Veel eremetaal voor Anja Akkerman

DSC00560 768x1024Van 2 tot 11 augustus werden in Turijn de World Master Games gehouden. De achtergrondgedachte hierbij is een soort "Olympische Spelen voor master-atleten", veel sporters in veel verschillende sporten. Dat hieraan behoefte is mag duidelijk zijn met meer dan 15.000 deelnemers verdeeld over 30 verschillende sporten. Dat atletiek zijn eigen E.K.'s en W.K.'s voor masters heeft beïnvloedt uiteraard de deelname, maar omdat de W.K. dit jaar in Brazilië wordt gehouden (en ook nog eens pas in oktober) was er in het geheel een behoorlijk deelnemersveld, het aantal Nederlanders was wat beperkter met 14 atleten. Van de atleten die wel hadden ingeschreven en ter plaatse waren haakte overigens nog een behoorlijk deel af door ofwel (ter plaatse opgelopen) blessures of simpelweg ziek geworden door de meer dan hoge temperaturen gecombineerd met een accommodatie zonder enige koeling of airco.

Anja Akkerman kwam uit op de heptathlon (zevenkamp) met daarnaast de springnummers en de 200 meter. De zevenkamp - in het eerste en snikhete weekend - leverde direct goud op, met een aanzienlijke verbetering van het puntentotaal van haar eerdere meerkamp in Best dit jaar. Ook de individuele prestaties waren stuk voor stuk beter, met als uitschieter een p.r. met kogelstoten: bijna een halve meter verder dan ooit: 9.96 meter. De individuele prestaties waren 80 horden 15.64 sec., hoog 1.27 meter, kogel 9.96 meter, 200 meter 31.99 sec., ver 4.01 meter, speer 26.28 meter en tot slot een snikhete 800 in 3.16.01 min. Het puntentotaal van 4899 was gezien de omstandigheden niet verkeerd na twee dagen in zulke omstandigheden. Een superstrenge begeleiding van de meerkampsters (niet van de baan af, ook niet tussen de nummers door, bij elkaar blijven, alleen onder begeleiding naar het toilet, zelf geen eten of drinken mogen halen) maakte het allemaal nog wat zwaarder dan een meerkamp al is. Het is wel duidelijk dat de goede trainingen van Ruud Waaijer hun vruchten beginnen af te werpen, de stijgende lijn is weer ingezet!

Op de individuele nummers die volgden in de week daarna slaagde ze er nogmaals in om goud te veroveren en wel bij het verspringen, met een sprong van 4.10 meter (2x zelfs), en bij het hoogspringen. Daar was, als laatste nummer, na het behalen van het goud de spanning er volledig af en de energie op na een week rennen in de warmte. De 200 meter (in de stromende regen van de enige ochtend dat het in Turijn ook werkelijk met bakken naar beneden kwam) leverde na een sterke race een betere tijd dan in de zevenkamp (31.53 sec.) en een mooie bronzen plak op, maar 5/100 achter de zilveren positie. Het hinkstapspringen als "voor-de-lol-bijnummer" tenslotte bracht nog een bronzen medaille met een sprong van 8.29 meter zonder enige training, vlak achter goud en zilver. Kortom: het eindresultaat was prima met 3 gouden en 2 bronzen medailles.

Voor Roelf was het kantje boord of hij zou kunnen lopen, door een bij de NK opgelopen (lichte) blessure verviel hij helaas van het ene in het andere lichamelijke ongemak, wat hem in Turijn tot de conclusie deed komen dat het zelf meelopen niet mogelijk was. Jammer, helaas, gelukkig wel een dankbare taak als coach. Voor hem nu herstellen en op weg naar een nieuw seizoen met betere prestaties.

Klik voor de foto's

 

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op