Huldiging in de Breestraat

Het was zaterdag even schrikken voor het winkelend publiek in de Breestraat. Een wel heel erg lawaaiige stoet trok langs. Het waren de ploegen van de DEM pupillen die bij de finale van de pupillen competitie als eerste geëindigd waren, en ook de estafette ploeg van de MPB die eerste geworden was bij de estafette kampioenschappen.

Bizarre bronzen estafettemedaille jongens junioren A

Vooraf waren onze jongens A junioren favoriet voor de aller-leukste wedstrijd van het jaar,het nationaal estafettekampioenschap, op de 4x400 meter..... Ook wilden zij minimaal zilver winnen op het koningsnummer van de estafettekampioenschappen de 4x100 meter. Het liep echter allemaal anders afgelopen weekend in Amstelveen.
Alexander, Jordy, Jamaal en Hans begonnen voortvarend. Met speels gemak, en de wissels nog niet scherp, liepen zij in de series van de 4x100 meter ruimschoots naar de overwinning en plaatsten zich dus makkelijk voor de finale in hun tweede tijd van het seizoen. In de finale moest hun eigen clubrecord weer verbeterd worden, het liefst met een tijd onder de 43 seconden, alle risico’s zouden genomen gaan worden. Alles of niets ging het worden....

Finale G competitie in Edam

Eindelijk was de AV DEM g groep aan de beurt voor hun competitie finale bij av edam.
Een hele zonnige dag begon met een leuke warming up. Kevin, Ruben en Kevin's vriendin Carmen deed actief mee.
Margriet won de 100 meter, zilver met bal gooien en brons met verspringen. Jos Dam kreeg een bronzen plak met bal gooien al hoewel hij last heeft van een teen.

 

Ontsnapt aan degradatie

Op zondag 18 september streden de vrouwen van DEM voor het behouden van hun plek in de tweede divisie. Twaalf teams concurreerden tegen elkaar voor een plek in de top 5.

Jitske Spijker beet de spits af met kogelstoten met 7.77 m. Maar ze scoorde pas echt punten met haar eerste plek op het polsstokhoogspringen met een fantastische 3.40 m. , waar zij de concurrentie ver achter zich liet. Ook Renée van Rookhuizen haalde veel punten binnen met haar derde plek bij het verspringen met 5.16 m. en haar vijfde plek bij het koningsnummer, de 100 meter sprint binnen de 13 seconden: 12.95 sec.. Op het hoogspringen haalde zij 1.30 m.

Finale pupillen competitie

DEM had dit jaar de organisatie van de finalewedstrijd van de pupillen competitie op zich genomen. Een enorme klus, want met bijna 450 deelnemers, die estafette moeten lopen, en daarna een meerkamp af moeten werken, eist dat heel erg veel uren voorbereiding, en op de dag zelf nog heel wat zweetdruppeltjes van de tientallen juryleden. Het weer werkte mee, dat was bijna ideaal, na de tropische hitte die er aan voorafgegaan was.

NK TEAMS JUNIOREN , DE WEDSTRIJD VAN DQ, NM en DNS

DQ, NM, DNS, we hadden ze allemaal bij het NK teams van onze A junioren in Rotterdam. Maar we stonden er wel, de DEM A junioren horen dit seizoen “gewoon” bij de beste twaalf ploegen van Nederland!!!. De DQ (disqualified) kwam op naam van Vyron. Hij wist bij zijn horden race op wonderbaarlijke wijze op de been te blijven na een gevecht met de laatste horde. Hij was al helemaal trots op zichzelf want ondanks deze struikelpartij werd hij geen laatste in zijn serie. Maar ja.... hordelopen met je handen is dan weer niet geoorloofd!!

Veel prijzen in Castricum.

Een vijfentwintig tal pupillen, en een handjevol junioren was op een zonnige zondag aanwezig bij wedstrijden in Castricum. Het werd weer een succesvolle dag, maar liefst 19 maal stond er iemand van DEM op het erepodium. Negen maal goud, acht maal zilver en drie maal brons.

Mila avondwedstrijd

Bij de Mila avondwedstrijd afgelopen vrijdagavond op het DEM veld, waren het bij de pupillen vrijwel alleen eigen DEM pupillen die meededen. Naast een handjevol pupillen van buiten, waren het er 40 van DEM die op deze voor hen erg incourante afstanden van 400 en 800 meter hun krachten kwamen meten.

Finale plaatsen voor Danique en Eline bij de D - spelen

Bij de Nationale D-spelen in het Olympisch stadion te Amsterdam was DEM met negen junioren vertegenwoordigd. Danique Schram kwam bij het kogelstoten tot een vijfde plaats. Zij stootte de kogel met een afstand van 10.19 meter voor het eerst over de tien en de 1000m werd door haar in 3.32.49 afgelegd. Via tijden van 11.04 en 11.33 seconden plaatste Eline Brouwer zich bij de acht finalisten 60m horden.

Vrouwen masters DEM 2e van Nederland.

Zondagochtend 4 september gaan de dames van de masters ploeg met een busje, geregeld door ploegleider Henk, richting Vught om daar te gaan strijden voor een podiumplek bij de landelijke finale. Dit na een 2e plek behaald in de reguliere competitie.

Vier meter twee ver, bij de MPB

We hebben bij DEM dit jaar een heel erg goede MPB ploeg. Vorig jaar waren ze eerste bij de estafettekampioenschappen in Amstelveen, dit jaar verbeterden ze al het clubrecord op de 4 x 40 m estafette, en nu waren er twee die bij de Gerrit Vosbokaal in Hoorn, rond de 4 meter sprongen bij het verspringen.

Sprinten in de zomervakantie

Wie denkt dat onze sprint junioren van een luie zomervakantie hebben genoten, heeft het mis! Onze junioren waren deze zomervakantie niet te stoppen. Na het NK verkeerden zij in bloedvorm en bleven zij hun kunsten vertonen op de diverse atletiekbanen in de omgeving.

 

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op