Ook meisjes A junioren naar landelijke competitiefinale

100 Iris IlonaOnze meisjes C junioren wisten zich gisteren te plaatsen voor de landelijke competitiefinale. Vandaag hebben ook onze meisjes A junioren zich voor deze finale geplaatst! En dat brengt de teller dus op drie ploegen want de B meisjes waren al eerder verzekerd van een finaleplaats. Dat betekent dat alle DEM meisjes junioren ploegen in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar gaan strijden om het verenigingskampioenschap van Nederland!! Dat belooft wat voor de toekomst van onze vereniging.....
In Alphen aan de Rijn was het wel spannend voor onze A meisjes. Voor deze wedstrijd stonden ze landelijk veertiende in het tussenklassement en ze moesten opklimmen naar plaats twaalf. De dag leek heel goed te beginnen, want Simone van Rookhuizen snelde over de horden en leek haar serie te gaan winnen. Helaas toucheerde zij 1 van de laatste horden waardoor zij lelijk ten val kwam. Gelukkig hadden we Iris Schlundt Bodien nog achter de hand, die met 18,02 seconden een nieuw persoonlijk record liep. Simone moest met grote schaafwonden op haar knieën daarna ook nog eens van start op zowel de 800 meter als de 1.500 meter. Maar Simone is een Van Rookhuizen en dus een bikkel en liep vervolgens fluitend naar een persoonlijk record op de 1.500 meter van 5.38,86 minuten.
Julia Haver hadden we naast het hoogspringen (waar zij wederom keurig 1,55 meter sprong) vandaag ook ingezet op het verspringen. Volgens Rosanna sprong zij namelijk veel verder dan zij en ruim over de 5 meter. Toen Julia begon te stressen dat zij geen aanloop had en zo, sloeg bij de trainers de twijfel toe. Toen Julia de eerste sprong ook nog eens door haar enkel ging en ongeveer 2,50 meter sprong sloeg de twijfel om in paniek. Maar Julia herstelde zich gelukkig koelbloedig in haar laatste poging en perste er toch nog 4,73 meter uit. Die 5 meter bewaren we gewoon voor de finale!
Ilona Poel zagen we eindelijk weer eens een keer heeeeeel blij. Dat kwam door haar supersnelle 100 meter in 13,39 seconden. Natuurlijk betekende deze tijd een nieuw persoonlijk record. Ook Romy Spruit was deze keer een echte prinses glimlach. Zij wierp de discus naar een nieuw persoonlijk record van 24,65 meter.
Demi van Noort kwam met de A speer tot haar beste seizoenprestatie van 35,50 meter. Dat betekende dus een goede generale repetitie voor het NK B junioren volgende week in Eindhoven.
Rosanna Tatti kwam met een prima hink, een kleine muizenstap en een mega sprong tot een nieuw persoonlijk record van 10,07 meter bij het hink-stap-springen.
Ivy Visser beleefde een droomdebuut op de 400 mee bij haar laatste wedstrijd voor DEM. Ivy kwam tot een onverwachte 68,88 seconden. Ivy gaat voor haar studie naar Wageningen verhuizen en dacht daarom vandaag voor het laatst voor DEM uit te komen. Maar natuurlijk doet Ivy nog gewoon mee aan de finalewedstrijd in september. Daar gaat zij 10 meter kogelstoten en onder de 68 seconden lopen op de 400 meter en uiteraard gaan wij dan haar afscheid groots vieren.
Al met al wisten onze dames vandaag 7140 punten te scoren , maarliefst 500 meer dan de vorige wedstrijd..... En dat betekende precies plaats twaalf landelijk gezien en dus finale!!!!!!( DEM bleef overigens PAC uit Rotterdam slechts 39 punten voor.......)

Klik voor de uitslagen van de DEM atleten

Klik voor de foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op