Ook B meisjes in top 10 van Nederland

IMG 4713Een dag na de landelijke competitiefinale van onze C meisjes, mochten de DEM B meisjes opdraven voor hun finale om het Nederlands verenigingskampioenschap in Zoetermeer. In deze B juniorenploeg stonden ook vier C meisjes opgesteld. Nikki Kraaijeveld, Amy Vermeer, Lotte Paardekooper en Lisanne Glorie mochten dus twee achtereenvolgende dagen acteren op het hoogste nationale atletiekniveau. Niet zonder succes...... Zo stelde Nikki met een prima debuut op de 400 meter haar plek in de 4x400 meter ploeg voor het NK estafette veilig, wist Amy er bij haar 100 meter horden debuut een supersnelle 16,13 seconden uit te persen, snelde Lisanne naar 13,57 seconden op haar eerste 100 meter en wierp Lotte de speer naar 26,03 meter. Onze andere speerwerpster Demi van Noort zette voor DEM de beste (hoogst genoteerde) prestatie van de dag neer. Zij kwam tot 36,96 meter en een tweede plaats. Zelf was ze niet helemaal tevreden, maar voor de competitiepunten was het een mooi resultaat!

Rosanna Tatti verraste vriend en vijand door compleet met zere rug en gammele knie enorm uit te halen bij het kogelstoten. Zij kwam tot 11,10 meter, dit was ruim 50 centimeter verder dan haar persoonlijk record. Ook een persoonlijk record was er voor Julia Haver bij het hoogspringen. Zo aan het einde van het seizoen was daar dan eindelijk die felbegeerde 1,55 meter. De 1,60 meter lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Ging er dan niets mis in Zoetermeer? Jawel, de gouden wissel tussen Iris Schlundt Bodien en Ilona Poel op de 4x100 meter. Volgens Ilona was deze wissel de laatste tijd al gedegradeerd naar zilver, maar nu moest Ilona vol op de rem en Iris super doorgassen om de wissel geldig te houden....
Uiteindelijk is de DEM meisjes B ploeg negende van Nederland geworden. Zij kwamen als twaalfde ploeg (met een beetje hulp van Sparta) de finale binnen en mogen dus tevreden zijn. Ook deze ploeg mag volgend jaar nog bijna in zijn geheel in dezelfde leeftijdsklasse uitkomen en biedt dus veel perspectief voor het komende atletiekseizoen.
Iris, Ilona, Romy, Nikki, Lisanne, Julia, Rosanna, Amy, Demi, Lotte en Simone, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Voor de uitslagen van de DEM-atleten en de eindstand: klik hier

Voor de foto's: klik hier

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op