C meisjes 8e van Nederland

IMG 4668Onze C meisjes wisten zich als negende ploeg te plaatsen voor de finale van de verenigingscompetitie om het kampioenschap van Nederland. Aan deze competitie deden bij de meisjes C maar liefst 146 ploegen mee. Tijdens de finale bij Lycurgus in Krommenie (waar de beste twaalf ploegen uit de voorronden aan mee mochten doen) veroverden de DEM meisjes zaterdag 15 september uiteindelijk een achtste plaats. Een knappe prestatie, zeker als je bedenkt dat deze DEM ploeg bijna helemaal uit eerste jaars C meisjes bestaat. Volgend jaar gaan ze dus absoluut meedoen voor de podiumplaatsen! De dag begon goed in Krommenie. Renee, Lisanne, Nikki en Mariska werden 2e in hun serie 4x80 meter estafette met 41,58 seconden. Zo snel waren zij dit seizoen nog niet geweest. Deze goede lijn werd door Amy Vermeer voortgezet bij het tweede onderdeel, het kogelstoten. Amy kwam met een stoot van 10,08 meter tot een nieuw persoonlijk record.

Later op de dag kwam Amy nog eens tot 22,77 meter bij het discuswerpen. Ook deze afstand betekende weer een persoonlijk record. Lisanne Glorie was eveneens goed voor twee persoonlijke records. Zij liep 10,96 seconden op de 80 meter en 13,14 seconden op de 80 meter horden. Noelle Kreijsig overtrof zichzelf met een afstand van precies 27 meter bij het speerwerpen. Het laatste persoonlijke record kwam op naam van Eva Liesker. Zij wierp de discus 14,52 meter het veld in.
Renee, Lisanne, Nikki, Mariska, Iris, Amy, Lotte, Noelle, Isri, Maaike en Eva, gefeliciteerd met deze mooie prestatie!!!

Voor de uitslagen van de DEM-atleten en de eindstand: klik hier

Voor de foto's: klik hier

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op