Openingswedstrijd, met clubrecord

Het was ideaal weer, toen we op de laatste zondag van maart onze openingswedstrijd organiseerden. Met een 100-tal waren de pupillen de grootste groep, en zij beten om 11 uur smorgens de spits af. En meteen bij deze eerste baanwedstrijd van dit seizoen, konden we al een clubrecord noteren. Dat kwam op naam van Fiene Rosendaal, en ze liep het op de 600 meter bij de meisjes A pupillen. De tijd: 2 minuten en 0,86 seconden. Des te bijzonder is, dat ze pas eerste jaars A pupil is, ze heeft dus nog 2 volle seizoenen de gelegenheid, om deze tijd te verbeteren, en om dan zelfs onder de 2 minuten te duiken.

Laatste duintraining.

Het is bijna 1 april, en dat houd in dat de duintraining weer afgelopen is. Zaterdag 25 maart hielden we de laatste. De opkomst was massaal. Maar liefst 38 kinderen deden er mee. Dat kwam omdat het prachtig zonnig weer was, maar natuurlijk vooral omdat er aan het einde van de training de traditionele cross wedstrijd was. Tigch had van de Intercup sportprijzenwinkel, weer een grote doos met bekers gehad. Allemaal restanten of bekers met miniem kleine beschadigingen. Deze keer was het niet zo dat de snelste loper, de mooiste beker uit mocht zoeken. Maar degene die afgelopen winter het vaakst aan de duintraining meegedaan had, mocht het eerst uitzoeken.

Rennen met Ajax voor het goede doel

De spelers van Ajax doen het zowat elke week: rennen over het veld in de Amsterdam ArenA. Hoe zou het zijn als jij voor een dag de plaats van deze spelers in zou kunnen nemen, om over dit geweldige veld te rennen? Rennen, terwijl de hele tribune je toejuicht, als een echte Ajax-held.
Op dinsdag 25 april a.s. organiseert de Johan Cruyff Foundation samen met Ajax de 14K Kids Run. Een unieke kans om samen met je vriendjes en vriendinnetjes 1,4 kilometer hard te lopen voor het goede doel en dan ook nog eens te finishen in de Amsterdam ArenA. Naast deze geweldige finish zal je opgewacht worden door een aantal Ajax-helden, waaronder aanvoerder Davy Klaassen.

Boevengilde op bezoek bij AVDEM

Afgelopen vrijdag 17 maart heeft het boevengilde weer toegeslagen bij ons in de kleedkamers.
Tijdens de training zijn er diverse portemonnaies en andere goederen van waarde uit de kleedkamers gestolen.
Een goede les voor onze leden: laat geen spullen van waarde achter in de kleedkamers! De fatsoensregel is dat je van andermans af spullen moet blijven, maar dit soort mensen heeft daar geen boodschap aan en gaat alleen voor eigen gewin. Doe ook altijd aangifte van diefstal!

De eerste Parnassia Groep cross op 26 maart

Op zondag 26 maart 2017 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de eerste keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement is een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin.

 

Oproep voor vrijwilligers om de organisatie van de 36e Runnersworld cross op te pakken.

Beste Dem leden.
Afgelopen jaar zijn Martin Jansen, Jan Buddelmeijer en Rob Kleine definitief gestopt met de organisatie van de jaarlijkse cross in Wijk aan Zee welke altijd op de laatste zondag in november plaatsvond.
Opvolgers zijn tot op heden nog niet gevonden vandaar deze dringende oproep via de nieuwsbrief van AV Dem. De laatste jaren hebben wij met 3 personen deze klus geklaard en het kost betrekkelijk weinig tijd om dit evenement op poten te zetten.

Zilver voor cross ploeg mini meisjes

We hadden er op gehoopt, maar het moet natuurlijk altijd nog waar gemaakt worden. De mini meisjes van DEM werden tweede in het ploegenklassement bij de finale van de cross competitie. Een competitie die gaat tussen de jeugdatleten uit de provincies Noord Holland, Utrecht en Flevoland

G atleten bij de NK cross

Bij de NK cross die Phanos op 4 en 5 maart in het Amsterdamse Bos organiseerde, was ook een aparte afstand voor de G atleten. Daarbij was DEM ook met een flinke afvaardiging aanwezig.
Zoals verwacht was Alex Bakker de snelste van de DEM deelnemers, maar ook de anderen zorgden voor mooie tijden. Het was voor hen een geweldige ervaring.

Niet sporten is een straf

Eens per jaar organiseert de gemeente Beverwijk een sportgala, waar de uit Beverwijk afkomstige Nederlandse-, Europese- en Wereldkampioenen van het voorgaande jaar uitgenodigd worden. Dit jaar met een hoog DEM gehalte, De helft van de aanwezigen waren atleten van DEM.

Onderlinge wedstrijd 26-03-2017

De inschrijving voor de onderlinge wedstrijd van 26 maart is geopend. Via deze link onderaan kun je jezelf, kind(eren) of atleten inschrijven. Zorg dat je het atletiekunienummer bij de hand hebt. De inschrijving sluit op 22 maart om 20.30!

De onderlinge wedstrijden worden dit jaar gehouden op zondag 26 maart. Als alles goed verloopt kunnen we bij deze wedstrijd onze nieuwe Elektronische Tijdwaarneming gebruiken. 

 

Anja Akkerman ernstig geblesseerd.

Anja heeft bij de laatste training, eind januari, voor de N.K. indoor in Apeldoorn een zeer vervelende blessure opgelopen.
Anja is tijdens een hoogspring-aanloop gestruikeld en vervolgens keihard op haar rechterschouder gevallen. De telefonisch geconsulteerde – vervangende – artsenpraktijk had geen plek op dat moment; bovendien kon Anja haar arm nog redelijk bewegen. Topsporters zijn niet kleinzerig, dus is Anja dat weekeinde nog mee geweest naar Apeldoorn om Roelf aan te moedigen. Zelf moest ze de deelname afzeggen, waardoor ze op drie nummers zeer waarschijnlijk medailles heeft misgelopen. Roelf heeft bij dat N.K. wel twee zilveren medailles gewonnen op de 60 en de 200 meter.

Verjaardag in de regen.

Het was vakantie, en het regende. Maar dat weerhield een tiental pupillen er niet van om toch naar de duintraining te komen. De echte diehards waren dus aanwezig. En dat gold zeker voor Tijs, die op deze dag jarig was, maar toch de duintraining niet wilde missen.

GOUD op NK junioren voor Alexander

Ondanks een gescheurde syndesmose is het Alexander gelukt om zondag Nederlands Kampioenschap verspringen te worden bij de A junioren. Alexander had zijn enkel geblesseerd tijdens een training, waarbij hij voor de grap ging voetballen met een medicineball . De in het Omnisportcentrum te Apeldoorn aanwezige fysiotherapeut van de atletiekunie probeerde hem nog van springen te weerhouden, het zou te riskant zijn. Alexander had echter alle vertrouwen in zijn eigen fysiotherapeut van wie hij wel groen licht had gekregen en ging toch van start. Hij was immers favoriet voor de titel, en wilde het goud graag namens DEM mee naar huis nemen. En met succes, met strak ingetapete enkel evenaarde hij zelfs zijn persoonlijke record in de buitenlucht en met deze 7,10 meter sprong hij zo’n 30 centimeter verder dan de concurrentie. Deze gouden afstand betekende uiteraard ook een nieuw DEM indoor clubrecord. Alexander was wel zo verstandig af te zeggen voor het hink-stap-springen, ook een onderdeel waarop hij kansen had op de Nederlandse titel. 

Alweer een clubrecord bij de pupillen

Het was niet vooraf een van onze doelstellingen, maar het is wel realiteit: Bij iedere wedstrijd waar onze pupillen dit jaar aan meedoen, wordt er minstens 1 clubrecord gevestigd. Deze keer was het Sam van Ooijen die bij de indoorwedstrijd in Amsterdam bij de JPB 1.20 meter hoog sprong.

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op