Blessureleed Mannenploeg, vrouwen naderen top 10

Seniorencomp03052015Onze mannenploeg werd tijdens de tweede ronde van de baanatletiekcompetitie voor clubteams bij Suomi in Santpoort geteisterd door blessureleed. Na de droomstart tijdens de eerste ronde, met zelfs uitzicht op promotie naar de 2e divisie was het nu kommer en kwel. Zowel Kevin als Alexander moesten op het laatste moment geblesseerd afzeggen. Kevin vanwege een gekneusd middenvoetsbeentje en Alexander vanwege acute rugproblemen. Dit betekende omzettingen op de estafette, de 100 meter, de 400 meter, de 400 meter horden en het polsstokhoogspringen. Op deze korte termijn kon een vervanger voor het polsstokspringen niet meer gevonden worden. Het was dat "good old" Bart last van zijn schouder had want anders..... Bart liet zich gelukkig wel door Rene overhalen om de 400 meter te gaan lopen. Ook de jongens B junioren Jordy en Jamaal waren in mineur omdat zij hun clubrecordpoging op de estafette aan hun neus voorbij zagen gaan. Samen met Kevin en Alexander hadden zij een poging willen ondernemen om het meer dan 25 jaar oude clubrecord op de 4x100 meter aan te scherpen. Vooraf wist de mannenploeg dus al dat een promotieplek er niet meer in zat. Ook het weer zat niet mee, zo'n hele dag atletiek in de regen is ook niet echt een aantrekkelijke bezigheid voor een zondag in de mei vakantie. Onze mannen zakten dan ook landelijk gezien van plek 8 naar plek 19 in de tussenstand van de 3e divisie. Natuurlijk waren er ook lichtpuntjes. Davis trok zich niets aan van de blessures en de slechte weersomstandigheden in Santpoort. Hij kwam bij het hoogspringen tot 1,80 meter, dit betekende een persoonlijk record en naar alle waarschijnlijkheid plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Vervolgens liep Davis voor de allereerste keer in zijn carrière een 400 meter horden. Zijn tijd van 63,28 seconden kreeg meer dan goedkeuring van specialist Bart. Jamaal kwam op de 100 meter en 200 meter tot respectabele tijden van 11,83 seconden en 24,44 seconden. Rob Moen pakte de nodige punten bij het kogelstoten met een afstand van 11,66 meter. Bart liep voor de verandering deze keer geen 56 seconden op de 400 meter, hij klokte 57,69 seconden. Oorzaak: de loodzware viaducttraining die hij samen met Rob Moen 's ochtends nog afgewerkt had. Tja, die 400 meter zat ook helemaal niet in de planning van Bart! Koert moest verspringen tijdens het ergste noodweer van de dag. Desondanks kwam hij met een zeer stabiele aanloop toch tot 5,44 meter. Ronald was voor zijn 1.500 meter ingedeeld in de verkeerde serie (en dat terwijl er wel een tijd was opgegeven). Hij won zijn serie daarom met een straatlengte voorsprong in een tijd van 4.22,96 minuten.

Waar de mannen van DEM zakten in de tussenstand van de competitie, deden de vrouwen juist goede zaken bij hun 2e divisie wedstrijd in Amstelveen. Polsstokhoogspringster Jitske verzamelde veel punten door 3,20 meter in de regen te overbruggen. Renee werd tweede bij het verspringen met een afstand van 5,28 meter. In Amstelveen waren veel problemen met de elektronische tijd waardoor het loopprogramma op een gegeven moment twee uur achter liep op het tijdschema. Simone en Iris moesten maar liefst drie keer een poging ondernemen om warm te lopen voor hun 100 meter. En dan kan je van tevoren dus heel leuk bedenken dat de onderdelen 400 meter en hink-stap-springen voor Nikki uitstekend te combineren zijn, maar dan moeten beide onderdelen uiteindelijk tegelijkertijd afgewerkt worden.... Mariska had het deze keer niet zo naar haar zin op de 3.000 meter. Dit omdat zij ongeveer 1000 keer op haar hielen werd getrapt door haar achtervolgster. Uiteindelijk besloot zei met een karate actie (a la Koert Remijn) haar belaagster van zich af te slaan. Demi kwam met de speer bijna ongetraind tot een afstand van 32,41 meter en eindigde hiermee hoog in de uitslag. Hopelijk heeft zij haar inspiratie en aspiratie weer gevonden. De vrouwenploeg van DEM vinden we landelijk gezien terug op plaats 14 van de tussenstand in de 2e divisie.
De laatste poulewedstrijden zijn 7 juni. De mannen zijn dan te gast in Huizen en de vrouwen mogen afreizen richting Haarlem.

Klik voor de DEM-uitslagen

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op