Pupillen competitie met karrevracht medailles

Voor de laatste competitiewedstrijd van dit jaar moesten we naar AAC. Het weer zag er niet goed uit. Er was snachts een bak water gevallen, en voor 9 uur smorgens kwam er al bericht dat twee wedstrijden afgelast waren. In het Olympisch Stadion stond 5 cm water, en ook bij AV 23 had de baan meer van een zwembad weg, dan van een atletiekbaan. Maar bij AAC lig de baan kennelijk iets hoger en met wat improviseren, kon daar alles prima doorgang vinden.

Hemelvaartswedstrijd in Den Haag.

Er was slechts 1 deelnemer van DEM, die meedeed aan de Hemelvaartswedstrijd van Sparta in Den Haag, maar het was een erg succesvolle. Het was Kyra de Ruijter die meedeed bij de MPC. Ze haalde er een aantal bijzonder mooie prestaties. Allereerst bij het vortexwerpen. Met een afstand van 19.42 meter, was ze maar liefst 6 meter verder dan haar naaste concurrente. En bovendien: nog nooit was er een C pupil van DEM die de vortex verder gooide. Ook het verspringen mocht er zijn. 3.15 meter was het, en ook dat was goed voor een eerste plaats. De andere onderdelen eindigden in: een derde plaats op de sprint (7.78 sec op de 40 meter) en een tweede plaats op de 600 meter met een tijd van 2 minuut en 22.67 sec. Al met al was het goed voor een gouden medaille op de meerkamp.

G competitie in Zaandam

Vrijdag 24 mei deed een klein delegatie van de G-groep mee aan hun tweede competitie wedstrijd bij AV Zaanland. Dit i.v.m. wat vakantiegangers. Ruben Stoevelaar deed alleen kogel stoten door een gebroken teen.
Jos Dam won brons met kogelstoten.
Margriet Schoorl twee keer goud tijdens de 200meter en kogel stoten.
Erik Bakker, Martijn Seeder en Kevin Jansen schitterden ook tot PR's.

 

Uitstekende prestaties C junioren

De weersomstandigheden bij de tweede competitiewedstrijd voor de C junioren in Heiloo waren een stuk aangenamer dan bij de vorige en dat was terug te zien in de prestaties.
Van de 40 prestaties waren er 21 persoonlijke records en twee prestaties werden gevestigd.
De meisjes eindigden met 6404 en 2221 punten op een eerste en negende plaats en het puntentotaal 4200 van de jongens was goed voor een vierde plaats.

ACTIE BIJ INTERSPORT VELDHUIS

Leuke actie bij INTERSPORT VELDHUIS
Intersport NL bestaat 50 jaar en wij vieren feest!
50% korting op elk 2e artikel*
*Geldig op het goedkoopste artikel t/m 2 juni 2019 muv reeds afgeprijsde artikelen.

NK Masters in Gouda

Afgelopen weekend -17 t/m 19 mei- vonden de NK Masters plaats in Gouda. Namens DEM deden meerdere masters mee. Namens de dames deden Anja Akkerman (V60), meerkampster, en sprintster Simone Geel (V55) mee. 

Veel prijzen bij pupillencompetitie in Haarlem

Een aantal weken geleden, bij de eerste competitie wedstrijd van de pupillen hadden we te maken met winterse omstandigheden, kou, veel wind en zelf hagel. Deze keer moesten we naar Haarlem, daar hadden we ideale omstandigheden. En net als na de eerste wedstrijd, gingen we ook deze keer overladen met prijzen weer naar huis.

Meerkampen in Zaandam

Bij de meerkampen voor CD junioren, die Zaanland organiseerde was de deelname van DEM nihil, maar ze hadden ook een aantal bijnummers voor alle categorieën, en daar deden wat DEM pupillen aan mee. Ze konden 2 onderdelen doen, sprinten en verspringen. Van DEM hadden we 12 deelnemers, en die wisten 16 PR’s te verbeteren, een succesvolle dag dus.

Wandelen op 11 mei met Ronald Adventure Shop

Zaterdag 11 mei is de Lowa experience trailer te vinden op de Breestraat. In dit mobiele testcentrum zijn meer dan 100 paar wandelschoenen aanwezig om vrijblijvend te testen tijdens een 3.5 kilometer lange wandeling die is uitgezet. Geef je nu op en reserveer een plek tijdens 1 van de 3 tijdvakken. Aanmelden is gratis en Vol = Vol. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef het aantal personen plus het tijdvak door.

Ook voor de ervaren wandelaars, die reeds een goed paar wandelschoenen bezitten, is er een mooie tocht uitgezet. De wandelafdeling van atletiekvereniging av DEM heeft een uitdagende tocht van 15 kilometer uitgezet.

Paaskienen

De organisatoren hadden weer voor een aantal bomvolle tafels met mooie prijzen gezorgd, voor de paaskien voor de DEM jeugd. Er was concurrentie, het was vakantie, en buiten heersten zomerse temperaturen, maar toch was het weer gezellig druk in de DEM kantine.

Zeer koude competitiestart

Het was guur koud in Santpoort tijdens de eerste competitiewedstrijd voor de pupillen. Dat kwam ook door de harde wind, die ook nog eens tegen stond bij de sprint. Op een zeker moment werden we zelfs nog verrast door een hagelbui. Maar ondanks dat deden de ruim 80 deelnemers van DEM hun uiterste best om de dag weer tot een succes te maken.

Huldiging kampioenen av DEM 2018

Tijdens de algemene ledenvergadering zijn de clubkampioenen van 2018 gehuldigd.
Er zijn weer heel mooie prestaties neergezet door de kampioenen, die op deze jaarvergadering nog even extra in het zonnetje werden gezet.
Ook is aan Paula Polman de Jacques Martensprijs toegekend voor haar inzet bij de werkgroep kantine activiteiten. Paula heeft aangegeven te stoppen als bestuurslid voor deze werkgroep. Alle atleten en Paula van harte gefeliciteerd.

4e Oosterbaan Paasrun & FORZA4TORRE

De Oosterbaan Paasrun is voor iedereen geschikt
De Oosterbaan Paasrun is een recreatieve loop om het paasweekend op een vitale manier te starten.
De Paasrun zal starten vanaf de winkel van Oosterbaan sport- en wandelschoenen. Vervolgens kan er desgewenst 1, 2 of 3 ronden van 3 kilometer afgelegd worden in het nabijgelegen park Oosterhout.
De Oosterbaan Paasrun zal gehouden worden op zaterdag 20 april 2019
Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven door het formulier op de volgende website in te vullen: http://bit.ly/paasrunoosterbaan De kosten voor inschrijven zijn 3,50. Dit bedrag kan betaald worden op de dag zelf.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op