25-03 Onderlinge Wedstrijd

DEM atletiek 20120325Atletiekvereniging DEM opende afgelopen weekend het baanseizoen met een onderlinge wedstrijd in het sportpark Adrichem. Het was ideaal atletiekweer, en dat resulteerde in een lawine van persoonlijke records. Er werd door iedereen een vierkamp gedaan, sprint, springen, werpen en een lange afstand.

Een aantal van de deelnemers wisten in hun categorie alle onderdelen te winnen. Dre Pinas deed dat bij de oudste pupillen en daar waren met name zijn sprint (9.3 seconden) en kogelstoten (8.75 meter) van grote klasse.

Uitslagen  -  Filmverslagen  -  Foto's

Ook voor Harm Janssens waren er 4 overwinningen, waarbij hij het presteerde om alle drie keren dat hij moest verspringen precies dezelfde afstand te springen en wel 3 meter 96. Bij de meisjes A pupillen was het Femke Janssen die alle vier de keren zich de beste mocht noemen. En bij de allerjongste meisjes troefde Isa Schram vier maal al haar tegenstandsters af. Sabine Schaaper was bij de MPA1 met afstand de beste bij het kogelstoten. Ze wist maar liefst tot 5 meter 80 te komen. Voor Sahid Haddache was er een aansprekende afstand bij het balwerpen. Bij de JPC benaderde hij met een worp van 28 meter 35, de grens van 30 meter.

Ook de G-atleten waren weer van de partij. En daar vielen met name de prestaties van Alex Bakker op.

Alle winnaars bij de pupillen:
JPA2: Dre Pinas, JPA1: Harm Janssen, JPB: Nick Andringa, JPC: Sahid Haddache, Jmini: Sam van der Aar.
MPA2: Femke Janssen, MPA1: Deborah Leguit, MPB: Bo van der Aar, MPC: Danique Schram, Mmini: Isa Schram

Op de foto: de JPA2 in actie op hun 1000 meter, met helemaal rechts: Dre Pinas 


DEM jongens C 100 meterNiet alleen de pupillen kwamen in actie op de onderlinge wedstrijd, ook de oudere leden van DEM hadden mazzel met de uitstekende weersomstandigheden. Met name op de werpnummers wisten deze DEM atleten zo vroeg in het seizoen al direct uitstekende prestaties neer te zetten.

Bij de vrouwen kwam Dana Gunther bij het discuswerpen tot 30,40 meter en bij het speerwerpen tot 30,36 meter. B junior Demi van Noort kwam bij dit speerwerpen zelfs al tot een afstand van 34,13 meter.

Bij de mannen wierp Joris de Ruijter 37,07 meter. A junior Sebastian Schijffelen kwam tot 35,52 meter. Bij de C junioren kwam Tom Visser tot een fraai persoonlijk record van 27,41 meter.  Vyron Saridin wist zich bij de D junioren met een worp van 25,11 meter bij het discuswerpen te plaatsen op de nationale ranglijst. Bij het kogelstoten kwam hij tot 9,26 meter. Bij de meisjes in dezelfde leeftijdscategorie kwam Maud Sandberg tot 8,12 meter.

Op de loopnummers waren het met name Jordy Kluft en Koert Remijn die bij de jongens opvielen met snelle sprinttijden. Jordy Kluft kwam tot 12,8 seconden op de 100 meter bij de junioren C.  Koert Remijn snelde naar 10,7 seconden op de 80 meter bij de junioren D. Bij de meisjes junioren C liep Nikki Kraaijeveld 10,8 seconden over deze afstand, zij werd op de voet gevolgd door Lisanne Glorie die tot 10,9 seconden kwam. Lisanne kwam daarnaast nog eens tot 13,0 seconden op de 80 meter horden. Amy Vermeer volgde in 13,3 seconden. De 60 meter bij de meisjes junioren D werd gedomineerd door Mariska Poel en Kim Niesten. Zij liepen tijden van 8,7 seconden respectievelijk 9,1 seconden. Tim van der Heide, winnaar van de Tata Steel Runnersworld cross cup, liep op de 800 meter bij de jongens junioren C wel heel gemakkelijk naar 2.17,5 minuten. 

Uitslagen  -  Filmverslagen  -  Foto's

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op