DEM CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

IMG 4824Na de pupillen waren de oudere DEM atleten 's middags aan de beurt voor hun clubkampioenschappen. Zo na een aantal zware weken (competitiefinales en NK estafette) werd er aan het eind van het seizoen nog prima gepresteerd. Zo verkeert Koert Remijn nog steeds in supervorm getuige onder andere zijn 80 meter tijd van 10,2 seconden. Koert won glorieus de meerkamp bij de jongens D. Sean Tuinstra steeg boven zichzelf uit bij het discuswerpen Jongens C. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met bijna drie meter en kwam tot 28,22 meter. Deze prestatie bracht hem echter niet tot het clubkampioenschap. De sprinters Hans den Boer en Jordy Kluft maakten er een spannende strijd van, die deze keer gewonnen werd door Hans. B junior Luuk Stal kwam ondanks geringe (geen) trainingsarbeid tot 4,59 bij het verspringen en winst op de meerkamp. Bij de jongens A hulde voor Jaap de Wit. Voor de allereerste keer in zijn carrière wist hij op deze memorabele dag wereldkampioen masters Rob Moen op de 200 meter te verslaan. Johan Polman haalde bij de mannen uit met een vertesprong van 6,28 meter.

Bij de meisjes D domineerde Mariska Poel. Zij scoorde niet alleen op de loopnummers (60 meter 8,7 seconden en 600 meter 1.47,9 minuten) maar bleek "ineens" ook te kunnen verspringen. Maud Sanberg viel op door een fraaie worp met de speer van 25,00 meter. Bij de meisjes C was er een spannende strijd om de podiumplekken. Renee van Rookhuizen kwam tot snelle sprinttijden, maar moest het door mindere spring- en werpprestaties uiteindelijk toch afleggen tegen Lisanne Glorie. Nikki Kraaijeveld werd mede dankzij een keurige afstand bij het verspringen van 4,54 meter derde. Bij de B junioren was er een nog mooiere afstand bij het verspringen voor Iris Schlundt Bodien. Eindelijk klopte de techniek weer, dit resulteerde direct in 4,82 meter en een persoonlijk record. Met deze afstand stelde zij haar overwinning op de meerkamp veilig. Ivy Visser werd clubkampioene bij de meisjes A junioren. Helaas verschenen er geen DEM vrouwen aan de start. Mogen we er vanuit gaan dat zij niet tegen het sportieve geweld van de B en A junioren op durfden te knokken???!!!

Klik voor de uitslagen van de BCD junioren

Bekijk alle uitslagen

Voor de foto's: klik hier

 

Weer aansprekende prestaties van de DEM pupillen

DEM atletiek 20121007Hoewel het seizoen lang was, en er onlangs al aan enkele belangrijke wedstrijden zeer succesvol werd deelgenomen (de finale van de competitie en de Nederlandse estafette kampioenschappen) was de zucht naar eremetaal nog lang niet verdwenen bij de pupillen van de atletiekvereniging DEM.
Bij de clubkampioenschappen werden er nog weer tientallen persoonlijke records verbeterd.
Dre Pinas, die JPA2 is, was op alle onderdelen de beste, en hij won de meerkamp dan ook afgetekend. Vooral zijn hoogspringen was van hoog niveau. Hij kwam tot 1 meter 45 en dat is slechts 1 centimeter onder het clubrecord. Bij de een jaar jongere jongens was het Harm Janssens die 3 overwinningen liet noteren, met o.a. 9,1 op de 60 meter en 4,16 m bij het verspringen. Nick Andringa won met overmacht het balwerpen. Hij gooide 30,75 meter en dat was bijna de dubbele afstand van zijn naaste concurrent. Bij deze leeftijdgroep was er een fraaie overwinning van Ravi Marcus op de 1000 meter. De JPC lieten de toeschouwers tot het laatst in spanning wie er op de hoogste trede van het ereschavot plaats zou mogen nemen. Het werd uiteindelijk Luuk Kooij, die nipt Sahid Haddache voor bleef. Ook bij de mini jongens spanning tot het laatste. Hier wist uiteindelijk Sam van der Aar met de hoogste eer te gaan strijken.
Bij de MPA.2 was Femke die op het hoogste podium mocht plaatsnemen. En bij de MPA1 was dat Deborah Leguit. Voor de twee ander podium plaatsen volop spanning, want Ramona de Boer wist hier met een miniem verschil van slechts 3 puntjes, Mila Kneefel nog net voor te blijven. Bo van der Aar won bij de MPB, en dat was vooral dank haar erg snelle sprint, 7,1 sec liep ze over de 40 meter. Eline Brouwer won verrassend bij de MPC, waarbij haar achtervolgsters, Danique Schram en Anna van de Kamp elkaar bijzonder weinig toegaven.
Bij de mini meisjes tenslotte was Leonie de Graaf net iets beter dan alle andere meisjes, waarbij nog wel even de tijd van Isa Schram op de 600 meter gememoreerd moet worden. Want ze liep daar 2 minuut en 42,4 sec.

Alle medaillewinnaars op een rij:
JPA2 – Dre Pinas, Alex Nsopfor, Dylan Langeveld
MPA2 – Femke Janssen, Saharon Moen, Destina Ilham
JPA.1 – Harm Janssens, Rowan Tuinstra, Piet van Vuuren
MPA.1 – Deborah Leguit, Ramnona de Boer, Mila Kneefel
JPB – Nick Andringa, Ravi Marcus, Devran Ilhan
MPB – Bo van der Aar, Alba Sanna, Mirte Janssen
JPC – Luuk Kooij, Sahid Haddache, Tobias Janssens
J mini – Sam van der Aar, Borisd Borgmann, Toprak Ilhan
M mini – Leone de Graaf, Isa Schram, Esmeralda van den berg

Bekijk jury indeling

Bekijk chronoloog

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op