Druk atletiekweekend DEM junioren

Alexander en JordyMet in één weekend drie wedstrijden op het programma hadden onze junioren een wel heel drukke agenda! Klapper van het weekend was natuurlijk de eerste plaats op het NK cross van B junior Stan Niesten.
Maar er vielen meer mooie resultaten te noteren. Zaterdag stond de eerste indoorwedstrijd van het seizoen voor onze CD junioren op het programma. Kersverse D junior Dre Pinas (getalenteerd en gedreven zoals hij door trainer Bart wordt omschreven) was direct goed voor een tweede plaats bij het verspringen met een afstand van 4,31 meter. Dylan Langeveld kwam met een hoogte van 1,30 meter tot een pr bij het hoogspringen. De 60 meter en de 60 meter horden leverden Kim van der Aar bij de meisjes D twee persoonlijke records op. Bart omschreef de horden race in 11,50 seconden als weergaloos. Haar 60 meter in 9,30 seconden noemde hij zelfs verpletterend.


De C junioren kwamen terug naar Beverwijk met drie medailles. Renee van Rookhuizen won zowel een zilveren als een bronzen medaille. Zilver was er bij het verspringen en brons op de 60 meter. Ondanks een nog steeds wat moeizame aanloop sprong Renee toch naar een fraaie 4,89 meter. De bronzen 60 meter kwam tot stand door een tijd van 8,30 seconden in de series en 8,37 seconden in de finale. Noelle Kreijsig werd tweede bij het hoogspringen met 1,45 meter. Amy Vermeer werd vijfde in de finale van het kogelstoten met een afstand van 9,88 meter. Lisanne Glorie kwam tot twee mooie persoonlijke records op de 60 meter en de 60 meter horden. De 8,61 seconden op de 60 meter en de 9,88 seconden op de 60 meter horden mogen we ook kwalificeren als weergaloos en verpletterend.
De Tata Steel Runnersworld cross in Wijk aan Zee leverde zondag ook weer het nodige DEM eremetaal op. De weergoden waren de lopers niet gunstig gezind, met name de harde wind zorgde voor zware omstandigheden. Bij de jongens CD junioren zagen we, evenals tijdens de eerste cross in Spaarndam, weer een spannende strijd tussen Jordy Kluft en Alexander Soethout. Wederom moest Alexander zijn meerdere erkennen in Jordy. Jordy heeft zich als doel gesteld om alle wedstrijden van het circuit winnend af te sluiten en is met een score van twee uit twee dus op de goede weg. Bij de meisjes CD was er brons voor Mariska Poel. Zus Ilona won ook brons, maar dan bij de meisjes AB en neo senioren. De laatste bronzen medaille kwam op naam van pupil Danique Schram.

Voor de uitslagen van de DEM atleten in Amsterdam: klik hier

Voor alle uitslagen van de 32e Tata Steel/Runnersworld cross: webversie of excel bestand

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op