2e Competitie C junioren; Koert Remijn 5e op nationale ranglijst verspringen

00112322Na de eerste verregende competitieronde voor de C junioren (waarbij alle punten landelijk zijn vervallen vanwege een gestaakte wedstrijd in Rotterdam) werd de 2e competitieronde van onze C junioren afgewerkt onder beduidend betere omstandigheden op onze thuisbaan in een zonovergoten Beverwijk. Bij de jongens was het vooral spannend wie er deze keer wel en niet op komen zouden dagen. Zo had Kevin afgezegd, dus zou Anselmo hem vervangen, maar die had weer Darlin geregeld..... Verder dacht Finn dat hij moest verspringen en speerwerpen, maar dat had horden en 100 meter moeten zijn en ook Rassoul had niet begrepen dat hij moest speerwerpen. Begrijpt u het nog? Nou, trainer Lennox had er ook wat moeite mee. Uiteindelijk begon de wedstrijd met als startloper voor de estafette Darlin, die nog nooit een startblok had gezien en slotloper Yael die eigenlijk een liesblessure heeft, maar ook teamspirit en dus besloot om op 80% van zijn kunnen mee te lopen! Aangevuld met Koert en Vyron liep dit gelegenheidsteam wonder boven wonder naar een ruime overwinning in hun serie. Met name Yael's soepele stijl oogstte bewonderende blikken van de dames aan de kant (dat belooft wat als hij straks weer voluit kan sprinten). Yael dacht vervolgens wel wat telefoonnummers los te kunnen peuteren, maar helaas, dat viel wat tegen. Volgens mij was de score NUL. Jammer dat Julia Ritter er niet was Yael, haar telefoonnummer had je vast wel gekregen. Topper van de dag was Koert Remijn. Naast zijn aandeel in de estafetteploeg werd hij ook nog 2e op de 100 meter in 12,48 seconden. De klapper was zijn optreden bij het verspringen. Met 5,76 won hij niet alleen ruimschoots de wedstrijd maar staat hij tevens vijfde op de nationale ranglijst 2014. Vyrron zorgde voor het laatste eremetaal bij de C jongens. Hij werd derde bij het kogelstoten (en vierde bij het discuswerpen). Dani had een hele goede dag, hij kwam tot 2.34,65 op de 800 meter en 13,39 op de 100 meter. Rassoul verbaasde vriend, vijand en vooral zichzelf met een afstand van 21,43 meter bij het discuswerpen. Jelco had een minder mooie horde-uitvoering waarbij het knap was dat hij met al zijn capriolen bleef staan. Gelukkig liep hij wel een strakke 800 meter.
Dan onze C meisjes. Die waren gelukkig wel allemaal gewoon op tijd aanwezig. Topper van de dag was hier Mariska met een klinkende overwinning op de 1.000 meter in 3.10,81 minuten. De 3.02,00 minuten moet nog even wachten Mariska! (We moeten ook nog even vermelden dat Mariska eerder deze week een fantastische 800 meter heeft gelopen in 2.21,78.) Esmee volgde Mariska lang, maar zakte de laatste 200 meter terug. Respect voor Maud, die zo'n 1.000 meter echt niet leuk vindt, maar wel tot een fraai persoonlijk record kwam van 3.45,84 minuren. Esmee knalde er na de zware 1.000 meter een uur later ook nog eens wel een supersnelle 80 meter sprint uit in 11,47 seconden. Voor Kim was er een pr op de 80 meter horden van 13.50 seconden. Isis sprong met 4,45 meter verder dan ooit bij het verspringen, Chiara kwam zelfs thuis met twee pr's (7,72 meter kogel en 17,74 meter discus). Ook Rosalie en Mabel konden vanuit ploeg 2 weer naar huis met mooie pr's op zak.
Uiteindelijk zijn de jongens 3e geworden in de poule en de meisjes 4e. De volgende poule wedstrijd is 21 juni op die hele mooie blauwe baan in Edam.

Klik voor de uitslag van de DEM atleten


2e CD Junioren competitie wedstrijd bij AV DEM op zaterdag 24 mei

Klik voor het chronoloog

Klik voor live-uitslagen

Uitslag 1e wedstrijd (bij Almere '81)
Uitslag 2e wedstrijd (bij AV DEM)

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op