NK estafette

nk-estafette-nieuwNLrecord4x800mEstafette masters

Bij de dames masters (45-49 jaar) is een nieuw Nederlands record gelopen op de 4x 800 meter. Onze atlete Simone Geel-Herlaar heeft met haar team een bijzondere prestatie geleverd. Het nationale team bestond verder uit: Astrid van Velden, Clarissa van Vlijmen en Nicole Weijling. Na een vlekkeloze race van de vier atletes zetten zij een zeer snelle tijd neer van 10.09 minuten. Hiermee werd het 13 jaar oude Nederlandse record met maar liefst 15 seconden verbeterd.

 

 

 

 

Dag 2 NK estafette

IMG 4783We dachten toch eigenlijk dat dag 1 van het NK estafette (geëindigd met twee medailles) niet meer te overtreffen was, maar niets was minder waar! Onze DEM junioren waren in de winning mood en een medaille smaakt natuurlijk altijd naar meer........ Al op het tweede onderdeel van dag 2 van het NK werd de volgende podiumplaats binnengesleept. Opgejut door de stoere verhalen van Vyron liepen de jongens D naar een bronzen medaille op de Zweedse estafette. Met name Koert was erg blij met deze medaille, hij schudde in 1 klap zijn "net niet frustratie" van het afgelopen seizoen van zich af. Ook Jelco en Justen waren uiteraard supertrots op hun bronzen nationale medaille. Bij de volgende start was het direct weer raak. De meisjes C liepen met Lisanne Glorie, Mariska Poel, Nikki Kraaijeveld en Renee van Rookhuizen een sublieme Zweedse estafette race. Hun tijd van 2.28,87 minuten was goed voor zilver en een nieuw DEM clubrecord bij zowel de meisjes C junioren als de meisjes B junioren. En dat terwijl Mariska zelfs eigenlijk nog D junior is!

 

IMG 4798Geweldig spannend was de 4x800 meter bij de jongens C. En wat had deze ploeg een enthousiaste supporters. Alle aanwezige DEM atleten schreeuwden in de bocht van de 200 meter de longen uit hun lijf voor onze jongens. Jordy, Tim, Alexander en Rogier werden uiteindelijk net vierde op nog geen seconde van nummer drie. Een hele ondankbare plek natuurlijk. Schrale troost was dat zij wel het DEM clubrecord verpletterden. De derde medaille van de dag kwam op naam van de 4x200 meter ploeg van de meisjes junioren B. Na wat problemen bij de start (gedoe met de meldkaart) mochten Ilona, Romy, Nikki en Lisanne gelukkig toch starten. De meiden werden derde in hun serie en zaten lang in onzekerheid of dit wel genoeg was voor een podiumplaats. In de andere series werd echter niet meer sneller gelopen, en zo mocht er weer een bronzen medaille mee naar Beverwijk. Al met al was dit de derde medaille van dit NK toernooi voor zowel Nikki als Lisanne. Beide dames waren deze dagen goed voor twee keer zilver (4x400 meisjes B en Zweedse estafette meisjes C) en één keer brons (4x200 meter meisjes B). Ilona mocht dit weekend twee keer het podium op (4x400 meisjes B en 4x200 meisjes B).

IMG 4791Het toernooi werd traditioneel afgesloten met de 10x100 meter. Aan dit onderdeel deden maar liefst 60 ploegen mee! DEM had zich voor de eerste keer ingeschreven en wel direct met twee ploegen. Zo stond er een DEM jongens/mannen team aan de start en een meisjes team. Al weken werd er gespeculeerd welk DEM team zou winnen... De jongens hadden zelfs onze top atleet Joris weten te strikken en onze voorzitter Rob als slotloper ingezet. De meisjes hadden Marieke als geheim wapen ingezet. Alhoewel alle DEM lopers erg genoten van dit onderdeel en de jongens nipt eerder finishten dan de meisjes kwamen beide teams uiteindelijk niet in de uitslag voor. Zowel het jongensteam als het meisjesteam werd gediskwalificeerd. Schandalig natuurlijk, maar het mocht de pret niet drukken en volgend jaar volgt uiteraard revanche. Topper van de dag was overigens Rosanna Tatti. Onverwacht werd de meisjes B junioren Zweedse estafette ploeg 's ochtends geconfronteerd met een zieke Julia (beterschap!!!!!). Rosanna werd 's ochtend om acht uur uit haar bed gebeld. Ondanks een vervelende blessure aan haar teen vond Rosanna dat zij de ploeg niet kon laten zitten en snelde zij naar Amstelveen om te lopen. Hulde voor Rosanna!!! Al met al kunnen we tevreden terugkijken op twee dagen NK estafette in Amstelveen. Met goud, twee keer zilver en twee keer brons heeft DEM zich goed staande gehouden de eer hoog gehouden in het estafettegeweld.

Voor alle uitslagen van de DEM-atleten: klik hier

 

Drukke en succesvolle zondag Esmee Bakker

Onze D junior Esmee Bakker heeft een wel heel drukke atletiekzondag beleefd. 's Ochtend was Esmee in Akersloot bij de AMAK loop. Deze loop wist zij bij de meisjes als zilveren medaillewinnares af te sluiten. (Goed gedaan Esmee, gefeliciteerd!) Daarna spoedde zij zich naar Amstelveen om daar deel te nemen aan het NK estafette. Esmee kwam hier uit op de 4x60 meter en de 10x100 meter.

 

IMG 47742 medailles eerste dag NK estafette

De eerste dag van het NK estafette is voor DEM bijzonder goed verlopen. De dag ging van start met de 4x100 meter meisjes B. Demi had zich helaas ziek afgemeld (beterschap...!!!) dus mocht reserve Julia compleet met blaasontsteking opdraven. Neem daarbij Rosanna met zere teen, een ook niet topfitte Romy en een echt wel topfitte Ilona en de onzekerheid was compleet..... Toch wisten de meiden achtste te worden in een tijd van 53,23 seconden (De meiden liepen de negende tijd, maar er liep een combi team mee, deze ploeg wordt uit de NK uitslag geschrapt.) Volgende keer wat meer zelfvertrouwen en een finaleplaats ligt in het verschiet.

Na onze B junioren waren de pupillen aan de beurt. Ook zij stonden heel zenuwachtig aan de start, want zo'n NK is toch wel iets anders dan een regionale pupillenwedstrijd. Onze jongens pupillen C snelden met Tobias, Dennis, Sahid en Luuk naar een mooie vijfde plaats op de 4x40 meter in een tijd van 27,69 seconden. Een achtste plaats was er op de 4x40 meter meisjes pupillen B voor Marit, Mirthe, Bo en Alba. Zij liepen een tijd van 27,72 seconden. De meisjes pupillen A vonden we terug op een 21e plaats op de 4x60 meter. Deborah, Ramona, Mila en Femke kwamen tot 38,44 seconden.

IMG 4758Klapstuk bij de pupillen was de 4x60 meter bij de jongens pupillen A. Mats ging flitsend van start, Jelle liep als een bliksemschicht, Harm liep alle concurrenten zoek en Dre ontnam alle tegenstanders het laatste sprankje hoop. Resultaat: een 1e plaats in 33,81 seconden!!!! Dit betekende ook nog eens de snelste seizoenstijd in Nederland van dit jaar. Na dit sprintgeweld van de pupillen compleet met "Bolt podiumact" stond de 4x400 meter voor de meisjes B nog op het programma.

Na het zien van de jongens pupillen A, wilden zij ook zeker op het NK podium staan. Ook hier weer stonden Ilona, Nikki, Iris en Lisanne bloednerveus aan de start. (Gelukkig hebben ze wel twee zeer koelbloedige coaches.) Ilona startte met de 400 meter van haar leven en gaf het stokje als eerste over, Nikki hield knap aansluiting met de kopgroep, Iris nam de laatste 20 meter van haar allereerste 400 meter brutaal de koppositie over en Lisanne maakte het tenslotte netjes af door al strijdend als tweede te finishen. Zilver dus voor onze B meisjes in een tijd van 4.17,39 minuten. Een hele mooie prestatie, zeker gezien het feit dat er drie C meisjes in deze ploeg liepen (waarvan twee nog eerste jaars C). Een ploeg met toekomstperspectief dus. Morgen gaat de NK estafette verder met onder andere de Zweedse estafettes, de 4x800 meters en de 4x200 meters. Wie weer is DEM net zo succesvol als deze eerste dag!


023Jongens pupillen A eerste bij NK estafette

Twee weken geleden werden de JPA eerste in de finale van de competitie.
Nu, bij de NK estafette in Amstelveen deden ze het nog eens dunnetjes over. Met een ruime voorsprong wisten ze eerste op de 4 x 60 meter te worden, in een tijd van 33,81 seconden. Dat is slechts een fractie langzamer dan de handgeklokte clubrecordtijd van 33.5 (wat gecorrigeerd 33,74 zou zijn). Het feit dat in het estafetteteam 2 eerste jaars en 2 tweede jaars opgesteld stonden, geeft goede hoop dat het clubrecord er volgen jaar verbeterd gaat worden.
Het team bestaande uit Mats Beentjes, Dre Pinas, Jelle Schaap en Harm Janssens dankte hun goede tijd mede door de uitstekende wissels.
Ook de andere pupillenploegen van DEM presteerden uitstekend. De JPC met Sahid Haddache, Tobias Janssens, Luuk Kooij en Dennis Schaap kwamen anderhalve seconde tekort voor een podium plaats. Hun tijd over de 4 x 40 meter was 27,69 seconden, waarmee ze vijfde werden. En ook de MPB misten op slechts anderhalve seconde het eremetaal. Hun tijd was 27,72 seconden. Zij werden daarmee achtste.
De ploeg van de MPA bestond uit 3 eerste jaars, Mila Kneefel, Ramona de Boer, Deborah Leguit, aangevuld met tweede jaars Femke Janssen. Toch wisten ze nog een mooie tijd van 38,44 seconden te laten noteren, wat in dit veld met de sterkste Nederlandse ploegen, goed was voor een 21 e plaats.

Bekijk de foto's

IMG 4326Traditiegetrouw is het NK estafette het laatste Nederlands Kampioenschap van het baanatletiekseizoen. Zaterdag 29 september en zondag 30 september wordt dit NK voor de 13e keer georganiseerd door AV Startbaan in Amstelveen. Atletiekvereniging DEM heeft 14 junioren teams ingeschreven, en mag zich welhaast hofleverancier van dit kampioenschap noemen. Vorig jaar nog werd ons DEM damesteam kampioen op de 4x800 meter. De dames zullen hun titel dit seizoen vanwege zwangerschap van Lisette Thomas niet verdedigen. Wel heeft DEM een aantal andere kansrijke ploegen voor de ereplaatsen in de strijd. Zo wordt veel verwacht van het 4x400 meter team bij de meisjes junioren B dat bestaat uit de loopsters Ilona Poel, Nikki Kraaijeveld, Iris van der Plas en Lisanne Glorie. Bij de C junioren wordt het 4x800 meter team van de jongens onder leiding van Frans van der Kolk met Jordy Kluft, Tim van der Heide, Alexander Soethout en Rogier Los tot kanshebber op eremetaal gerekend.

De meisjes in deze leeftijdscategorie gaan met Lisanne Glorie, Mariska Poel, Nikki Kraaijeveld en Renee van Rookhuizen voor een medaille bij de Zweedse estafette. Op dit onderdeel zijn ook de verwachtingen bij de jongens D hoog gespannen. Vorig jaar won deze ploeg brons op dit onderdeel. Van dit bronzen team is nu slechts Vyron Saridin nog startgerechtigd voor deze ploeg. Maar met nieuwkomers als Koert Remijn, Jelco Kohlenberg en Justen Kranthove verwachten de jongens zeker niet onder te doen voor de ploeg van vorig jaar.

 

IMG 4669Opstelling en tijdschema DEM pupillen+junioren:

Zaterdag 29 september:
10.55 uur: 4x100 meter MB series Ilona – Romy – Rosanna – Demi (reserve: Julia)
11.45 uur: 4x40 meter JPC  Sahid Haddache, Luuk Kooij, Tobias Janssens, Dennis Schaap
11.50 uur: 4x40 meter MPC  Lotte leguit, Lyn Weisscher, Anna vd Kamp, Danique Schram
12.10 uur: 4x40 meter MPB  Mirte Janssen, Marit vd Kamp, Alba Sanna, Bo vd Aar
12.25 uur: 4x60 meter JPA  Mats beentjes, Dre Pinas, Jelle Schaap, Harm Janssens
12.40 uur: 4x60 meter MPA  Mila Kneefel, Ramona de Boer, Deborah Leguit, Femke Janssen
13.35 uur: 4x100 meter MB finale
15.55 uur: 4x400 meter MB Ilona – Nikki – Iris – Lisanne (reserve Romy)

Zondag 30 september:
10.00 uur: Zweedse estafette MD Isis – Dion – Kim A. – Kim N.
10.15 uur: Zweedse estafette JD Koert – Jelco – Vyron – Justen (reserve: Bryan)
10.30 uur: Zweedse estafette MC Lisanne – Mariska – Nikki – Renee (reserve: Amy)
10.50 uur: Zweedse estafette MB Ilona – Romy – Rosanna – Demi (reserve: Julia)
12.10 uur: 4x600 meter MD Isis – Dion – Sanne - Maud
12.30 uur: 4x600 meter JD Jelco – Vyron – Bryan – Koert (reserve: Justen)
13.45 uur: 4x800 meter JC Jordy – Tim – Alexander – Rogier (reserve: Hans)
15.30 uur: 4x60 meter MD Esmee – Kim N. – Sanne - Maud
15.45 uur: 4x80 meter JD Koert – Vyron – Jelco – Justen (reserve: Bryan)
16.00 uur: 4x80 meter MC Renee – Lisanne – Nikki – Amy (reserve: Mariska)
16.15 uur: 4x100 meter JC Hans – Jordy – Lars – Sean
16.40 uur: 4x200 meter MB Julia – Rosanna – Ilona – Romy
17.40 uur: 10x100 meter 2 teams, info volgt

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op