Strand -duintraining

Het waren zomerse temperaturen op deze tweede zaterdag in juni, en dat verleidde de deelnemende pupillen die met Tracy meegingen, om deze keer helemaal tot aan het strand te lopen. Best wel een pittig stuk lopen, want vanaf de Patatoloog  is het alles met elkaar toch al gauw 7,5 kilometer.

Trainen mag maar houd je aan de regels

Vanaf 11 mei mag er door een ieder weer getraind worden op de baan en in de duinen. Op de baan geldt voor de atleten (met uitzondering van de jeugd tot en met 18 jaar de 1,5 meter maatregel niet) Voor alle overige atleten zijn er behalve de 1,5 meter maatregel, nog andere bijzonderheden. Op de baan en in de duinen gelden de maatregelen zoals die door de overheid zijn vastgesteld. Echter we moeten wel met elkaar rekening houden. De trainers zijn op de baan en in de duinen de verantwoordelijken. Zij spreken een ieder aan, die zich, op wat voor manier dan ook, niet houden aan de regels. Luister naar wat de trainer heeft te zeggen hierover en volg deze, zonder een opmerking te plaatsen, op.

Renovatie van de accommodatie bij DEM

Er zijn bij enkele leden vragen gerezen over de aanpassingen van de accommodatie.

Voor een korte uitleg, zie ook de bijgaande tekening.

De belangrijkste aanpassingen :

1 De wedstrijdsector van het kogelstoten vervalt.

2 De vroegere kogelstootsector (jujubes) was bij de laatste reorganisatie al groter gemaakt.

Aan de kopse zijden hiervan worden 2 ringen geplaatst (1 van de oude wedstrijdsector + 1 nieuwe).

Hierdoor krijgen we weer twee wedstrijdsectoren.

Aan de zijkant worden stelconplaten gelegd met daarop 5 of 6 getekende ringen (trainingsdoeleinde).

3 De belangrijkste wijzigingen betreffen discuswerpen kogelslingeren.

- het verdwijnen van de oude kogelslingerkooi

- In de hoek van de 100 meter start wordt een volledige kunstgrassectie gelegd.

- Hierin komt een splinternieuwe werpkooi die voldoet aan de nieuwste eisen.

4 De achterste hoog springbak dient dan nog naar achteren geplaatst te worden

(het verdwijnen van de werpkooi aldaar geeft daarvoor ruimte).

Duintraining blijft doorgaan

Hoewel we al weer volop op de baan trainen, blijven we in de zomer toch doorgaan met de duintraining voor de pupillen. Er worden voorlopig nergens atletiekwedstrijden gehouden, en om toch noch iets te doen te hebben op de zaterdagmorgen, doen we dus duintraining.

Pupillen Duintraining

In de winter gaan de pupillen op de zaterdags morgens in de duinen trainen. Midden maart kwam daar abrupt een einde aan. Alle trainingen werden verboden. Inmiddels is een en ander gelukkig weer versoepeld, en mag er weer getraind worden.

trainen weer mogelijk voor iedereen op de baan bij avDEM

Ben je ziek blijf dan thuis kom niet naar av DEM!!

PROTOCOL TRAININGEN ATLETIEKVERENIGING DEM

Vanaf 18 mei mag er door een ieder weer getraind worden. Alleen met inachtneming van de 1.5 meter maatregel. KRACHTHONK MAG NIET WORDEN GEBRUIKT!

Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer komen trainen, waarbij zij niet perse de 1,5 meter afstand in acht hoeven te nemen. Voor de overige leden, is trainen ook toegestaan, mits zij wel de 1,5 meter afstand in acht nemen.

Wij als vereniging zijn blij dat de jeugd weer mag gaan sporten. Heel veel kinderen hebben op een andere manier kun tijd moeten besteden. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de kinderen. Daarnaast is spelplezier en de omgang met hun mede atleten een heel goede afwisseling in hun dagelijkse behoefte.

Koninklijke lintjes voor echtpaar van Rookhuizen

Bets en Simon van Rookhuizen hebben voor hun inzet een lintje ontvangen. Simon en Bets zijn gewaardeerde vrijwilligers bij av DEM en het bestuur bedankt hun ook voor de jarenlange inzet voor av DEM. Hartelijk gefeliciteerd met deze verdiende onderscheiding.

 

Online Bijscholing Jurylid Algemeen

De Atletiekunie organiseert op zeven mei een bijscholingsavond Jurylid Algemeen voor alle juryleden en officials.

Wil jij je basiskennis opfrissen? Schrijf je dan nu in voor de online bijscholing.

Deze bijscholing is voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie over de wijze van inloggen ontvang je ongeveer twee dagen voorafgaand aan de bijscholing.

De instroomeisen:
lid van de Atletiekunie (in het bezit van een geldig lidnummer)
minimaal 16 jaar

Wil jij je inschrijven? Of krijg je graag nog wat meer informatie over de bijscholing? Klik dan op onderstaande link:

===> Inschrijven of meer info

Pupillen training

Alle trainingen bij DEM liggen al een tijdje stil.
Maar dat weerhoud veel pupillen er natuurlijk niet van om op eigen houtje toch nog wat te gaan doen. Dicht bij huis, of in de duinen. Daarom hebben we een wedstrijdje uitgeschreven. Wie de leukste foto of selfie aanlevert waarop te zien is dat hij (of zij) in de duinen aan het trainen is, krijgt een mooie prijs.

Bericht van de voorzitter

Beste AV DEM leden,

Inmiddels zitten de eerste weken in de strijd tegen Corona er op en er zullen er zeker nog een aantal volgen. Al is het alleen maar vanwege het feit dat de huidige maatregelen tot en met 28 april verlengd zijn. We ervaren een beperking van onze vrijheid, kunnen niet meer lekker onze favoriete sport uitoefenen op onze atletiekbaan en ook een groot aantal van onze evenementen en bijeenkomsten is geannuleerd zoals jullie al in de (sociale) media hebben kunnen lezen.

Het gaat ook mij aan het hart, maar het is voor het goede doel: samen staan we sterk in de strijd tegen Corona.

Het is niet altijd gemakkelijk om thuis te blijven, zeker met dit prachtige lente weer. Maar het is een relatief kleine opgave waarmee vele levens gered kunnen worden en er minder mensen getroffen zullen worden door dit virus.

 

Corona maatregelen bij av DEM

Naar aanleiding van het coronavirus en het daarop volgende advies van het RIVM gisteren, heeft het bestuur van AV DEM de volgende maatregelen getroffen: l

Zie onderstaand bericht.

"Het NOC*NSF als overkoepelende sportbond roept de gehele Nederlandse sport op om naast wedstrijden ook alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen af te gelasten. Zie daarvoor www.nocnsf.nl. Wij beseffen dat dergelijke maatregelen alleen zin hebben als iedereen daaraan zijn medewerking verleent."

Vanwege deze aankondiging heeft AV DEM vandaag besloten dat ook wij, tot nader order, de trainingen niet door zullen laten gaan en dat onze kantine dicht zal blijven.

Dit heeft overigens ook gevolgen voor de ALV van 27 maart. Een nieuwe datum daarvoor communiceren wij op korte termijn.

Wij hopen op een ieders begrip.

Bestuur AV DEM

https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

jeugdatletiekkamp 2020!

In augustus is het weer zo ver. Het jeugdatletiekkamp 2020!

Kampen zijn ontzettend gaaf. Vooral atletiekkampen met een combinatie van trainen en plezier.

Dit is alweer het vijfde atletiekkamp dat wij organiseren en dit jaar willen we nog groter uitpakken dan voorgaande keren. Net als vorig jaar hebben we ervoor gekozen om het CD-juniorenkamp en het AB-pupillenkamp in dezelfde week te doen. Uiteraard zijn er verschillende programma's zodat de trainingen en activiteiten aansluiten bij de leeftijd.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op