Duintraining 22 januari

Nog steeds geen open wedstrijden, dus blijven we gewoon doorgaan met de duintrainingen. Met ruim 20 kinderen, steeds een mooie opkomst. De oudste groep kwam onderweg een wel heel interessante boom tegen, en daar moest natuurlijk wel even in geklommen worden.

Trainingscross

In het winterseizoen houden we bij de pupillen eens per maand een cross wedstrijdje tijdens de maandag training.
In het parcours is uiteraard de heuvel een belangrijk onderdeel. Afhankelijk van de leeftijds categorie, moeten er een, twee of drie ronden gelopen worden

Duintraining 15 januari

De tweede wedstrijd van de cross competitie kon niet doorgaan als gevolg van de corona beperkingen. De wedstrijd is verplaatst naar 19 februari. Als gevolg daarvan kon wel de duintraining doorgaan. Hoewel het nogal mistig was, waren er toch weer ruim 20 pupillen die meededen.

Up-date coronaregels per 25 januari

Spelregels voor sport
blije emoigiIedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het dragen van mondkapjes en het gebruik van het coronatoegangsbewijs. 

Spelregels voor sport
Iedereen mag overdag en 's avonds binnen en buiten sporten. Dit hangt ook af van openingstijden van de sportlocatie.

De volgende regels gelden:

Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen. 
Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kantines, kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Voor meer informatie KLIK HIER

Duintraining 8 januari 2022

Het was nog kerstvakantie, maar de pupillen hadden er weer zin in, en zodoende hielden we op 8 januari de eerste duintraining in het nieuwe jaar. Met ruim 20 deelnemers was er weer een mooie opkomst.

Extra handjes gezocht

klokBij de atletiekclub zijn er altijd wel extra handjes nodig. Zo zoeken we nog iemand die wil helpen met de elektronische tijdwaarneming. We gebruiken deze tijdens wedstrijden op de atletiekbaan bij av DEM. Door de elektronische tijdwaarneming worden de wedstrijd resultaten exact gemeten wat ook voor de atleet erg prettig is. We zoeken dus iemand die wil helpen met de bediening van de elektronische tijdwaarneming.
Meer informatie over de tijdwaarneming Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cursus hulp-jury

lesbank

Ook dit jaar zijn er weer een aantal baanwedstrijden en clubcompetities gepland. 
Samen met Trias en av Castricum hebben we daarvoor gezamenlijk een wedstrijdklok aangeschaft. Hiermee kunnen we exacter de resultaten registreren.
We zoeken voor het bedienen van deze tijdregistratie nog enkele vrijwilligers. 
Denk je dat het iets voor jou is, neem dan contact op met de werkgroep voor de baanwedstrijden. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Corona up-date

proostHet bestuur van av DEM wenst alle leden een gezond en sportief 2022 toe.
De reden dat deze nieuwsflits wat later komt, is omdat we even de beslissing van het kabinet wilden afwachten hoe het verder gaat met de beperkende maatregelen. Op de website van de rijksoverheid kunt je altijd de laatste informatie vinden v.w.b. de coronamaatregelen. ==>> KLIK hier voor info Rijksoverheid

Duintraining 18 december

Het was de laatste duintraining voor de kerstvakantie, en meteen ook de laatste van dit jaar.
Want de volgende zaterdagen vallen op eerste Kerstdag, 25 december en nieuwjaarsdag, 1 januari.
Maar op 8 januari gaan we meer verder.

Nieuwe beperkende coronaregels

treurige smily

De meeste van jullie zullen de laatste persconferentie hebben gezien met helaas het slechte nieuws. Kort geleden hoorden jullie nog over de beperkende corona maatregelen van de overheid, maar nu komt er weer een schepje bovenop.

Concreet betekent dit dat vanaf maandag 20 december om 05.00 uur alle niet essentiële winkels volledig dicht gaan tot 14 januari 2022. 

Ook alle binnensport activiteiten zijn gecanceld.

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met max 2 personen, exclusief instructeur, op 1,5 meter afstand buiten sporten.
Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. 
En zo als altijd " Bij klachten blijf thuis". 

Zodra er weer nieuws/meer informatie is, laten wij dit zo snel mogelijk weten.

Namens het bestuur

Rob Tuinstra

==>> KLIK hier voor info Rijksoverheid

Grote Clubactie een succes

grote clubactie logoEen groot aantal jeugdleden heeft meegedaan aan de Grote Clubactie. Bijna 1300 loten zijn er verkocht. Hierdoor heeft het niet alleen een leuk bedrag voor de vereniging opgeleverd. Ook onze jeugdleden hebben een aanvulling van hun zakgeld gekregen.
Afgelopen week is het verdiende zakgeld uitgedeeld. Een drietal uitschieters wil ik toch even benoemen. Timo Schram heeft 41 loten verkocht. Noa Strikwerda deed het iets beter met 42 loten. Echter Ryan Dwars heeft de meeste loten verkocht en wel 54. Ik hoop voor eenieder, dat het verdiende zakgeld een mooie bestemming krijgt.
Hopelijk doen jullie allemaal volgend jaar weer mee aan de Grote Clubactie.
Dank jullie wel voor jullie inzet.

Jacques Niesten, organisator Grote Clubactie.

Verzoek om het sanitair op nette wijze te gebruiken

Elke vereniging moet werken met vrijwilligers. Dit zijn leden die zich op elk vlak meer inzetten voor de club.
Ook onze atletiekvereniging vaart wel bij de inzet van vrijwilligers.
Helaas zijn er toch nog mensen die geen respect hebben voor de inzet van deze vrijwilligers.
Het komt voor dat onze sanitaire voorzieningen op de wijze wordt aangetroffen zoals op de foto’s te zien is. Het komt dan weer neer op de vrijwilligers om de achtergelaten bende op te ruimen, zodat het sanitair ook beschikbaar is voor wel nette bezoekers.
Laat onze vrijwilligers niet in de shit staan: hou het sanitair netjes. Spreek ook je teamgenoten er eventueel op aan, of meld het aan je trainer, wanneer je zoiets aantreft.
Namens de vrijwilligers bedankt!

 

Schema voor het , beperkte, gebruik krachthonk

smily regelsVanwege strubbelingen en onenigheden over het gebruik van het krachthonk is onderstaand schema gemaakt voor de trainingsgroepen. Echter de los trainende leden (met sleutel) kunnen we niet in een schema vatten.

Elke groep kan vanaf nu een wekelijks vast tijdstip (1-2 uur) bepalen waarop zij gebruik willen maken van de krachtruimte. Dit wordt vastgelegd en blijft dan gereserveerd voor deze groep. Uitsluitend na overleg met de voor deze groep verantwoordelijke, kunnen andere trainingsgroepen op dit tijdstip gebruik maken van de krachtruimte als bijv. de standaard geplande groep op dat moment geen gebruik maakt van de krachtruimte.
Het tijdschema dat nu wordt bepaald, zal gelden zolang de huidige “coronamaatregelen” gelden en zal bij wijzigende maatregelen in overleg met de betrokken groepen zo nodig worden aangepast.
Als we weer volop gebruik mogen maken van de krachtruimte zal een standaardschema blijven gelden en de regeling dus ook!  klik hier voor het (tijdelijke) schema dat per direct ingaat

Annie Beliën (1943-2021).

rouwboeketBij haar geboorte in de Koolstraat te Beverwijk op 2 januari 1943 kreeg zij de namen Anna Hendrika Cornelia, zij bleef enigst kind.
Als jong meisje werd zij lid van de RKAV DEM (thans AV DEM) en zij is dat heel haar leven gebleven, eerst als junior, dame, veterane, dames Sport Overdag en tot slot als starter.
Zij werd een bekend figuur in Beverwijk als assistente op de ziekenauto van haar vader en van de rijwielhandel op de Breestraat.
Zondagavond werd zij om 17.45 buiten bewustzijn gevondenbnaast haar fiets op de Akerendamlaan ter hoogte van nr. 24 (waarschijnlijk hartstilstand). Zij werd langdurig gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar lag zij in coma. Op dinsdag was er geen hersenactiviteit meer en werd zij van de beademing gehaald, waarop zij om 19.00 overleed.
Haar lichaam had zij ter beschikking gesteld van de wetenschap.

zie ook:In memoriam:  NHD, 3 december 2021

 

 

7&7 TIGCH

Tigch was weer een jaartje ouder geworden, en traditiegetrouw werd dat gevierd met een cross wedstrijdje tijdens de duintraining. De weersvoorspellingen waren ronduit slecht. Er werd veel regen verwacht, maar gelukkig was het aan het begin van de training droog, zodat er toch nog ruim 20 kinderen waren.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op