02-06 CD minibokaal Hoorn

Medailleregen voor DEM pupillen

DEM atletiek 20120602Bij de CD-minibokaal wedstrijd in Hoorn was ook een kleine groep pupillen van DEM aanwezig. De uitstekende seizoenstart die zich bij voorgaande wedstrijden aftekende, zette zich ook hier voort. Er werden volop medailles gescoord. Er was deze keer voor iedereen een driekamp, maar tot verdriet van velen, werd er geen lange afstand gelopen. Minder kans op een prijs dus, maar ondanks dat gingen er vele medailles richting IJmond. Bij de jongste groep jongens de mini's, was er zelfs een compleet DEM podium. Sam van der Aar kreeg de gouden medaille omgehangen, en dat kwam met name door een uitstekende worp met de bal. Hij kwam er tot 20 meter 38cm. Boris Borgmann kreeg het zilver uitgereikt. Hij haalde de meeste punten op de sprint. 8,37 seconden liep hij over de 40 meter. Het brons was voor Koen Rosendaal, die slechts 0,02 sec langzamer liep.

Hierbij de uitslagen van de DEM-atleten

Bij de jongens C pupillen was er een podium plaats voor Jort Lorinc. Hij wist bij het balwerpen een mooi persoonlijk record te halen. Dre Pinas kreeg bij de oudste pupillen het goud omgehangen, iets wat bijna een traditie begint te worden. Ook deze keer weer een ijzersterke meerkamp, met 9,17 seconden over de 60 meter, 4 meter en 23 cm bij het verspringen en 9 meter 31 cm bij het kogelstoten. Bij dat kogelstoten arriveerde hij pas, toen dit onderdeel al bijna afgelopen was. Zonder opwaren en inwerpen, wist hij dus toch al behoorlijk richting 10 meter grens te werpen. Rowan Tuinstra miste nipt het podium. Hij moest deze keer met een vierde plaats genoegen nemen.

Er waren niet veel DEM meisjes deze keer, maar toch was er ook voor hen eremetaal weggelegd. Mini meisje Isa Schram werd fraai derde, en dat deed ook haar zus Danique die bij de C pupillen uitkomt. De B pupillen tenslotte wisten heel goed ver te springen. Bij van der Aar deed het van de DEM meisjes het beste met een sprong van 3 meter 51 cm. Door ook nog eens een hele snelle sprint te laten zien 7,22 sec over de 40 meter, wist ze in de meerkamp op een tweede plaats te eindigen.

CD junioren minibokaal

Naast het Nk voor junioren in Breda stond er voor de CD junioren ook een interessante wedstrijd op het programma, de CD minibokaal in Hoorn.

Onze CD junioren hadden de afgelopen weken met Jitske en Bart hard getraind om de beginselen van het polsstokspringen onder de knie te krijgen. Bij deze CD minibokaal moest het dan voor het eerst echt op een wedstrijd gebeuren. Bart probeerde de zenuwachtige DEM atleten gerust te stellen met het verhaal dat hij bij zijn eerste drie wedstrijden de aanvangshoogte had gemist, maar dat het daarna alsnog goed gekomen was met hem. Al onze springers haalden de aanvangshoogte en dus hebben zij allemaal nu al een voorsprong op de carrière van Bart!!

Noelle Kreijsig sprong bij de meisjes C 2,00 meter wat haar een tweede plaats opleverde. Nikki Kraaijeveld volgde met 1,70 meter. Bij de jongens C kwam Alexander Soethout tot 2,20 meter wat hem een bronzen plak opleverde. Hans den Boer sprong 1,80 meter. Bij de jongens D haalde Vyron Saridin 1,60 meter. De prestaties van Noelle en Vyron zijn goed voor een nieuw DEM clubrecord.

Ook op de overige onderdelen waren er weer de nodige DEM successen. Jordy Kluft liep bij de C jongens op de 100 meter de snelste tijd van de dag, te weten 12,66 seconden. Hij moest echter toch genoegen nemen met een zilveren medaille. In de finale liep de winnaar 12,69 seconden en Jordy 12,73 seconden. Jordy won ook nog eens brons op de 800 meter in 2.21,53 minuten. Hans den Boer won zijn serie op de 300 meter horden wel heel makkelijk in 44,71 seconden met een straatlengte voorsprong. Hij beweerde na afloop nog wel een ronde in hetzelfde tempo door te kunnen lopen! Het was jammer dat Hans niet in de tweede serie liep want daar liep de winnaar 41 seconden, misschien had hij zich daar aan kunnen optrekken. Uiteindelijk was de tijd van Hans goed voor een bronzen medaille.

Mariska Poel was bij de meisjes D wederom zeer succesvol. Op de 60 meter werd zij zesde met 8,91 seconden en 8,76 seconden. Haar finale tijd was slechts 0,01 seconde boven haar persoonlijk record en dat vlak na de 600 meter! Deze 600 meter wist Mariska met ruime voorsprong te winnen in een nieuwe persoonlijke toptijd van 1.44,43 minuten.

Comments are now closed for this entry

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op