Handvol clubrecords voor DEM pupillen

DEM atletiek 20130303Nadat alle oudere categorieën hun Nederlands kampioenschap in Apeldoorn hadden verwerkt, was het nu de beurt voor de pupillen. En de atleetjes van DEM konden na afloop tevreden naar huis teruggaan. Maar liefst vijf maal werd er een clubrecord verbeterd, en eenmaal zelfs werd er een kampioenschap behaald.
Voor iedereen stond er deze keer een vierkamp op het programma, en met 400 deelnemers was het een wel hele drukke wedstrijd. Bij de jongste meisjes was het Isa Schram, die na afloop van de wedstrijd, het hoogste plaatsje van het erepodium mocht beklimmen. Ze had het met name te danken aan haar sterke 600 meter waar ze een tijd liep van 2 minuten en 31,68 sec. Ze kwam hiermee maar liefst 5 seconden binnen het oude clubrecord binnen.

Bij de jongste jongens wist Sam van der Aar zijn eigen clubrecord op de 40 meter aan te scherpen tot 7.95sec. Jammer voor hem was, dat Boris Borgmann enkele series later, er nog een schepje bovenop deed. Hij wist een tijd van 7.91 sec. te realiseren. Iets later wist Boris zelfs een tweede clubrecord op zijn naam te brengen. Bij het hoogspringen kwam hij tot 0.85 cm. Harm Janssens tenslotte tekende voor het vijfde clubrecord. Bij het verspringen kwam hij tot een afstand van 4.40 meter. Ook de 60 meter sprint was van grote klasse. 8,85 seconden deed hij daar over, en dat was slechts een paar honderdsten van een seconde langzamer dan het clubrecord, wat hij een week eerder gelopen had. Ook het kogelstoten mocht er met 8,35 meter zijn. Op de 600 meter had hij echter de pech om in een langzame serie te moeten lopen, en hoewel hij zijn serie met overmacht won, was de tijd niet snel genoeg om in het eindklassement in de prijzen te vallen. Het werd nu een ondankbare vierde plaats. Een plek die ook zijn broer Tobias ten deel viel.

Voor de foto's: klik hier

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op