Tussenstand competities

001Na een flink stukje rekenwerk en nog wat herrekenwerk zijn de tussenstanden na de eerste voorrondewedstrijden/poulewestrijden van de diverse competities bekend. Voor iedereen die niet precies weet hoe het werkt met de baanatletiek verenigingscompetitie nog even een korte uitleg.
Bij deze competitie heeft de atletiekunie een aantal (heleboel) onderdelen geselecteerd waarop een atleet van een vereniging moet uitkomen. Voor al deze onderdelen worden, net als bij de meerkamp, punten behaald. Al deze punten worden vervolgens bij elkaar opgeteld. Een atleet mag op maximaal 3 onderdelen per voorronde uitkomen. Bij de junioren hebben we 1 grote landelijke competitie. Aan deze competitie nemen soms wel 200 ploegen per leeftijdscategorie deel. Bij de CD junioren zijn er 3 voorrondewedstrijden. Na deze drie voorrondewedstrijden gaan de12 hoogst gekwalificeerde ploegen in een finalewedstrijd strijden om het verenigingskampioenschap van Nederland.

Bij de AB junioren zijn er 2 voorrondewedstrijden, waarna de 12 hoogst gekwalificeerde ploegen naar de finale gaan. De competitie bij de senioren is verdeeld in diverse divisies. De DEM vrouwen komen uit in de 2e divisie, de mannen in de 3e divisie. Hier strijden de 8 hoogst gekwalificeerde ploegen na 3 voorrondewedstrijden om promotie/degradatie. (De laagst gekwalificeerde ploegen gaan uiteraard door naar de degradatie/promotie wedstrijd. De ploegen in de middenmoot zijn na de voorronden veilig).
De DEM ploegen doen het voorlopig uitstekend in de competitie. Met als klapper onze C meisjes. Zij staan, met best wel een behoorlijke voorsprong, landelijk eerste in het tussenklassement!!!!!!!Echt geweldig meiden (dames) en nu vasthouden die plek.... Aan de competitie voor meisjes C doen maarliefst 151 ploegen mee. Ook onze meisjes B vinden we terug op een voorlopige finaleplaats. Zij staan na de eerste voorronde op plek 8. Heel bijzonder is ook de prestatie van onze jongens C. Zij staan 13e. Vooralsnog net 1 plek te laag voor een finaleplaats, maar er kan in de volgende wedstrijden nog van alles gebeuren. Bij DEM zijn we het vaak wel een beetje gewend dat we meisjes- en vrouwenploegen in een landelijke finale hebben staan. Maar hoe lang is het geleden dat DEM een jongensploeg op dit niveau heeft gehad????? De jongens zouden een mooi stukje DEM geschiedenis kunnen schrijven als zij uiteindelijk een finaleplaats weten te behalen.
Alleen de A junioren hebben nog geen competitiewedstrijd gehad. Zij komen 12 mei voor het eerst in actie bij Lycurgus in Krommenie. De volgende wedstrijden voor de CD en B junioren zijn in het weekend van 25 en 26 mei. De DEM vrouwen en mannenploegen zien wij weer schitteren op 2 juni.

Onderstaand volgen alle tussenstanden na de eerste voorronde:

vrouwensenioren

mannensenioren

meisjesb

jongensb

meisjesc

jongensc

meisjesd

jongensd

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op