Koert Remijn mist brons op D spelen

Koert VerspringenTijdens de Nationale D spelen (officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor atleten tot en met 13 jaar) heeft Koert Remijn nipt de bronzen medaille bij het verspringen gemist. In het Olympisch stadion te Amsterdam kwam Koert tot een afstand van 5,05 meter. Hij sprong hiermee maar liefst 19 centimeter verder dan zijn beste prestatie ooit en miste de bronzen medaille op slechts 9 centimeter. Daarnaast liep Koert nog een persoonlijk record op de 80 meter sprint van 10,57 seconden, wat hem een negende plaats opleverde. Van een vijfde plaats bij het verspringen (net naast de medailles) en een negende plaats bij de sprint (net naast de finale) werd Koert niet vrolijk..... Toch mag hij met twee persoonlijke records op een geslaagd toernooi terugkijken!

Voor de uitslagen van de DEM-atleten: klik hier

De jongens D waren namens DEM goed vertegenwoordigd op de nationale titelstrijd. Vyron Saridin had hooggespannen verwachtingen bij het discuswerpen. Bij het inwerpen produceerde hij een aantal worpen van zo'n 28 meter. Bij de wedstrijd sloegen de zenuwen echter toe en wist hij slechts één geldige worp te produceren. Met een afstand van 23,87 meter werd Vyron toch nog veertiende. Jelco Kohlenberg kwam bij de 80 meter sprint tot 11,89 seconden. De 80 meter horden liep hij in 16,04 seconden. Bij de meisjes waren er nationale top 20 klasseringen voor Kim van de Aar en Maud Sanberg bij het speerwerpen. Kim wierp de speer bij de meisjes D1 naar 17,08 meter wat goed was voor een zeventiende plaats. Maud kwam bij de meisjes D2 tot 23,39 meter, wat haar een achttiende plaats opleverde. Kim Niesten snelde op de 80 meter sprint naar 9,05 seconden.

 

Discus D spelen

d-spelenEen week na de C spelen staan voor komend weekend de Nationale D spelen op het programma. Deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor D junioren worden gehouden in het Olympisch stadion te Amsterdam. Namens DEM zullen negen D junioren deelnemen. Opvallend is de grote diversiteit aan onderdelen waarop onze D junioren zullen uitkomen.

De geplaatste atleten zijn:

Meisjes D2

Mariska Poel 1.000 meter

Kim Niesten 60 meter – 60 meter horden

Maud Sanberg kogel – speer

Meisjes D1

Kim van der Aar 60 meter horden – speer

Eline Schade van Westrum 60 meter – hoog

Jongens D2

Koert Remijn 80 meter – ver

Vyron Saridin kogel – discus

Jongens D1

Justen Kranthove 80 meter – kogel

Jelco Kohlenberg 80 meter – 80 meter horden

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op