Kerstkien afgelast

kerstkienAls gevolg van de afgekondigde maatregelen zal dit jaar de kerstkien niet doorgaan.
De ingekochte prijzen gaan in de opslag en komen bij de eerste de beste kans weer tevoorschijn. Wanneer er weer een kien wordt georganiseerd, hangt af van de maatregelen.

Nieuwe maatregelen van kracht

treurige smilyDe jongste maatregelen die zijn afgekondigd hebben invloed op de opening van onze atletiekbaan. Om 17.00 uur gaat de atletiekbaan in zijn geheel dicht. Dit houdt
in dat er niemand op mag om sport te beoefenen, ook niet in het krachthonk.
Deze maatregelen gelden voor minimaal drie weken. Overdag is het wel mogelijk om te sporten en gebruik te maken van het krachthonk. Maar om 17.00 uur moet
een ieder van de atletiekbaan zijn en gaat alles op slot.
Hou je aan de regels en breng av DEM niet in de problemen.
En… heb je klachten: “blijf thuis”.

===>> Meer informatie

Vrijwilligersavond 10 december afgelast

treurige smilyHelaas hebben we moeten besluiten om de geplande vrijwilligersavond van 10 december af te lassen. Het is met de huidige regels niet mogelijk om een vrijwilligersavond te houden. Zo snel als de regels het weer toelaten, zullen we een nieuwe datum prikken om onze vrijwilligers te verwennen met een gezellige avond.

 

 

Cross competitie

In het vorige winterseizoen konde cross competitie niet doorgaan. Maar van dit seizoen is de eerste wedstrijd intussen al achter de rug. We moesten daarvoor naar Suom, lekker dichtbij dus. Hoewel het door diverse corona beperkingen soms een beetje lastig was, werd het toch een geslaagde wedstrijd.

Cursus hulp-jurylid bij av DEM

AtletiekbaanOp onze onderlinge meerkampen en clubkampioenschappen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van jullie hulp.
Om voldoende kennis te krijgen van de regels willen we bij DEM volgend jaar een interne cursus geven om de basisregels van het atletiek jureren bij te brengen.
Door meer kennis zal het jureren meer plezier en voldoening geven.
Het plan is om de cursusstof te verdelen over twee avonden van ongeveer twee uur.
Praktijkbegeleiding doen we tijdens de onderlinge wedstrijden.
Mocht je interesse hebben in deze korte cursus, geef dit dan door aan je trainer of via
De Werkgroep Wedstrijden Op de Baan.
Bij voldoende deelname sturen we volgend jaar (februari/maart) een uitnodiging.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duintraining 13 november

Met ruim 20 pupillen was er ook deze keer, weer een leuke opkomst.
Tracy ging met de oudsten naar de Trappenberg, maar dat ging niet zoals ze gehoopt hadden.
Een van de trappen was in brand gestoken, en mocht daarom niet gebruikt worden.
Omhoog en omlaag moest dus deze keer via dezelfde trap gebeuren.

Corona maatregelen bij av DEM

rule 1752415 340Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de amateursport en de professionele sport. De horecavoorzieningen kunnen open tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. In de sportkantine en op het terras gelden vaste zitplaatsen. Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand; en doe dat ook op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.

Iedereen mag sporten in de buitenlucht (trainen en wedstrijden) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).

Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voor toegang tot de sportkantine, het terras en andere gebouwen op het sportcomplex, inclusief de kleedkamers, toiletten en krachthonk.

Respecteer de maatregelen en volg de regels.

==>> Meer informatie

Duintraining

Het is weer november, en dus is ook de duintraining weer begonnen.
Voortaan iedere zaterdag, wanneer er op die dag geen wedstrijden zijn.
Voor de pupillen is het van half 10 tot half 11, en ze verzamelen op de
parkeerplaats in de duinen, tegenover de Patatoloog.

Trainings cross

In de winter houden we bij de training van de pupillen af en toe een cross wedstrijdje. Afhankelijk van de leeftijd lopen ze dan een parcoursje van 1, 2 of 3 ronden waarbij in iedere ronde de heuvel genomen moet worden. Dit jaar was het eerste wedstrijdje op maandag 1 november.

Clubrecords in laatste weekend oktober

Op 1 november gaat iedereen over naar een hogere leeftijdsgroep, en zodoende is het laatste weekend van oktober een uitstekende gelegenheid om nog een PR, of zelfs een clubrecord aan te scherpen. En dat werd er dan ook volop gedaan.
Bij de indoorwedstrijd voor pupillen en CD junioren die Lycurgus organiseerde vielen er 2 clubrecords te noteren. Allebei bij het verspringen, en ook allebei door de gezusters Potma. Bij de meisjes mini verbeterde Jolet het verspring clubrecord van 2.75 naar 3.18. Bijna een halve meter verder dus. Silke wist bij de MPB het clubrecord van 3.82 te evenaren.

Beginnen met hardlopen met atletiekvereniging av DEM

logoDat bewegen goed is weet iedereen, maar hoe ga je beginnen?
Atletiekvereniging DEM gaat jullie hier mee helpen.
Op zaterdagochtend staan er op parkeerplaats “Het Kraaiennest” een aantal geclassificeerde trainers klaar om jullie de beginselen en het plezier van hardlopen te leren. Het gaat er in eerste instantie om het plezier van hardlopen te ervaren en dit later verder uit te bouwen naar een gezonde conditie. Onder leiding van de trainers wordt er aan de conditie gewerkt. Door deskundig advies worden blessures voorkomen.

Clubkampioenschappen

 

Na de teleurstelling dat op 3 oktober de clubkampioenschapen niet door konden gaan door het vele water op de baan en het middenveld, toch blijheid omdat het mogelijk bleek om ze op zaterdag 9 oktober toch door te kunnen laten gaan. Het was een prachtige dag, ook al door het ongekend mooie weer die dag. Bijna geen wind, de hele dag zon, en een aangename temperatuur.

Aspirant bestuursleden gezocht

image00010Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 1 oktober jl. kondigde voorzitter Rob Tuinstra nogmaals aan ruimte te willen maken voor zijn opvolger. Hij roept mogelijk geïnteresseerde leden c.q. leden-ouders op zich vrijblijvend te melden om hierover wat oriënterende vragen te stellen en eventuele voorwaarden te bespreken. Zo is het o.a. mogelijk als toehoorder aanwezig te zijn bij een of meerdere bestuursvergaderingen. Misschien leven er al ideeën en plannen om onze vereniging verder te brengen. De primaire taak van de voorzitter is verbinden en ervoor zorgen dat andere vrijwilligers zich gesterkt voelen hun werk voor de vereniging zo goed mogelijk te doen. Stuur svp een vrijblijvend berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je vragen worden beantwoord.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op