEM heeft zelfs bij Beeldbakker geleid tot aanvragen van collega atletiekverenigingen over de professionele aanpak van de AV installatie.

Het aantal sociale activiteiten via de Werkgroep Activiteiten en enthousiaste leden is toegenomen, wat een belangrijke invloed uitoefent op de verenigingscultuur. Alle leden & vrijwilligers worden hierdoor minstens 1x per jaar uitgenodigd voor een gezellig event om ze te bedanken voor al hun inspanningen voor de vereniging. De Werkgroepen Wedstrijd Organisatie voor Baan- en Wegwedstrijden mogen tevreden zijn met zeer goed georganiseerde wedstrijden, waarop meerdere partijen met tevredenheid terugkijken.

Kortom, we zijn goed op weg. We hebben echter nog meer hulp nodig, anders lopen we spaak. Kijk hier of u iets wil doen voor uw vereniging en heb geen angst een reactie in te sturen. U zit immers nergens aan vast. Namens het bestuur wensen wij u een goed & sportief winterseizoen toe!

Rob Tuinstra
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk krantenartikel

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op