Ryan op podium bij cross finale

De cross competitie van afgelopen winterseizoen was niet bepaald vlekkeloos. Bij de eerste cross iun november mocht maar zeer beperkt publiek aanwezig zijn. De cross van januari werd afgelast, maar kon eind februari worden ingehaald, maar dat was wel in de krokus vakantie, en toen was er een flink aantal deelnemers met vakantie. En de cross van begin februari, werd in 2 poules afgelast. Alleen de poule midden ging toen door.

Jury wagen voor av DEM

jurywagenAV DEM heeft sinds deze week een jurywagen op de baan voor de elektronische tijdwaarneming.
Deze wagen heeft echter zo links en rechts redelijk wat onderhoud aan het hout nodig.
Wij zoeken een vrijwilliger (timmerman of een dergelijk beroep) die ons met adviezen kan dienen voor de werkzaamheden.
Graag aanmelden bij Henk Martens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Cursus hulp jury

lesbankDe cursus zal gehouden worden op de dinsdagen 15 en 22 maart a.s. in de kantine van de club.
Aanvang 20.00 uur en geplande eindtijd 22.00 uur.
Bij binnenkomst een bakje koffie of thee en ergens halverwege nog een drankje.
Ook als je je niet aangemeld hebt, ben je toch van harte welkom.
 
Wat gaan we doen.
Per onderdeel laat ik een video van de atletiekunie zien van ongeveer 4-6 minuten.
Na elk filmpje nemen we e.e.a. nog door met uitleg (evt. anekdotes) en vragen van jullie.
We zullen in die twee avonden zoveel mogelijk onderdelen behandelen.
Welkom op dinsdag 15 maart a.s.

27 maart onderlinge wedstrijden bij av DEM

AtletiekbaanOp zondag 27 maart a.s. houden we onze onderlinge wedstrijd op ons sportpark.
De wedstrijd zal starten om 10.00 uur. LET OP VOOR DE ZOMERTIJD!!
Inschrijving kan vanaf 7 maart en eindigt op 23 maart op atletiek.nu 
via de volgende link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/inschrijven/37164/
Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere familieleden:
Meld je aan om op deze wedstrijd te willen helpen jureren bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Programma (zie bijlage)

==>> Chronoloog

We gaan weer kienen op 16 april bij av DEM

IMG 20140907 144214Op zaterdag 16 april 2022, om 13.30 uur wordt er weer een kienmiddag gehouden in de kantine van onze vereniging. Een ieder is welkom. Dus kom met broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes. Er worden weer 3 kienrondes gehouden. Een heel vel kost 1.50 euro. 

Hierna wordt er ook nog een verloting gehouden. Een lot kost 0,50 euro en 11 loten voor 5 euro. Er staat weer een mooie prijzentafel op jullie te wachten.

Voor een ieder staat er weer gratis limonade op jullie te wachten. Voor de begeleiders is er ook gratis thee/koffie.

Snelwandelen bij de duintraining

Deze eerste zaterdag in maart was een stralend zonnige dag, een beetje frisjes misschien, want het had snachts een beetje gevroren. Af en toe, wanneer er in Rotterdam een snelwandel wedstrijd is, waar ook virtueel aan meegedaan kan worden, doen we bij onze duintraining daar ook wel eens aan mee.

internationaal Masterstoernooi in Braga (Portugal)

akkermanportugalEind februari werd in Braga (Portugal) voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer een internationaal Masterstoernooi gehouden, het EK indoor, met als toevoeging altijd een aantal werpnummers buiten. Van die gelegenheid werd door de masters goed gebruik gemaakt, met 2400 deelnemers werd het een druk bezet evenement. De Nederlandse ploeg bestond dit keer uit 40 deelnemers. 
 

Anja Akkerman – uitkomend in de klasse V65 en pas net weer goed in training na een behoorlijke blessure door een val tijdens een hordenwedstrijd – slaagde erin om boven verwachting te presteren. Met goud op het hoogspringen (met 1.19 meter) en het speerwerpen (een uitstekende worp van 26.63 meter, ruim vier meter voor alle concurrentes) werd het een succesvol toernooi. Op de 200 meter (waar eigenlijk een finaleplaats het hoogst mogelijke werd geacht) kwam daar nog eens een verrassende bronzen medaille bij na een spannende strijd op het laatste rechte stuk. De tijd (33.64 sec.) was zelfs sneller dan de tijden die zij afgelopen jaren outdoor heeft gelopen. 

Help DEM met de Vomar actie “Club is Koning”

sponsorvomarSupermarkt Vomar heeft een prachtige actie waarmee zij onze club av DEM financieel steunen.
Deelname aan deze Club is Koning actie is heel eenvoudig, door het koppelen van je Vomar klantenkaart aan de unieke DEM-code DEBE2021.
Het kost je niets en door je Klant-is-Koning kaart aan jouw club te koppelen met de code DEBE2021 en simpelweg bij het boodschappen doen je kaart te scannen bij de kassa, spek jij jouw clubkas. 
Vomar maakt elk kwartaal 0,5%* van het totaalbedrag aan boodschappen van alle gekoppelde Klant-is-Koning kaarten over aan de club.
==>> Voor meer informatie KLIK hier

Cross competitie in Amsterdam

De cross competitiewedstrijd die in januari gehouden zou worden, mocht toen vanwege corona maatregelen niet doorgaan. Gelukkig was er nog een inhaal mogelijkheid op 19 februari, hoewel die wel in de krokusvakantie viel. En dat scheelde nogal in de deelname.

Stemmen op av DEM voor zonnepanelen

Hoe werkt deze actie? 


rabo1Als av DEM moeten we natuurlijk ook meegaan in het klimaatvraagstuk. 
We willen dan ook op het dak van het clubhuis een aantal zonnepanelen laten plaatsen. Om de kosten te drukken hebben we bij de RABO bank ingeschreven voor een subsidiebedrag. Om in aanmerking te komen voor dit bedrag, vragen we de leden, die aangesloten zijn bij de RABO bank, om te stemmen op av DEM op de site van de RABO bank. Stemmen voor de zonnepanelen kan tot en met 31 maart.
Stemmen voor zonnepanelen

https://www.rabobank.nl/leden/maatschappelijke-gebouwen

Clinic Running Blind verplaatst

 


De clinic is verplaatst naar een dinsdagavond. De nieuwe datum wordt nog bepaald.

 

Zaterdag 26 maart komt Running Blind een clinic geven over slecht ziende lopers en hoe hen het beste te begeleiden.
Tracy komt dit tegen bij de g groep maar zou het fijn vinden wanneer andere trainers ook komen om mee doen.   

Het is van 10uur-12uur bij DEM op zaterdag 26 maart 2022

Start to run trainers, junior trainers, pupillen trainers of volwassen trainers zijn welkom.
Meer informatie bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Up-date Coronamaatregelen per 15 februari

blije emoigi"We moeten weer kunnen genieten van sport", zei minister Ernst Kuipers van VWS 15 februari tijdens de persconferentie. Hij kondigde aan dat er stapsgewijs ruimte voor komt voor verdere versoepelingen van de coronamaatregelen.

 

Stap 1:
Tot 18 februari gelden voor de sport de huidige maatregelen.

Stap 2:
Vanaf 18 februari kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur en blijft het coronatoegangsbewijs (CTB) gelden waar het nu ook getoond moet worden. Binnen vervalt de bezoekersnorm, de placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing wel verplicht.

Stap 3:
Vanaf 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

Meer info Rijksoverheid                         

Meer info Atletiekunie

Strand-duintraining

Het was prachtig zonnig weer en dat resulteerde in een grote opkomst bij de pupillen duintraining, Een dertigtal kinderen waren er gekomen. De oudste groep besloot er een lange duurloop van te maken, en ging tot op het strand. Een afstand van zeven en een halve kilometer.

Cross competitie in Monnickendam

De opkomst bij de laatste trainingen gaven al een beetje een indicatie, er waren veel corona thuisblijvers.
Ook bij deze competitiewedstrijd misten we een flink aantal deelnemers. Maar degenen die er wel waren lieten een aantal mooie prestaties zien.

Duincross

Bij de duintraining voor de pupillen houden we af en toe een cross wedstrijdje. Zo ook bij de duintraining van 29 januari. We hebben daarvoor een parcoursje van 1200 meter. Het is iets anders dan voorgaande keren, maar wel even lang. Op het oude parcours is de PWN namelijk druk bezig

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op