Derde thuiswedstrijd snelwandelen

Al weer voor de derde keer deden we dit jaar met een groepje pupillen van DEM mee, aan een thuiswedstrijd. Een wedstrijd waarbij iedereen in zijn eigen omgeving de wedstrijd loopt, en dan het resultaat doorgeeft aan een centraal punt. De deelname is altijd erg internationaal. Er zijn deelnemers uit diverse Europese landen, sommigen zelfs uit China en Nieuw Zeeland.

Nieuwe datum voor de Algemene Leden Vergadering

Door de corona maatregelen was het niet mogelijk om de jaarlijkse algemene ledenvergadering van av DEM in het voorjaar te houden.

Nu de maatregelen zijn versoepeld, is er een nieuwe datum geprikt. Het wordt nu vrijdag 25 september 2020. De vergadering start om 20.30 uur. Mocht er een wijziging komen door extra corona maatregelen, dan houden we u op de hoogte via de nieuwsbrief en de website. Het financieel jaarverslag zal op de avond zelf uitgedeeld worden.
Belangstellende kunnen de financiële stukken vanaf 11 september ophalen in de kantine.

Download Stukken Algemene ledenvergadering

Gerrit Vos Bokaal

Na de zomervakantie begint het atletiekseizoen langzaamaan weer op gang te komen. De eerste uit-wedstrijd waar we deze zomer met de pupillen naar toe gingen was de Gerrit Vos Bokaal in Hoorn. Er waren nog wat beperkingen in deelnemers en bezoekers aantallen, maar we konden in ieder geval weer aan de slag. En het werd voor ons een geslaagde wedstrijd.

Nederlands Record voor Roelf Akkerman

++++ update 6 september ++++

Na de succesvolle wedstrijd van 2 september in Alkmaar, heeft Roelf Akkerman (M75, foto: archief) opnieuw zijn net neergezette Nederlands record 100m M75 verbeterd. Op 6 september liep hij in Alkmaar 15.34s en liep daarmee 13/100 seconde van zijn oude record af.

Brons voor Stan Niesten bij NK

De Nederlandse kampioenschappen die normaliter voor de zomervakantie gehouden worden, en aanvankelijk vanwege de corona maatregelen, afgelast waren, konden uiteindelijk toch nog verwerkt worden, en wel in Utrecht, in het weekend van 29 en 30 augustus. Van DEM deze keer slechts 2 deelnemers, Stan Niesten op de 5000 meter en Mariska Poel op de 1500 meter.

Mila avondwedstrijd

Bij deze eerste open wedstrijd die we dit jaar konden organiseren troffen we het. Voorafgaande aan de wedstrijd had het geregend, maar tijdens de hele wedstrijd was het droog, er stond weinig wind, en de temperatuur was aangenaam. Ook de deelname was goed te noemen. De inschrijving moest al eerder dicht, omdat het anders te druk dreigde te worden.

Snelwandel thuiswestrijd.

Voor de tweede keer deze zomer hielden we bij DEM een thuiswedstrijd snelwandelen. Bij een thuiswedstrijd loopt iedereen in zijn eigen omgeving de wedstrijd, en geeft dan de uitslagen naar een centraal punt door, waar een uitslagenlijst opgemaakt wordt. Deelname is er uit veel Europese landen, deze keer uit: Frankrijk, Belgie, Duitsland, Zweden,Ierland en Engeland.  En voorgaande keren zelfs uit China en Nieuw-Zeeland.

Stan Niesten snelste Nederlander in Dortmund

Bij de atletiekmeeting PUMA Jump ‘n’ Run werd de 5000 meter gewonnen door Mohamed Mohumed. De atleet van LG OLymia kwam tot een eindtijd van 13.24.46. In de A-loop, (de serie met de snelse lopers) hadden een aantal Nederlandse atleten ingeschreven. Stan Niesten werd de beste NL atleet met een tijd van 13.49.06. Beduidend sneller dan het DEM clubrecord op de baan, wat al sinds 1992 staat.

Pupillen triatlon

In de zomervakantie houden we tijdens de pupillen training altijd twee maal een triatlon. Eentje aan het begin van de vakantie, en de andere tegen het einde van de vakantie. Op maandag 3 augustus werd die tweede wedstrijd gehouden.

Goud voor Stan Niesten

Zo langzamerhand begint het wedstrijd seizoen weer op gang te komen. Voor de pupillen hadden we al een onderlinge wedstrijd op onze baan, en begin september kunnen ze weer aan de bak voor een open wedstrijd. Voor de oudere categorieën is er al wat meer keuze. Stan Niesten bijvoorbeeld heeft al weer twee officiële wedstrijden achter de rug.

Thuiswedstrijd snelwandelen

Door de corona is er een nieuw fenomeen bijgekomen: de thuiswedstrijden. Wedstrijdjes die je in je eigen omgeving doet en dan de uitslag naar de organisator doorgeeft. De DAM-loop gaat dat b.v. binnenkort doen. Ook snelwandelaars zijn er mee bezig. In het weekend van 18 en 19 juli hielden ze al voor de derde keer een dergelijke wedstrijd.

Wandelen en hardlopen met av DEM

Elke zaterdagochtend om 9.00 uur start er een wandelgroep van av DEM.

Iedereen is welkom om mee te wandelen met deze groep.

De groep wandelt onder begeleiding van een ervaren trainer of trainster van av DEM

Deze trainer kent het duingebied op zijn of haar duimpje en leidt de wandelaars langs de mooiste plekjes. Elke zaterdag weer een mooie andere route.

Om kennis te maken met deze enthousiaste groep wandelaars en ontdekken of het wat voor u is bestaat er de mogelijkheid om tweemaal gratis mee te wandelen.

Bevalt het wandelen en wilt u doorgaan, dan kan er een tienrittenkaart aangeschaft worden voor slechts 35 euro.

De start is elke zaterdag om 9.00 uur bij de ingang Patatoloog. De wandeling duur ongeveer 90 minuten. De wandelingen gaan altijd door met uitzondering bij onweer.

Aanpassing coronamaatregelen.

We mogen weer wat meer! In navolging van de versoepelingen van het coronabeleid geldt nu dat tijdens de training de anderhalve meter regel vervalt. Buiten de training om en in de kantine geldt nog wel de anderhalve meter regel.

Voor meer info van de Atletiek Unie KLIK HIER

Pupillen Triatlon

In de vakanties gaan we bij de pupillen gewoon door met trainen. Weliswaar maar 1 uur per week, alleen op de maandag, maar we houden dus geen zomerstop. In de zomervakantie hebben we dan de gewoonte om twee maal een triatlon te houden.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op