Naar het strand.

Het was prachtig winterweer, tijdens de wekelijkse duintraining op zaterdagmorgen. Het zonnetje scheen volop, en er was vrijwel geen wind. Het was alleen frisjes, want het had gevroren, en dat hield in dat diegenen die met de auto gebracht werden, flink moesten krabben.

Thuiswedstrijd snelwandelen

Het was nog vakantie, maar toch hielden we op de dag ná nieuwjaarsdag weer duintraining. Zodoende konden we meeteen ook meedoen aan een thuiswedstrijd snelwandelen, die door de snelwandel vereniging uit Rotterdam georganiseerd werd. Ondanks de vakantie was er toch nog een flinke opkomst.

Koppelloop

Het was de laatste keer vóór de kerst dat we dit jaar een duintraining hadden. Het leek ons daarom een goed idee, om de training iets extra te geven. En wel om een koppelloop te gaan houden. Groepjes van 2 kinderen, die ieder de helft van het parcours zouden lopen.

Rectificatie restitutie contributie

Het bestuur had de overtuiging dat de pupillen het minste last had van alle corona maatregelen. Echter net zoals alle andere atleten, hebben de pupillen ook 2 maanden geen training genoten. Het bestuur heeft besloten om ook de pupillen mee te nemen in dit verhaal. Oftewel ook in januari 2021 hoeft deze groep geen contributie te betalen. En ook zal deze verrekening meegenomen worden in het eerste half jaar van 2021.

Up-date corona maatregelen

Restitutie contributie.

Het bestuur heeft toegezegd terug te komen op het onderwerp contributie. Wij als bestuur zijn blij dat onze leden trouw aan onze vereniging zijn gebleven. Een enkel lid heeft zijn/haar lidmaatschap opgezegd.

Ondanks de doorgaande kosten (trainerskosten, huur van de baan, gas/licht water en elektra e.d.) hebben wij toch een besluit genomen over de contributie. Eerst een kleine uitleg. Behalve de pupillen heeft de rest van onze leden “last” van de Corona maatregelen gehad. Last in de zin van geen of minder trainingen, geen wedstrijden en dergelijke. Onze pupillen hebben nagenoeg door kunnen trainen. De overige groepen niet. Ook zijn er een paar groepen die, na de eerdere extra maatregelen, nog steeds niet trainen

Het bestuur heeft gemeend de pupillen niet verder mee te nemen in de beslissing over de contributie. Zij hebben nagenoeg geen probleem gehad met betrekking tot de trainingen.

Een trainer is verantwoordelijk voor zijn of haar groep. Een beslissing om geen training te geven, is een beslissing van de trainer. Als een trainer vindt dat de 1.5 meter maatregel niet hanteerbaar is en de groep te groot is, dan kan een trainer besluiten om geen training te verzorgen. Het bestuur staat achter elke beslissing van de trainer.

Sinterklaas duintraining

Het was 5 december en dat kon je ook nog een beetje aan de training merken. Bij de oudste groep kwam er een zak aan te pas. Niet voor de cadeautjes, maar er zelf in, en dan proberen om zo snel mogelijk vooruit te komen. De jongste groep hield zich onder meer bezig met boomstammen.

Pietentraining

Het is een goede gewoonte dat we op de laatste zaaltraining vóór 5 december in de sporthal, altijd een pieten training hebben. Er worden dan altijd dingen gedaan die de pieten ook doen. En wie dat allemaal kan, krijgt na afloop een pieten diploma . En zoals in voorgaande jaren, deed iedereen heel erg zijn best, en was ook nu iedereen weer geslaagd voor het diploma.

6 & 7 tigch

Halverwege tussen Sintmaarten en Sinterklaas is Tigch altijd jarig, en hij viert zijn verjaardag steeds door het houden van een cross wedstrijdje in de duinen, tijdens de duintraining. Het was een beetje triest en somber weer, maar dat deed niets af, aan het enthousiasme van de deelnemende pupillen.

Trainingsjack

Aangeboden:

Nylon trainingsjack geel alleen in de maat XL.

De jacks zijn nieuw en te kopen voor 10 euro bij

onze secretaris. OP=OP

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 06-25309713

Trainings cross

Bij de pupillen houden we in het winterseizoen eens in de maand tijdens de maandag training, een cross wedstrijdje. De cross is op het DEM terrein, waarbij de heuvel een prominente plaats inneemt. Maandag 9 november was de eerste keer deze winter.

Duintraining begonnen

In de winter hebben we op zaterdagen de duintraining, en dat zal dit seizoen wat vaker zijn dan in de voorgaande jaren. Toen viel er nog wel eens een training uit, omdat er een wedstrijd was. Daarom houden we nu af en toe tijdens de duintraining maar een wedstrijdje.

Weer nieuwe beperkingen i.v.m. corona

 

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag weer strengere maatregelen afgekondigd. Voor av DEM heeft dit ook gevolgen. Zo was de kantine al dicht, maar nu ook de kleedkamers, douches en krachthonk. Verder is het niet toegestaan om met meer dan vier per groep te trainen, en wedstrijden zijn ook niet mogelijk. Ouders en begeleiders werden al gevraagd om niet op het sportpark te komen. De maatregelen gelden in principe voor vier weken. Na twee weken wordt er door het kabinet geëvalueerd.

Clubkampioenschappen

De datum was niet al te gelukkig gekozen, het was al herfstvakantie, en dat scheelde toch wel in de deelname, en ook de Coronaregels hadden effect, zo mochten er geen ouders aanwezig zijn, en ook dat scheelde bij de deelname met name bij de jongste pupillen, maar ondanks dat alles deden er 126 enthousiastelingen mee. De weersomstandigheden waren gelukkig heel wat beter dan er aanvankelijk voorspeld was, alleen tegen het einde van de pupillenwedstrijd een paar buitjes.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op