2e poulewedstrijd vrouwen Leiden

002433De tweede vrouwencompetitie kende een wat vreemde start. Want waar was toch het topje van Jitske. Rob Moen had het keurig woensdag langs gebracht. Weliswaar was hij na een drankje (of twee, of drie...) weer met hetzelfde tasje als waar hij mee was gekomen huiswaarts gekeerd, maar dat topje had hij afgeleverd, of..... ???!!! Juist, na wat heen en weer getelefoneer, bleek Rob nog in het bezit te zijn van het DEM topje van Jitske. Gelukkig heeft Jitske een hele kast vol met witte topjes en shirtjes, maar de vraag blijft toch: Wat moet Rob nou toch met het topje van Jitske, heeft hij het soms in Huizen bij het kogelstoten gedragen??????
Na de bovengenoemde consternatie begon de wedstrijd in Leiden gewoon om 12.00 uur met de 800 meter, het hoogspringen en het speerwerpen. Nou ja, gewoon, Simone R. was wagenziek in Leiden aangekomen en liep kotsmisselijk de 800 meter. Zij kwam toch tot 2.36,51 minuten , gevold door Felicia die 2.36,72 minuten nodig had. Het speerwerpen leverde onze vrouwen wel direct een tweede plaats op met een mooie afstand van Demi. Zij wierp de speer 37,21 meter het veld in. Noëlle kwam tot een keurige 1,50 meter bij het hoogspringen. Na de 1,50 meter ging de knop in het hoofd om en zagen we ineens een hele andere (tammere) aanloop.....
Op de 100 meter hadden we vervolgens twee toppers aan de start. Renee liep met 12,95 seconden weer eens ruimschoots onder de 13 seconden en Simone G. kwam tot 13,55 seconden. De krachttraining van Rob lijkt het gewenste effect te hebben. Even dachten we nog aan een Nederlands record, maar dan moet het toch nog iets sneller!! Dan het verspringen, hier zorgt Renee altijd voor een monsterscore aan punten. Helaas liep het vandaag anders. Renee moest na de 100 meter direct door na het verspringen, maar nam alle tijd en was verbaasd dat de wedstrijd al ging beginnen. Een rare verspringwedstrijd volgde waarbij Renee uiteindelijk vier ongeldige pogingen wist te produceren. Haar aanloop was inmiddels zes voeten bijgesteld. Bij het nameten van de aanloop bleek Renee zich de nodige voetjes in de aanloop verteld te hebben. Al met al dacht Renee de hele competitie verpest te hebben... Maar wij hebben Jitske (met of zonder topje) in de ploeg die bij het polsstokspringen altijd zoveel punten weet te verzamelen ten opzichte van de concurrentie dat een nul score bij het verspringen helemaal niet erg is.
Felicia mocht (moest) een uur na de 800 meter alweer van start gaan op de 400 meter. En dat viel uiteraard niet mee. Felicia kwam tot 76,17 seconden. Simone G. liep slecht 1 tiende boven haar eigen record. Zij zette de klok stil na 61,94 seconden. Amy had een goede dag met 9,68 meter bij het kogelstoten en 26,15 meter bij het discuswerpen.
Ilona kwam tot 28,33 seconden op de 200 meter. Zij wilde graag onder de 28 seconden. Maar Ilona mag helemaal niet mopperen dat zij hier nu alweer staat. Ook Nikki was weer in supervorm. Eerst snelde zij naar 26,24 seconden op de 200 meter en direct daarna kwam zij tot een persoonlijk record van 10,55 meter bij het hink-stap-springen. En dan gewoon in eerste instantie niet van de 9 meter balk durven springen.... Simone R. beleefde na haar zware 800 meter een droomdebuut op de 400 horden. Heel gemakkelijk liep zij naar 69,52 seconden op de 400 horden. Dat wordt gewoon meedoen aan het NK Simone!!! Op de langste afstand hadden wij natuurlijk weer onze gedegen 3.000 meter loopsters aan de start staan. Sanne kwam tot 11.24,58 minuten en Hester tot 11.47,34 minuten.
Slotstuk van de dag was een hele mooie 4x100 meter van Renee, Lisanne, Nikki en Ilona. Zij kwamen met strakke wissels (eindelijk) onder de felbegeerde 51 seconden. 50,67 seconden en winst in de serie was het uiteindelijke resultaat, want echt niemand komt Ilona op de laatste 100 meter nog voorbij. Met dank aan Lisanne, die speciaal voor de estafette naar Leiden was gekomen.
Na twee wedstrijden vinden we de DEM vrouwen terug op plek 15 in de landelijke tussenstand. Er moeten de laatste competitie dus wel hele rare dingen gebeuren, wil DEM zich dit seizoen niet keurig netjes handhaven in de tweede divisie.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op