Competitie Mannen 3e divisie AV Suomi

Winst voor Ronald op de 5.00 meter en spannende sprint strijd tussen Rob en Jamaal

006Onze mannen hoefden voor hun eerste competitiewedstrijd niet ver te reizen. Gastheer voor deze eerste ronde in de 3e divisie was buurvereniging AV Suomi. Ondanks dat er nauwelijks reistijd nodig was om aan deze wedstrijd deel te nemen, had ploegleider Rene toch de nodige moeite gehad om een volledige ploeg op de been te krijgen. Diverse DEM top atleten bivakkeren namelijk in zonnige oorden voor diverse trainingsstages. Zo zitten Stan en Lars in Portugal en maken Bart en Johan Valencia onveilig (en wellicht Suzan het leven zuur?!).
Zo kon het gebeuren dat bij het allereerste onderdeel , de 110 meter horden, Sebastian aan de start moest staan. Alleen, hij stond er niet..... Enkelproblemen hielden hem tegen om de strijd met de horden aan te gaan. Of was het gewoon weerzin tegen die vervelende hoge hekken?! Sebastian kwam wel tot een keurige bijna 40 meter bij het speerwerpen, alwaar hij ook nog bijna een jurylid wist te doorboren.
De 100 meter werd een mooie strijd tussen"oude man" Rob en "jonkie" Jamaal. Uitkomend in dezelfde serie, hitsten zij elkaar op tot snelle tijden. Jamaal had een razendsnelle start, maar Rob wist hem de laatste 10 meter toch nog te verschalken. Jamaal beweerde te vroeg af te remmen omdat hij dacht dat de klok op de finishlijn stond (deze stond er voor). Het belooft hoe dan ook een spannend sprintseizoen te worden......
Jordy kwam voor een tijd onder de 2.10 minuten op de 800 meter, maar wilde liever geen kopwerk doen. Hierdoor kwam hij de eerste 400 meter net iets te langzaam door. Hij finishte uiteindelijk in een keurige 2.12,07 minuten.
Het hoogspringen en het verspringen kwam voor rekening van Jaap. Bij het hoogspringen vertraagde Jaap wat in zijn aanloop, maar kwam hij toch tot een acceptabele 1,75 meter. Over het verspringen mogen we het van Jaap zelf niet hebben....
De enige DEM overwinning kwam deze dag op naam van lange afstandloper Ronald. Hij won met overmacht de 5.000 meter in 16.09,86 minuten. Walter volgde met 18.48,21 minuten op gepaste afstand.
Een tweede plaats was er voor Rob bij het kogelstoten met een afstand van 11,04 meter.
Richard liep naar de overwinning in zijn serie op de 400 meter in 53,14 seconden.
Harley verbeterde zijn pr op de 200 meter naar 25,19 seconden. Hij traint dan ook op de schema's van Johan. Toch kunnen we het niet nalaten er bij te vermelden dat het oude pr van Harley dateert uit de prehistorie (indoor Dortmund als B junior).
Joris was goed in vorm bij het hink-stap-springen. Dat kwam waarschijnlijk omdat hij bijna uitzinnig werd van vreugde toen hij vernam dat hij straks met tractorbanden kan gaan trainen. (Wisten jullie overigens dat Joris wel eens met zijn zuurstofmasker door Beverwijk en Heemskerk fietst en dat hij hiervoor nog nooit is aangehouden of opgesloten ...)
Het slot spektakelstuk van de dag was de Zweedse estafette. Jaap begon als een angsthaas aan de 400 meter en had meer oog voor de fotograaf dan voor zijn tegenstanders. Wel liep hij een ijzersterk tweede deel van zijn race. Jordy liep vervolgens direct brutaal het gaatje met zijn voorganger dicht maar moest dat de laatste 50 meter bezuren door verzuren. Harley was nu eens niet te vroeg weg op een estafette en vloog ontketend zo snel over de baan dat hij bijna Jamaal voorbij stoof. De DEM ploeg kwam uiteindelijk tot 2.10,75 minuten.
De 3e competitie is in Beverwijk, we verwachten veel toeschouwers. Het optreden van onze DEM mannen zal u zeker een gezellig dagje uit bezorgen!!

Alle uitslagen:
110 horden: Sebastian DNS
Speerwerpen: Sebastian 38,97 meter
800 meter: Jordy 2.12,07 minuten
100 meter: Rob 11,64 seconden en Jamaal 11,72 seconden
Hoogspringen: Jaap 1,75 meter
Kogelstoten: Rob 11,04 meter
400 meter: Richard 53,14 seconden
5.000 meter: Ronald 16.09,86 minuten en Walter 18.48,21 minuten
Verspringen: Jaap 5,58 meter
200 meter: Harley 25,19 seconden
Hink-stap-springen: Joris 11,85 meter
Zweedse estafette: Jaap – Jordy – Harley – Jamaal 2.10,75 minuten

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op