Zilver op EK masters San Sebastian

DSC00511Anja en Roelf Akkerman - sinds 1 januari weer lid van AV DEM - hebben recent deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen Indooratletiek voor Masters in San Sebastian, Spanje. Een sterk bezet toernooi met ruim 3200 ingeschreven deelnemers in de verschillende leeftijdsklassen.
Naast de aanpassingen die een overgang van vereniging nu eenmaal altijd met zich meebrengt, was de voorbereiding op zijn zachtst uitgedrukt niet ideaal door het recente en onverwachte overlijden van de moeder van Anja. Het doel was desondanks om te proberen het 2 jaar geleden in Gent gevestigde nationale record op de 5-kamp te verbeteren. Dat lukte, beginnend met persoonlijk beste prestaties indoor op de 60 meter horden in 11.40 sec., hoogspringen (1.27 meter) en kogelstoten (9.23 meter).

De organisatie vestigde vermoedelijk ook een record, want er werd vroeg in de ochtend begonnen waarna de 5-kamp er in krap 4 uur doorheen werd gejaagd, omdat 's middags alle estafettes nog gelopen moesten worden in het stadion. Dat hield in dat er nauwelijks een kwartier tussen de verschillende nummers was; mede daardoor sloeg de vermoeidheid enigszins toe en dat zorgde er voor dat de beide laatste nummers (het verspringen met 3.86 meter) en de 800 meter (hoewel nog altijd een persoonlijk indoorrecord met 3.20.14 min.) niet optimaal waren. Desondanks werd het oude record met 336 punten opgeschroefd tot 3419 punten en dat was goed voor een zilveren medaille in de klasse V55. Onder de huidige omstandigheden een maximaal resultaat, dat – met een verdere samenwerking met trainer Ruud Waaijer – perspectief biedt voor een goed zomerseizoen.
Roelf Akkerman nam deel aan de 60 meter en de 200 meter in de klasse M65; hij liep daarin naar redelijke tijden van 9.17 sec. en 31.30 sec. Hij slaagde er daarmee niet in om de volgende rondes te halen maar kan gezien zijn lopen het zomerseizoen ook met vertrouwen tegemoet zien.

Voor meer foto's: klik hier

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op